Geleceği önemsemek, bunun için de elin taşın altına konulması gibi bir etkinlik.. İlgimi çekti, hoşuma da gitti.

Geleceği önemsemek, bunun için de elin taşın altına konulması gibi bir etkinlik.. İlgimi çekti, hoşuma da gitti.
Bir bilgilendirme mailini okudum, aktarayım istedim.. Gelecek önemli.Gelecek, bir gün elbet gelecek..
Gazetemizin, e-posta arsenine gelen haber özelliği de bulunan bilgi notunda; "2022 YILININ İLK MESLEK TANITIM GÜNÜ TACETTİN ASLAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNDE DÜZENLENDİ" deniliyordu.
Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü 2021-2022 Eğitim-Öğretim döneminde ortaokul ve liselerde düzenlenen Meslek Tanıtım Günü etkinliklerinin bir yenisini gerçcekleştirmişti yeni yılda.
2022 yılında da hız kesmeden başladılar da denilebilir bu durumda...
"Yılın meslek erbabı-öğrenci buluşması Tacettin Aslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik gerçekleşti." denilerek, içeriği tam anlamıyla özetleniyordu.
Gençler  geleceğimiz.. Ve şimdiden odaklanmalılar seçecekleri mesleğe. Bu görüşü savunup, geçende de yazmıştım.. Dün mesala.. Sanki sesimi duymuşlar.. Ve savunudğum çalışma gerçekleşmiş.. Ne güzel..
Şaka bir yana, bunlar çok güzel şeyler...
Bahbedilern etkinlğin açılış konuşmasının ardından, Çanakkale İŞKUR İl Müdürlüğünde görevli İş ve Meslek Danışmanı Yasin Sezgin tarafından öğrencilere yönelik “Meslek Seçiminin Önemi” hakkında seminer düzenlenmiş.w
Seminerin ardından, özel sökterde  başarılı bir isim Anıl Kaya kariyer hayatına ait sunumunu gerçekleştirmiş..  Kaya, 2018 yılında başkalarının hayallerinin peşinden koşmayı bırakıp kendi hayallerinin peşinden gitmeye karar verdiğini söyleyip, gençlere tavsiyesini ne de güzel etmiş..
Dahası, enerjinin insan hayatındaki öneminin her zaman önemini koruyacağını vurgulayıp,  elektrik-elektronik alanındaki ihtiyacın da bu doğrultuda devam edeceğinin altını çizivermiş..
 Tek kimliğinin mühendislik olmadığını insanın kendini geliştirdiği takdirde girişimci olarak iş kurma yolunda da adımlar atabileceğine de dikkat çekmiş..
İşte aslında tüm mesele tam da bu..Hoşça kalın...