Bir haber işittim, 'yok artık' dedim..

Siyaset kurumundan gelen son haber,  hayli şaşırtıcı idi..Bu gelişme için, şöyle bir başlıkta atılabilir; "VEKİL ADAYLARINDAN İSTİFA
İKTİDAR PARTİ SAFLARINDA, SANDIĞA VEKİL OLMAK AMACI İLE GİREN, 3 ve 4. SIRADAKİ İKİ İSİM, SAHİDEN DE İSTİFA MI ETTİ..?
Akla başka bir soru da gelmiyor değil;  ACABA GEREKÇELERİ NE..?
Bir diğer soru; "DAVA NİÇİN SÖZDE KALDI..?" OLABİLİR..
Düşündükçe, daha başka sorular üretilebilir elbet.. Vardır bir gerekçe, yoksa gerekçesiz karar mı alınır..?
Kulislerde dillenen bir dİğer ifade; "YOLA BİRLİKTE ÇIKTILAR, SONRA YOLDA BIRAKTILAR..."
Siyaset zor zanaat. Bazı durumlarda sarf edilen sir sözdür; 'ağzınla kuş tutsan, ne fayda'
Geçen, 24 Haziran 2018 seçimlerinde, Çanakkale 'den vekilliğe soyunan isimlerden di, 3. sıra adayı Furkan Sezer ve 4. sıra adayı Fırat Akgün
Seçimler bitti, AK Parti iki vekil çıkardı. ilk ikideki isimler AK Parti Grup başkanvekili de olan Av. Bülent Turan ile ikinci sıra adayı Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Milletvekili oldu.
Sahada gnüçlerce, aynı dava için yol arkadaşı olan 4 isimden, son ikisi , ne oldu ise Partileri ile iddiya göre yollarını ayırdı.. İstifa ederek hemde.. İddia bu.
Bu iddiadan haberdar olan bazı partililerin, birbirleri arasında kullanıdğı ifadeyi işittim. Diyorlardi  ki; "Bu; sorgulanması gerekil bir konu ve yanıtı da acil gelmeli.."

HİZMET AŞKI, NEDEN YARIDA  KALDI..?
Bir yanıtı aranır soru da buydu, işittiiğim.. Tabandaki her partili, sorup sorguluyor nedeni.. Ya da, nedenleri..
Kulislerde gezinen isitfa söylentileri, ya da iddiaları mı demeli bilemedim, yanhıtsız kalmış.. Bu da işittim ayrı bir detay.
Tabandan tanıdık isim çok.. Her birinin ağzını yokladım. Yanıtları aşağı yukarı benzer  cümleler ile geldi;  "Bu iddia için; 'Hayır da' denilmiyor, 'Evet de', istifa konusu muamma..."
Bu denli, dillenen önemli bir konuda, ilgili isimlerin suskunulğuna da anlam veremediğnii söylüyordu, tanıdık birçok partili..
Bu konuya ilişkin bir kixisel değerlendirmem var elbet.
Bence; Çanakkale' ye hizmet aşkı ile yola çıkan 4 isimden ikisinin, diğer iki ismi yalnız bıraktığı anlamına da geliyor iddia edien bu istifalar.. Hem AK Parti kurmayı sayın Turan yarı yolda bırakıldı, hem de sayın milletvekili İskenderoğlu..
Bu arada, Milletvekili 4. sıra adayı  Fırat Akgün' ün, Partiden istifa etti ididası için; 'Kesin etti' diyen bir çok tanıdğım partili, 3. sıra adayı Furkan Sezer' in istifası için; "Teyide muhtaç bilgi...Ne desek yalan.." diyorlardı..