Yeri geliyor algı, yeri geliyor övgü.. Biz her bir satırın hesabını yüce mahkemeler önünde verelim, birileri sosyal medyadan gazetecilik adı altında malı götürsün.. Oohh iyi oldu..

İNDİREGANDİ’ YE SON…
ALGI YOK VERGİ YOK… HESAP SORANI DA…!
Yeri geliyor algı, yeri geliyor övgü.. Biz her bir satırın hesabını yüce mahkemeler önünde verelim, birileri sosyal medyadan gazetecilik adı altında malı götürsün.. Oohh iyi oldu.. İnşallah da tamamı gelir.. Ya da, Allah tamamına erdirsin mi demeliyim, bilemedim..
Bu bir son gelişme.. -EKİM AYINDA ÇIKACAK YASA YALAN HABERCİLİĞİ BİTİRECEK
Balık tam da böyle idi.. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan ve Ekim ayında Meclis’e getirileceğine dikkat çekilen; “Sosyal Medya ve İnternet Gazeteciliği Yasası”
Bu yasa ile, ‘medyada yeni dönem başlayacak’ yorumu  da bence pek yerinde olmuş..
Pek çok basın yayın organında, muhtemeldir ki bu konu haber oldu, ya da olacak.  
“İnternet medyasında ve sosyal medyada yalan haber, tehdit, hakaret, şantaj, iftira, karalama bilgileri paylaşanlara ağır cezalar geliyor.” şeklinde ifadeler de bu haberlerde muhtemelen kaleme alınmışlardan olacak..
E-posta adreslerimize ulaşan ve konuya ilişkin değerlendirmeler bir hayli çok oldu.
Mesela;  BURSA İGFA. Değerlendirmesi ise şöyle; “- Türkiye’de yıllardır çıkarılamayan İnternet Gazeteciliği Yasası, ekim ayında Meclis’e gelecek yasa teklifi ile sonuca eriyor.”
Meseleden söz edelim şimdi.. Mesele, internet gazeteciliği.
Yerel ve ulusal basın gibi, denetlenemeyen sektör. Biz mesela. Basın ilan Kurumu’ na hesap veririz senede bir gün denetimden geçeriz.
Çalışanın özlük haklarını da korur bu kurum, meslek ilkelerine aykırı bulduğu haberleri de cezalandırır.. Attığım bir başlık, buna bir örnek diyerek bahsedeceğim lakin, yeniden ceza alabilirim. İyisi mi örnek sunmayayım.. Denetleneniz sonuçta, aslında her gün.. 7 gün 24 saat.. Peki ya, internet gazeteleri ve gazetecileri.. !
Hesap soran yok, versin.. Kazanıyor,. Vergisi mi..! Hak getire..
Neyse, döneyim konuya. Kısacası konu şu; Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan ve AK Parti tarafından Meclis’e getirilecek olan “Sosyal Medya ve İnternet Gazeteciliği Yasası”, medya sektöründe yeni bir sayfa açacak.
Bu konuyu daha da açık şekilde dile getirelim..
Hazırlanan “Sosyal Medya ve İnternet Gazeteciliği Yasası” ile yalan haber, tehdit, hakaret, şantaj, karalama yayınlayan ve bu bilgileri yayanlara 5 yıla kadar ertelemesiz hapis cezası geliyor da denilebilir.
Yani, ‘YAZARIM KARDEŞİM..’ DEVRİ BİTİYOR DA DENİLEBİLİR..
“SOSYAL MEDYA GAZETECİLİĞİ (!) DÖNEMİ SONA ERİYOR” başlığı da atılabilir özetle.
Ben de atıvereyim o vakit bu başlığı.. Biz kayıt altındayız, hesap veriyoruz.. kime; YÜCE DEVLETİMİZE..
Bir cümle kaleme alıyor iken kılı kırk yarıyoruz.. Suç olmasın, yaşamları olumsuz etkilemeyelim gibi sorumluluk bilinci ile..
