Nedeni, insan eli... İnsan, öleceğini bilerek yaşayan bir tür olduğu içinmidir acaba, hiç bir şeyi düşünmeden hatalarını tekrarlar...

Nedeni, insan eli...
İnsan, öleceğini bilerek yaşayan bir tür olduğu içinmidir acaba, hiç bir şeyi düşünmeden hatalarını tekrarlar..
“Ben nasıl olsa öleceğim, bana ne ki.. Benden sonra yaşayacaklar düşünsün!” bencilliği midir yok sa, insanın vurdum duymazlığının asıl sebebi...?
Sosyal medya turunda iken rastladığım bir fotoğraf üzerine, ‘Manzara korkunç’ ifadesini kullandım... Korkunç ötesi idi aslında manzara...
Binaların arasında, bir büyük çukur... metrelerce genişilğinde ve derinlikte ve tam simetrik şekilde.. Yapmaya uğraşsanız, mümkün değil bir benzerini yapmak..
Doğa bu, ister ise neler yapıyor...
Yanardağlar da öyle değil mi, insan eliyle benzerini yaratmak mümkün değil.. Doğa olunca yapan, doğal afet deyip geçiyoruz.. Bunların da bir sebebi olmalı diye düşünenlerimiz, adeta aklını oynatıyor fazla da düşününce...
Bahsettiğim paylaşımda yer bulan o  fotoğraf, şu ifadeler ile anlatılıyordu;
“Yakın bir tarihte, Guatemala Şehri’nin eteklerinde, günlerce yeraltı gürültüsünden sonra, bu devası çukur içinde bir uçurum birdenbire açıldı.
Zemin kendini yuttu ve sokakları, barakaları ve 3 katlı bir binayı 20 metre genişliğinde ve 100 metre derinliğinde bir uçurumun içine sürükledi.Bu, genellikle doğal nedenlerden dolayı, yüzeyin altındaki kaya su tarafından aşındığında ve çöktüğünde meydana gelen jeolojik bir fenomen olan ünlü ‘düden’ in sadece bir örneğidir.”
 
Anadolu da zaman zaman benzer görüntüler oluşuyor.. Özellikle tarım alanlarında... Hani, adına Obruk denilen... Simetrik şekilde dev çukurlar..
Guatemala’da ki de bunların korkutucu bir örneği olmuş...
Düşünsenize, evinizin etrafında böyle korkutucu bir çukur ve metrelerce derinliğinde bir büyük kuyu , adına uçurum da diyebiliriz, bunun oluştuğunu.. Ayy , düşünmesi bile korkunç...
O fotoğraflananan korkunç manzaranın  sebebinden bahsedilir iken; “Gerçekte, bu düden şehrin su kemerinden sızan sulardan kaynaklanmıştır.
Su, şehrin üzerinde durduğu volkanik kayayı oymuş, bazen yıkılan yer altı tünelleri oluşturarak, her şeyi yutan kuyular açmıştır.” denilmiyordu.. Kaynak olarak da; “Paulo Raquec / Guatamala hükümeti” bilgisi veriliyordu.
Yeni yılın ilk haftasında, böylesi korkunç bir yaşanılandan neden söz ettim?
Biz insanoğlu, nedenini bildiğimiz halde, benzeri doğal afetlere aldırmıyoruz ya, ondan söz ettim.. .
 
Neden çoğu kez bizler olduğumuz halde, umursamıyoruz yaşanacakları...
 
 Kalın sağlıcakla...