‘Çanakkale kahramanı, 17 ülkede…’  

‘Çanakkale kahramanı, 17 ülkede…’
 
Bu ne tesadüf.. Plaka kodumuz da 17
 
Koca yürekli bir Çanakkale aslanı.. 250 okkalık dev mermiyi kucaklayıp, namluya süren Kahraman..
 
Tarihe geçen bir yiğit..  Edremit Havran’ lı onbaşı koca Seyit 
 
Onun adından esinlenip; yük taşıma robotu üretilmiş.. 250 okkanın yanında, onun taşıdıklarının kayısı elbette yapılamaz.. Koca Seyit Türk milletinin bağımsızlığı aşkına yüklenip kaldırmış ve haklamıştı Düşman donanmasının çelik zırhlısını.
 
Bir eleştiri almasın düşüncesinden kaynaklanmış olabilir; robotun adında bir harf eksik.. YÜK TAŞIMA ROBOTU SEIT denilmiş
 
SEIT tam17 ülkede, ÇANAKKALE kahramanının,   bir delişle adını yaşatıyor.
 
Yapılmış amacı, Endüstriyel ortamlar için yük taşıma…
 
SEIT diye verilmiş ismi. Belli ki dünyanın adını bildiği koca Seyit’ten etkilenmiş üretici.
 
Reklamın iyisi kötüsü olmaz.. Olmamalı da demeyeceğim bu noktada.. Yük taşıyana bir kahraman Onbaşının isminin verilmesi, ilk etapta beni kızdırmadı da değil bu arada.
 
Bir ulusun geleceğini güvence altına alabilmek adına, 250 okkayı ağır görmeyip, Çanakkale ruhu ile kucaklamak bir büyük mesele sonuçta..
 
Yüklendiği ağırlık, bir ulusun geleceğine yön verebilmek için bu arada.. Düşmana dur demek, geçit vermemek için..
 
Koca Seyit, isim babası..
Yük taşıma robotları geliştiren Milvus Robotics, geliştirdikleri robotlara Çanakkale kahramanı Seyit Onbaşı’dan esinlenerek SEIT adını vermiş..
 
Milvus Robotics kurucu ortaklarından Makine Yüksek Mühendisi Hasan Ölmez, işletmenin kuruluşundan bu güne kadar olan süreçleri, yapmış olduğu faaliyetleri ve başarısı ile ilgili bir şeyler söylemiş geçende..
 
Demiş ki; Yük Taşıma Robotu “SEIT”
 
“Endüstriyel ortamlara yönelik geliştirmiş olduğumuz otonom yük taşıma robotlarımıza Çanakkale Savaş’ındaki kahraman dedelerimizden Seyit Onbaşı’nın isminden esinlenerek SEIT ismini verdik.
 
Hatırlarsanız Seyit Onbaşı bir top mermisini sırtlayarak top kundağına yerleştirmişti.
 
Bizim robotlarımız da yük taşıma amaçlı olarak kullanıldığı için SEIT ismi ile farklı coğrafyalarda kahraman dedemizin ismini yaşatmaya çalışıyoruz.
 
Temel anlamda ürünlerimizi taşıma kapasitelerine göre 3 farklı kategoriye ayırdık: SEIT 100, SEIT 500 ve SEIT 1500. İsimlerin yanında yer alan rakamlar, robotlarımızın taşıma kapasitelerini göstermektedir, SEIT 100 ile robotumuzun 100 kilogram taşıyabildiğini vurguluyoruz.
 
Ürünlerimizin üzerine farklı endüstriyel ihtiyaçlar doğrultusunda farklı ataşmanlar ekleyebilmekteyiz. (konveyör, lift, robot kol gibi)
 
Tam 17 Ülkeye, Türk Markası…
 
Bu iki sektör arasında ilk satış deneyimimiz endüstriyel sektör alanında oldu ve 2016 yılından sonra endüstriyel ürün yapımına ağırlık vererek alanımızda sadece Türkiye’de değil, özellikle teknoloji seviyesi yüksek ülkelerde (ABD, Kanada, Avrupa Birliği ülkeleri, Kore, Rusya gibi) pazar oluşturmaya çalıştık ve halen çalışıyoruz.
 
Şu ana kadar Türkiye dışında aktif satış yapmış olduğumuz ülkeler; ABD, Kanada, İngiltere, İspanya, Almanya, Belçıka, Finlandiya, İtalya, Polonya, Fransa, Çekya, İsrail, Yunanistan, Rusya, Kore, Sri Lanka ve Suudi Arabistan. Ülkemiz dışında toplamda 17 farklı ülkede çalışan ürünlerimiz kilogram başına 200 dolar üzerinde bir ihracat bedeline sahiptir.”
 
Marka Türk… Ulaşılan ülke ise 17
Bu noktada, baştan da dedim ya; Hem isim babası olmuş bir Çanakkale kahramanı.. Hem de, Kahramanlıklar diyarı Çanakkale’nin il plaka kodunun sayısı 17
 
Ve de kahraman onbaşının adından esinlenerek, marka olmuş robotun ulaştığı 17 ülke..
 
Yorumlamama gelince; İsim ve rakamdan hareketle, tam benlik bir düşünce..