Bilgiyi veren Reis oldu.. Cumhurbaşkanı Erdoğan: '50 milyon dozu geçtik' sözleri ile, aşılama hızında gelinen noktayı dile getirdi.


Bilgiyi veren Reis oldu.. Cumhurbaşkanı Erdoğan: "50 milyon dozu geçtik" sözleri ile, aşılama hızında gelinen noktayı dile getirdi.
İnsanın içine rahatlık geliyor elbet. Bir de, Delta varyant korkusunu atlatsak, sanırım daha da bir rahat yaz geçireceğiz.
Aylarca kapandık.. Sarılmaya, tokalaşmaya hasret kaldık. Rakamlar gösteriyor ki, az kaldı Türkiye, az…
Bu arada, küçük bir bilgi , aslında bilgi teyitli değil. İşittim ki, kahrolası Delta bize de ulaşmış..Delta varyantı, pandemiye bir başka boyut kattı.
Korkuyor tıp insanları.. Endişeliler. Çünkü, bulaş hızı daha da artmış coronanın, Delta varyantı nedeni ile..
Aşılama hızımız, bulaş hızının da üstüne çıkttı diyebiliriz. Gelinen nokta hakikaten büyük başarı bence.
80 milyonu aşalı yıllar olmuş Türkiye’mde, aşılamada ulaşılan rakam 50 milyon. Buoran dünyanın diğer ülkelerine göre, önemli elbet,
Başkent Ankara’dan, abonesi olduğumuz İHA’nnı muhabiri Derya Yetim aktarıyordu rakamları.  Paylaşmaya çalışacağmı haberde, Konuşan, bilgiyi paylaşan Cumhurbaşkanımızdı.
Haber tam da şöylle, aktarayım;
-ANKARA (İHA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Korona virüs salgınıyla mücadelede en etkili silahımız olan aşıda hamdolsun 50 milyon dozu aştık. Hayırlı uğurlu olsun" açıklamasında bulundu.
Sosyal medya hesaplarından aşılamada gelinen noktaya ilişkin bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, aşılamada 50 milyon doza ulaşıldığını duyurdu. Erdoğan, "Güçlü sağlık sistemimiz, sağlık çalışanlarımızın gayreti ve milletimizin hassasiyetiyle birlikte yakın zamanda devreye alacağımız yerli aşımız TURKOVAC ile inşallah Covid-19’la mücadelemizi çok daha güçlü bir şekilde sürdürecek, Türkiye’yi daha sağlıklı yarınlara taşıyacağız" ifadelerini kullandı.-
X              x           x
BİR SÜPER GELİŞME DAHA…
Hayvanları Koruma Kanun Teklifi TBMM’de
Sevindim, Uçuyorum havalara.. Sessiz kullara olan sevgimi anlatmaya hiç niyetim yok.. Bilen bilir.. Severim, kedileri, köpekleri.. Kısacacı tüm Can dostları..
Can dostlara zulmedenlere ne ceza verilse bence az.. Acayip şu insan oğılu. Zararı olmasa da, bazılarımızın sessiz kullara karşı tavrını bilenlerimiz, haklı olarak büyük bir öfke yaşıyorlar. Nasıl öfkelenmez ki insan.. Kimileri, patilerini kesiyor, kimilerimiz, zehirli yiyeceklerle yaşamlarını sonlandırıyor can dostların.
Hele bir garip tür insan var ki; su kaplarını tekmeliyor, kuru mamaların içine türlü türlü zararlı şeyler ekliyor. Nasıl bir vicdansa artık…
Hayvan Hakları Koruma Kanun teklifi ile ilgili şu haberi okudu gçeende.. Pek hoşuma gitti. Sevincim hakikaten tarifsiz..
Haber tam da şöyle. Buyurun, ben gibi tüm sessiz kulları sevenler okusun, keyiflensinler istedim.
Abonesi olduğumuz İHA’ nın,bana mutluluk veren haberi;   
-ANKARA (İHA) - AK Parti'nin hazırladığı Hayvanları Koruma Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu.
18 maddelik Hayvanları Koruma Kanun Teklifi, AK Parti tarafından TBMM Başkanlığına sunuldu. Teklife göre hayvan neslini yok edenlere 5-10 yıl arasında, nesli tükenmekte olan hayvanları öldürenlere 1 yıldan 5 yıla, hayvanları haksız nedenlerle öldürenlere 6 ay ile 4 yıl arasında, eziyet edenlere 3 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor. Hayvan dövüştürenlere 3 aydan 2 yıla kadar hapis, hayvanlara karşı cinsel suçlara da 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası ve yüz günden az olmamak üzere adli para cezası uygulanacak.
Pitbull Terrier, Japanese Tosa, Dogo Argentino, Fila Brasilerio türleri olmak üzere 4 köpek türünün Türkiye'ye girişi yasaklanıyor. Kanun teklifine göre bu türlerin satışını yapanlara ise 11 bin lira para cezası verilecek.-
Cezalar olsa da, birileri cezaları da yine takmaz, yapar yine yapacağını. Ne var ki,bu önemli bir gelişme..
Can dostlar, artık daha bir güvendeler bence..Ülkemiz kanunları onları da önemseyecek.. Zulmedenlere seyirci kalınmayacak..
Kanun gereği , gereken yerine gelecek..
Oooohh beeee…