YÜREK DAYANMAZ BU GÖRÜNTÜLERE

İçinde yüzenin, üstünde uçanın canına mal olan lanet olası Müsilaj.. 
Ne desek boş artık.. Can alıyor, almaya da devam ediyor.. Görüntü kirliliği bir yana, Mavi Vatan’ı adeta istila eden, Müsilaj sorunu son günlerde yaban hayatını da olumsuz etkilemeye başladı.
Paylaşacağım fotoğraflar, inanıyorum ki üzecek her birimizi.. Sonuç ortada.. İşte gelinen son nokta tam da bu..
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) müsilaja maruz kalan bir martıyı hayata döndürerek yaşam alanına geri saldı geçen gün..
Keşke her birimiz böylesi başarılara imza atabilsek.. Uçan kuşu görüyoruz , peki ya yüzenler için ne yapabiliriz..?
Vicdan sahibi olan her insan, kara kara düşünür oldu.. Tutup yemekten çok, artık içinde yaşamaya çalışan deniz canlıları,  balıkların derdine düştü çoğumuz.  
Nasıl düşülmez ki bu manzaralar karşısında.. Üzerini kaplayan salya, Mavi Vatan’dan can bulan kuşların da korkusu artık.. Martı, Karabatak, Karameke, sayayım mı daha..
Yarın bir gün, göçmen kuşlar gelecek.. Ördek, kaz ve türleri.. Bakalım onları ne tehlikeler bekleyecek..
DKMP,  Resmi sosyal medya hesabından bir paylaşım ile “Son aylarda Marmara Denizi’ni tehdit eden müsilaj sorunu yaban hayatını da etkilemektedir.
Müsilaja maruz kalan bir martı Müdürlük veterinerimiz tarafından tedavi edilerek tekrar yaşam alanına salınmıştır” açıklamasını yaptı.
Manzara hakikaten korkunç, abiler, ablalar.. Dedeler, nineler ve de genç kardeşler..
DKMP’nın  ‘neslinbololsun’ etiketini de kullandığı, bahsettiğim o paylaşım, içimi fena yaktı.. Başkasını bilmem.
“BÜYÜK DÜŞÜNÜN…” DER GİBİ..
Hay Allah, nereden geldi şimdi aklıma bu ifade..!!!
Aslına bakarsanız, bu ifadenin bir hikayesi var da, ya da hikayeleri.. Saymakla bitmez.. O nedenledir ki, saymaya da uğraşmayacağım. Gün gelir, belki bir gün.. Kim bilir..!
Hekimliğine olduğu gibi, insanlığına da çok güvendiğim bir Doktor ağabeyim paylaştı geçende…
Kendisinin teşhisleri hep doğrudur.. Bu konuda da yanılmıyordur, bundan eminm.
Büyük harflerle anlattığına göre, konu tabiki de mühim..
Başta da bahsettiğim Müsilaj illetine ilişkin ediyordu sözlerini büyük büyük harflerle Doktor ağabeyim..
Müsilajsız bir nokta bulduğunda, kendini denize atacaklara geliyordu belki de sözleri.. Kim bilir..!
Benim görevim, gelen uyarıdan söz etmek.. Buyurun, denize girenler, girmeye niyeti olanlar, sizler de bir göz atıverin..
Büyük Büyük Harflerle, İşte Altı Çizilenler…   
-YÜZÜCÜLER İÇİN UYARILAR:
-DENİZE GİRERKEN AYAĞINIZ KAYABİLİR, DİP MÜSİLAJLA KAPLI DİKKAT. DENİZİN YÜZEYİ TEMİZ DE OLSA GÖZLÜKLE BAKILDIĞINDA KORKU TÜNELINDEKİ GİBİ AĞLAR DENİZİN TAMAMINI KAPLAMIŞ DURUMDA. O NEDENLE SU YUTMA DURUMUNDA, DIŞ KULAK  YOLU VE SİNÜSLER GİBİ BOŞLUKLARIN BU SU İLE DOLACAĞINI BİLEREK DAVRANMAK GEREKEBİLİR. DERİ DE BU BALGAM SIVISIYLA KAPLANMAKTA, ÖZELLLİKLE KILLI VÜCUTLAR BUNDAN DAHA ZİYADE ETKİLENMEKTEDİRLER.  GÖZLÜK, SAAT, KULAKLIK, BONE ,MAYO GİBİ YÜZME  AKSESUARLARI DA BU BALGAMLA KAPLANMAKTA VE İYİCE  YIKANARAK  UZAKLAŞTIRILMALIDIR . DENİZDEN  ÇIKTIKTAN SONRA DERİ YAPIŞKAN  BALGAMDAN İYİCE TEMİZLENMELİ VE ALLERJİK CİLTLER KORUNMALIDIR. GÜNEŞİN BALGAM KAPLI DERİYE NE GİBİ BİR ETKİ YAPTIĞINI ŞİMDİLİK BİLMİYORUM. İYİ YÜZMELER ....