Bakandan gelen açıklama, ilgimi çekti paylaşayım dedim..

Siyasetten anlayan, siyaset haberlerini yorumlamaya kalkmayan biriyim. Güzel haber olunca, ilgimi çekiyor hepsi bu..
“Doğal Gaz Yardımında ödemeler Mart ayında başlayacak” ifadesini kullanan sayın bakanın bu sözleri,. bliyiorum ki pek çoğumuzu ilgliendiriyor.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, doğal gaz desteğinde başvuruların Şubat ayının ikinci yarısında başlayacağını, ödemelerin de Mart ayının ikinci haftasından sonra yapılacağını açıklamışlar.
Şimdi, bu haberi paylaşıtğım bir yakınım; 'Nerede ise, Kış geçtikten sornra.." yorumu yapıyordu, pek anlam veremedim.. neyse, konumuz bu edğli zaten.
Bakan Derya hanım,  ihtiyaç sahibi hanelere sağlanan kömür yardımının yanı sıra hayata geçirilecek olan doğal gaz yardımına ilişkin bilgiler vermiş,, Bu konuya ilişkin nhotlar da, gazetemizin e-posta adreslerine ulaşmış.. ben deoradan edindim bigileri.
Basın bülteni içinde geliyordu detaylar.
Sayın bakan, İhtiyaç sahibi vatandaşlara hali hazırda yakacak yardımı yapıldığını anımsatıp,  “Yakacak Yardımı adı altında hanelerimize kömür desteği sağlıyoruz.
2021 yılı içerisinde 1,8 milyon hanemize, toplamda 1,8 milyar TL kömür desteğinde bulunduk.
Artık ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız talep etmeleri durumunda bu ısınma yardımını doğal gaz olarak alabilecek” diyordu.
Doğal gaz desteğini hayata geçirmek için uzun süredir sahada çalışmalar yaptıklarının altını çiziyordu sayın Bakan,,
Kış soğuğunda, iç ısıtacak bir güzel gelişme bence bu...Her Ne kadar Mart'a çok olsa da, sayılı gün çabuk geçer sonuç ta..