'Buna kim inanır...?' Eİbette ki inandıramıyoruz kimseyi.. Çanakkaleliyim dediğinde yeni tanışıtğın birine;  'Ne çok bsalık yiyorsunuz dur' yorumunu aldığımızda;

'Buna kim inanır...?'
Eİbette ki inandıramıyoruz kimseyi..
Çanakkaleliyim dediğinde yeni tanışıtğın birine;  'Ne çok bsalık yiyorsunuz dur' yorumunu aldığımızda;
"Yok hayır, ne balığı.." yanıtımızı  veriyor ve bir türlü inandıramıyoruz karşımışdakini.. Be hakikaten büyük mesele...
 Balık zaten yok, Bereketi azaldı.. Çıkmıyor öyle eskisi gibi.. bir de; çıkanlar, daha da çok para edilen adreslere gittiğinden, Çanakkaleli oldum olası, balığı pahalı tüketir, yalan mı..
ÇOK DOĞRU DOKUNUŞ...
Siyasetçi öyle bir temasa imza attı ki gçenede, ilk yorumum, attığım bu başlıkla geldi: 'DOĞRU DOKUNUŞ...'
Balıkçı'nın sorunu da azalacak ki, daha pahalı müşteri arama derdi kalmasın..Öyle değil mi.. sanırım bu noktada, bu görüşmenin değeri hakikaten de büyük ve de kıymetli..
AK partdi Kurmayı Çankakale Milletvekili sayın Turan: “BALIKÇILIK SEKTÖRÜNÜ DAHA GÜÇLÜ BİR HALE GETİRECEĞİZ” ifadesine imza attı geçende.
AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan' ın, Çanakkale Merkez Su Ürünleri Kooperatifi yönetimi ile bir araya geldiğindeki bu sözleri, sektörün emekçilerine bence de büyük moral oldu.
Malum, bir yanda balık az, bir yanda da müsilajın olumsuz etkileri, hep yordu balıkçının zihnini.
Balıkçılık masraflı iş.. Mazotu, bakımı, kumanyası, personel gideri ve de dahası.. Balık da yok ise, ne yapsın Balıkçı esnafı..  Koca koca gır-gırlar da, alamatralarda nasibini arayan da, hep bir dertli.. deniz zor bir kere.. denizci ne yapsın..Kafası gibi, cebi de rahat olmalı ki, aynı bir sevda ile çıksın deryaya..
'Yine olmayacak, ne gerek var dolaşmaya, masarf çok' gibi, düşünceleri hissetmemeli ki balıkçı,  farklı fraklı meraları ziyaret etmeli gönlünce.. Nasip bu, kimi zaman limandan çıkar iken mola eder ağını, kimi zaman gün boyu gezinir deryada, umutların tükendiği anda görür balığı, mola bismillah, hooop, hayda maşallah..
AK Parti kurmayı, moral olmuş sözleri ile balıkçıya.. Öyle işitti kulaklarım.. Doğru bir dokunuş yapmış tam da zamanında, Tabii ki bence, bu benim tamamıyla kişisel düşüncem.
Deniz gibi denizcilik de zordur.. heleki balıkçılık.. Görmediğine koşarsın hep.. Bir değil hep bin umut...
Arkasında güç hisseder ise balıkçı, ayrı bir keyif alır, ayrı bir umut taşır.. Sanırım, bu ziyaretin yansıması hepimizin hnayrına.. balıkçı ayrı şevkle çıkacak denize, kafası rahat avlanacak, bereketten bu sayede, bizler de faydalanacağız diye düşünüyorum.
Sayınv ekil, bahsettiğim o görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu.
Sözleri ilgi ve dikkat çekiyordu. Diyordu ki;
“Çanakkale’miz özellikle 671 km'lik sahil şeridine sahip olmasıyla, geniş av sahaları ile birlikte avcılık çeşitliliği bakımından ülkemizin bu alanda en önde gelen şehirleri arasında yer almaktadır."
Buf ifdaler aynen de doğru..Böylesi mükemmel ve de uzun bir sahil şeridine ve meralara sahip bir şehriz..
Bu noktada sözleri daha bir keyif veren türden di sayın tran' ın.. Şöyle geliyordu tam olarak;
"Şehrimizin kalkınması ve refahı için çok önemli bir sektör olan balıkçılık sektörü ilk kez 2003 yılında, AK Parti döneminde destekleme kapsamına alındı.
Yapılan destekler sayesinde balıkçılık ve su ürünleri üretimi ve ihracatı önemli bir noktaya geldi. Yakın zamanda Çanakkale göletlerine 400 bin yavru balık da bırakıldı.
Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu ile birlikte bu önemli sektörün paydaşlarıyla sık sık bir araya gelip talepleri ve sorunlarını konuşmaya, çözüm için hareket etmeye gayret ediyoruz. Çanakkale Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı seçilen Ersen Duman ve değerli kooperatif üyeleriyle bir araya gelerek balıkçılık hem hayırlı olsun temennisinde bulunduk hem de sektörünün sorunlarını ve taleplerini konuştuk. Tüm balıkçılarımıza bir kez daha verimli bir av sezonu diliyoruz.”
Temenni ve dilekler, elbette ki ruhları ayrı bir okşuyor.. Destekleme konusu daha da kapsamlı olmalı kiu, balıkçı ağı boş limana döndüğünde, yarını daha da bir ayrı düşünmesin..
Masraflı iş denizcilik.. Kara avcısının da dediği gbi ibir de bçüyük meselesi var.. Balık yok..
Kara avcısı der ki; Bir gün av eti, 40 gün taban eti..
Balıkçe ne yapsın bu durumda.. Bir günlük bereket  sonrası, bazen de 40 gün balık çıkmaz ise denizden...!!!
Duamız bu noktada, rastgele her birine.. Bol olsun balığınız, düşsün fiyatlar, bizim de soframıza ulaşsın, en azından bir tür..