45 yıl aradan sonra, aynı mekanda, aynı insanların poz vermesini anlatır bir paylaşım gördüm dün sosyal medyada..

45 yıl aradan sonra, aynı mekanda, aynı insanların poz vermesini anlatır bir paylaşım gördüm dün sosyal medyada.. Aklıma, neler gelmedi ki...
Çocuktuk, gençtik bizler de bir zamanlar..
Çok şükür, o guruptan kalanlar var.. Liseli yıllarımdan bazı arkadaşlar çok genç yaşta terki diyar etse de bu alemi, o guruptan da çoğumuz hayatta, buna da ayrıca çok şükür.
Bir gurup genç kız.. Sonrasında yılar geçmiş. En küçük cüsselisi diğerlerinin aksine, öyle büyümüş ki, onu da paylaşılan görsel gösteriyordu..
Ne de güzel.. 45 yıl sonra bir araya gelebilenler.. Üstelik, aynı poz.. Yaşlar ilerlemiş olsa da, yüreklerdeki sevgi bir ayrı güzel..
Bazen, diyorum da; Yüreği dinlemek gerek.. Mantığı koy bir kenara..
Sıkıntı.. Mantık işi, sıkıntılı iş.. Koy ver kendini hayatın akışına.. Geçiyor zaman, öyle ya da böyle.. Pişmanlıklar başa bela.. Tüh, yapmadım, yapamadım ve dahası.
Felsefik mi oldu ne, bu ifadalerim.. Yaşam geçiyor üstat.. 45 geçeli çok oldu üstelik.. Yarım asırlığım mesela ben..
45 yıl aradan sonra buluşanlar, gayet normal de, bu görüntü de ne...!!!
Bu yaşanılan normal mi..? Yok mu bir uzman, gündemi takip edip, gözlenene yanıt olacak sözler edebilecek, yok mu sahiden..
Eskiden vardı, eskiden der iken, şunun şurasında 5-10 yıl önce..
Mustafa hoca vardı mesela.. Şehrimizin bilim yuvası, ÇOMÜ Su Ürünleri Fakültesinin öğretim görevlisi Prof. Dr. Mustafa Alparslan.. Arslan yürekli bir isimdi , (parantez) içinde..
İşittiğimiz dakikada arar, o da konuyu değerlendirir.. Olmadı, gelir görürdü.. Şimdi nere de yahu öyle isimler..!
45 yıl olmadı üstelik..Neyse...
Normal mi şimdi bu görüntü.. Biz bilmezdik böyle halleri.. Mesela ben, 50' yı gaçtim.. Zaman içinde, benzer görüntüler hayli çoğaldı.. Bu durum normal mi..!
Yok mu buna dur diyecek bir önlem, en esaslısından şöyle..
Üstelik, denizler ölür ise, biz ne yaparız.. Ne balığı yeriz.. Ne midyesi, ne Ahtapotu, ne Karidesi.. sayayım mı daha.. Ne kalır geriye denizden...
Pek çok konu için toplantılar düzenleyenler, eylemler yapanlar, hani neredeler şimdi..
Deniz gidiyor , Mavi vatan yok oluyor, nerede çevrecilik.. Çevrecilik sadece, yok edilen, altında antik şehir barındıran  kayalar için mi yoksa..
Yoksa; altın, bakır, gümüş madenleri için mi şu çevrecilik..!
Yoksa, eko turizm, pervaneler, jeo termaller için mi yapılır sadece..
Mavi Vatan eldin gediyor huuu.. Buna da Hoopp deyin artık.. Konserler olsun yine, piyanistler besteler yapsın en ünlüsünden.. Paralar, Mavi Vatan için de harcansın, neden olmuyor.. Merak etmemek zor bu durumda.
Önceki gün, Hayvanlar için, sesiz  kullar için önemli bir gündü.. Ve; bir can dostu, 6.35 kalibre havalı tüfekle öldüren kişinin, tespit edilip, sonra da salıverildiği yönünde dedikodular  türedi bir anda şehirde..  İnanılması ne de zor bir dedikodu.. Oysaki, yasal düzenleme geldi, o tür vicdansızlıklar için..
Arada, aklıma düştüğü için, bu detayları kaleme alıverdim.. İçimden geldi. Yüreğimin sesini dinledim yani.
Şimdi, doğal mı bu durum? sorusunu akla getirir bir paylaşım için, Çatısı altında hizmet ettiğim Boğaz Medya Grubunun da haberleştir şu durum.. Biri, ses versin Allah aşkına.. Mavi Vatan elden gidiyor.. yok mu bir uzman.. Kapandı mı ÇOMÜ' nün su ürünleri fakültesi.. Hoca mı kalmadı hiç, duruma dair sözler edecek..  
Haber, şu idi dün sosyal medyada, bizim gurup tarafından da paylaşılan..
"NORMAL Mİ ÇEVRE FELAKETİ Mİ?" sorusu ile kalemle alınan haberi aktarıyorum, belki görmeyenler olmuştur...
-BİNLERCE DENİZ ANASI KARAYA VURDU
-Bir vatandaş, sosyal medya hesabından bir paylaşım  yaparak, binlerce deniz anasının Dardanos Sahili'nde  kıyıya vurduğunu  ifade etti.
-Doğa ve çevre programları yapımcısı Doğa aktivisti Güven İslamoğlu'nu etiketleyen vatandaş, " Güven bey bu sabah Çanakkale Dardanos sahiline binlerce denizanası karaya vurdu. Normal mi bu acaba yoksa yine bir çevre felaketimi yaşanıyor" diye sordu.
Görseli, olanı biteni pek güzel anlatıyordu..
İçim ayır bir cız etti.. Mavi Vatan' ın yaşayanları kıyıya vurmuş.. Hepsi cansız, olacak iş değil..
Yine aklıma geldi, bizim Üniversite’ nin Su ürünleri fakültesi kapandı mı..!
Müsilaj için de pek bir sessizlik hakimdi gözlediğim.. sorunca konuşan birkaç isim dışında, şöyle bir bildiri falan imzalayan olmadı hatırımda kalan..
Bazı hocalar var, ota, suya, taşa, toprağa ve hatta siyaseti sorgulayıp yorumlayan.. Akıl vermede sınır tanımayan.. Onlar da bir sessiz, hayırdır..!!
Mavi Vatan’a gelince, neden acep bu derin sessizlik..