Hele ki, Devlet aleyhine konular.. Aşa… Bizde, mesleği gazeteci olanda, Eski adı ile Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nce ‘Sarı Basın Kartı’ almaya hak kazananda, gazetecilik bir ayrı yapılır. Yalandan, iftiradan ve dahası akla gelebilecek türlü dolandan, uzaktır Gazeteci..  
Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, yeni adı ile biz gazetecilerin de mesleki açıdan, gazeteciliğimizi resmi şekilde tescilleyen kurumu; İletişim Başkanlığı.. Teşekkürler….
Şükürler olsun ki, gazetecilik mesleğini ayaklar altına alan, sözde gazeteciler ile bizleri bir görenlere de bu yasa ile ayrı mesaj vermiş olacak.. Bu benim, şahsi görüşüm..
Yasa teklifi ile ilgili olarak;  İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) Genel Başkanı Mesut Demir, çıkarılacak yasa ile ülkenin belindeki kamburdan kurtulacağını belirtiyordu açıklamasında.
Diyordu ki; “15 yıl önce çıkarılması gereken yasa, nihayet ekim ayında Meclis’e getiriliyor.
Bu yasa ile merdivenaltı internet haber siteleri, ya kurumsal olacak, ya da yayın yapamayacak.
Yalan haber, tehdit, hakaret, şantaj, karalama haber ve bilgileri yapma dönemi sona eriyor.
Artık sosyal medya gazeteciliği (!) dönemi sona eriyor.
İnternet medyalarından ‘İddia ediliyor’ kelimesinin arkasına sığınarak iftira ve karalama yapılamayacak”
BENCE DE DEVİR DEĞİŞİYOR…
“SOSYAL MEDYA VE İNTERNET GAZETECİLİĞİ YASASI MECLİS’TEN OYBİRLİĞİ İLE GEÇMELİ”
Konuya ilişkin yapılan açıklamalar,  beklentiler gibi çoktu vesselam.. Yasanın çıkarılması ile ilgili ciddi çalışmalar yapıldığını da hatırlatan İGF Genel Başkanı Demir’ in sözleri, sanırım gözlemlenen beklentinin özeti türünde olmuş.
Demir’ in sözlerine döneyim, şu ifadeleri kullanıyordu;
“Yasanın çıkarılması ile ilgili yoğun mesai harcayan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve ekibine, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na (BTK), Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK), Basın İlan Kurumu’na (BİK) ve emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara, İnternet Gazetecileri Federasyonu olarak teşekkür ediyoruz. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bünyesinde kurulması planlanan Sosyal Medya Başkanlığı da, yasanın işlevi anlamında ciddi katkı sağlayacaktır.
Meclis’e getirilecek yasaya tüm siyasi parti milletvekillerinin destek vermesi, ülkemizin ve medya sektörünün bekası açısından bir vicdani borçtur”
Ben bir gazeteci olarak, üstelik 90’ ların başından buyana, üstelik hiç aralıksız mesleği icra etmiş, geçimini bu meslek sayesinde sağlamış olarak diyorum ki;
Eleştirilenler gibi; “Gazetecilik, yazdım yazarım, gene yazarım” demek değil..
“Görürsün bak, daha neler yazacağım” demek hiç değil..
Nasıl ki Şerefli Türk Basın Kuruluşları’ nın hesap verdiği makamlar var,  ‘Ben yazdım oldu’ anlayışındakilerin de hesap vereceği makamlar olsun..
Bekleyelim Ekim’i.. İnşallah yasa çıkar, biz de o’nunla, bununla kıyaslanmaktan, üstelik birileri tarafından, aynı kefede bir tutulmuş olmaktan artık kurtuluruz..
Yeri gelince siyasi, bazı bazı sıradan vatandaş, bazen de iş adamı; “nasıl olsa internet fenomeni olmuş gazetecim var…” havasından da bu sayede artık çıkar.. Hadi inşallah.. Dört gözle bekliyorum, şunu bil ki Hoş geliyorsun  YASA…