Gazeteci sever hareketliliği. Atraksiyon adamıdır.. Hoplamak zıplamak değil bahsettiğim hareketlilik.. Vatan, Bayrak uğruna, millet uğruna, gerekir ise ölüme koşan türdendir hareketliliği..

Gazeteci sever hareketliliği. Atraksiyon adamıdır.. Hoplamak zıplamak değil bahsettiğim hareketlilik.. Vatan, Bayrak uğruna, millet uğruna, gerekir ise ölüme koşan türdendir hareketliliği..
Siyaseti de vardır her insan gibi.. Attığı oy, tuttuğu partiyedir. Panrti tutmak, takım tutmak gibi değildir gazetecide.. Tuttuğu partinin eksiği noksanı, ne var ise işte  bazenyazar, bazen de birebir dile getirir ilgisi ile..
Doğruyu söyleyeni 9 köyden kovarlar misali, bizler için kovulmadık köy yoktur aslında..
Bazen gözlemlerine dayalı yazar, sorun çile dahası çözülsün diye, çözüm bulamaz tıkanır bir noktada.. Öyle sıradanlık da sergilemez, küfür kıyamet koparmaz da, içinden de sıyırır hallice.
Hay Allah ya, ne diyordunm, nerelere geldim..  Harc Disk dolu olunca, konular bir anda karışıyor işte. bu da işimizin fıtratından vesselam.
Aramızdan başkan çıktı dedim de, başkan kim oldu onu demedim..
Baho Başkan oldu.. Hem de gönül verdiği siyasi görüşün adresine.. BBP' nin, Bayramiç ilçe Başkanı oldu bizim Baho..
Telefonumda, "Baybahattin... "diye kayıtlıdır kendisi.. Bay der iken, baylığından değil, Bayramiçin kısaltılmışından hareketle kullandım kayıt altındaki ifadeyi..
Baydır kendisi lakin, bay demediğimdir.. Baho deyip geçtiğim kendisi..
Samimiyet biz meslektaşlar arasında önemlidir.. Bazen samimiyetsiz davrandın mı: "Neyin var.. Ne oldu..!" sorusuna yanıt ararız aramızda..
Neyse, Baho... Büyük Birlik Partisi' nin (BBP)  Bayarmiç ilçe Başkanı oldu,..
Ayağının tozu ile, sürat 120 olmuş Baho' da..  Beraberinde, tam 120 vatan evladını götürmüş partisine.. 120 öyle, az bir rakam görülse de, Bayramiç olunca adres, bu sayı kıymetli..
Siyasetten çoğumuzun uzak durduğu, siyasi haberleri dahi dinlemediği gözlenir şu günrlerde, 120 üye kaydı ile Başkanlığı devir almak  bence bir önemli mesele..
Hani, tiyatroya, sinemaya, maça gidiyoruz deyip de, birlikte hareket etmek  değil çıkılan bu yol.. Daha bir zahmetli yolculuğu gözea almak  bence..l
Onca insan, siyaset dedin mi adeta yaka silkiyor, görüyoruz.. Tuhafımıza da gidiyor bu durum.. Siyaset kurumundan, insanlar neden bu denli uzaklaştı sorsuna hep yanıt arar durumdayım.. Bir ciddi tuhaflık var..
Hani, görünce sokakta siyasetçiyi saygıda kusur etmiyor, selemlaşıyor, boyun eğer mimik hareketinde bile bulunuyoruz da, neden ise siyaset kurumunun içine girip,  siyaset yapmıyoruz..
Bir ayrı koptuk siyasetten.. Eskileri hatırlıyorum da,  köy gezmeleri olurdu, ya da il merkezinde kahvehane ziyaretleri, vatandaş dinlerdi uzun uzun, sıkılmazdı dile gelenlerden.
Bu durum, siyasetçinin de moralini yükseltir,   daha çok konuşurdu..
Alkış kıyamket olurdu mesela.. Şimdi öyle mi ya !...
Ne oldu da koptuk, milletçe biz bu siyasetten.. Acaba  !....
Bence, siyaset bilimcilerin bu işe bir el atması gerek.. Ortaya çıkan neticeyi de, siyasetçilere aktarması..
Tabi, dinleyen çıkar ise.. Vatandaşın özetlediğini..
Sorun sanki bu noktada başlıyor.Vatandayın kelamı, bir kulaktan griyor, diğerinden çıkıyor.. O vakti ne oluyor, Siyaset kurumunun olmazsa olmazı, vtanadaş bu kurumdan uzaklaşıyor..
Parti binaları dolar taşardı eskiden.. Gerçi şimdi pandemi var, buna önemli engel...
Lakin, öncesinde de öyle pek bir dolup taşma gözlenmiyordu ya , neysee...
Uzattım yine, Baho diyordum, nerelere geldim.. Yazıyorum bunca şeyi, üzerine alınan da pek yok gibi.. Oysa ki, gönüllü danışmanlık yapıyoruz, işiten, sözleri ciddiye alıp derleyen yok..
Siyaset kurumuna vatandaşın bu küskünlüğü, nereye kadar gider bilemiyorum fakat, sahdık gelince ortaya, dayanamaz seçmen gider atar oyunu diye düşünüyorum..
Ağızınla kuş tutsan; “O da bir şey mi !“ havasında o kadar çok bilen var iken sahada, biz de kime konuşuyoruz. Bizimki de laf işte..
Siyaset bilimcilerin saha gözlemleri, çıkaracakları netice önemli.. Hiç işitmiyorum, bu konuda bir çalışma yapıldığını..      
Sandık tarihi yakınlaşınca, kamuoyu araştırmacıları girer devreye, verilen tahmini sonuca göre atılır adımlar yine..
Dokunmaz isen seçmene, 120 ile gelemezsin parti merkezine.. Yahu Baho,ş siyaseti öğrenmişsin kutlarım. Bu yoklukta, 120 yeni üye kazandırmışsın partine..