Haberdar olduğum konu ile ilgili yapıtğım yorum başlıkta..

Haberdar olduğum konu ile ilgili yapıtğım yorum başlıkta.. Belki de kızanlarn çıkacak bana.. Ancak, bir anda böyle bir düyünce geçti zihnimden.
Anne öyle güçlüdür ki, evin tüm yükünü çeker çevirir, koparırcasına kaldırır onca yükü.. Anne güçlüdür çünkü..
Bir ameliyata ilişkin dile gelen anlatım;" BÖBREĞİNDEN 3 KİLO AĞIRLIĞINDA TÜMÖR ÇIKARILDI" şeklinde idi.
O başılğı görünce de; "Anne olnuca, hiç ağır gelmez taşıdığı yük" deyiverdim işte.
Tıpkı, 9 ay karnında can taşıması gibi.. 3 kilo ne ki bir anne için..
İlgniç bir bilgi çoğumuza göre.. böbrekteki 3 kilo ağırlığındaki ur.
Detaylıca anlatım, gazetemizin e-posta adresine gelen mailde yer buluyordu.
Söz konusu operasondan söz edilir iken; "Geçtiğimiz hafta ağrı ve idrarda kanama şikayetiyle hastanemiz üroloji polikliniğine gelen 68 yaşındaki bayan hastamıza Op. Dr. Mahir Seyrek tarafından böbrek tümörü teşhisi konuldu."  bilgisi veriyordu önce..
Sonra da; "Ameliyat hazırlıkları tamamlanan hastamızdan Üroloji Uzmanı Op. Dr. Mahir Seyrek ve Op. Dr. Ali Turunç tarafından 3 saat süren operasyonla 15 cm çapında 3kg ağırlığında böbrek tümörü çıkarıldı." ifadesi ile, operasyonun en çarpıcı bilgisi geliyordu.. 3 kilo ağırılğnıda bur ur, üstelik böbrek de..
İl Sağlık Müdürdülüğü' ne bağlı hizmet eden Mehmet Akif Ersoy Devlet hastanemiz'de yapılan bu başarıı operasyon, hakikaten önemli bir konu.
Bunun altını çizercesine, bahsettiğim kamuoyu bilgilendirmesined; "Ülkemizde yapılan sayılı operasyonlardan birisi üroloji ve ameliyathane ekibimiz tarafından başarıyla gerçekleştirildi.
Bir hafta hastanemizde tedavi ve gözetim altında tutulan hastamız sağılığına kavuşarak taburcu edildi. " müjdesi de geliyordu..
Altını çzmek ismtediğim asıl şu  dostlar.. Tıp dünyası için de ender bir vaka, ve yine ender bir  operasyonun şehrimizde gerçekleşmiş olması..  Hastanın da şifasını bulması.. Geçmiş olsun  diyeceğim hastaya, ardından da Beyaz melekleri kutlayacağım.. Ellerinize sağlık..