'AK Parti'de neler oluyor...!' sorusuna neden bazı paylaşımlar, kamuoyunun diline dolandı Bayram Gününde.

'AK Parti'de neler oluyor...!' sorusuna neden bazı paylaşımlar, kamuoyunun diline dolandı Bayram Gününde.
Bu noktada asıl garip olanın, atarlı paylaşımlarda bulunanlara, Parti yöneticilerinin gösterdiği derin sessizlik olduğunu savunan tanıdığım AK Partililer, vurgulu ifadeler ile sesini yükseltti diyebilirim.
Tek tek tekrarlayıp, çarpıcı o sözleri kaleme almayacağım elbet.. Ne me lazım, gözlemlerinden ötürü,  yeterince hasım edindim zaten.. Bulsalar bir çay kaşığı su'da boğacaklar..
Akla, 'AK Parti'de neler oluyor..!' sorusunu getiren en dikkat çekici paylaşımlardan birine, Partide üç dönem İlçe Başkanlığı yapmış, ardından istifa etmiş, sonrasında görkemli denilebilecek törenle yeniden Partiye katılmış isim; "Hiç Kusura bakmayın Sayın Cumhurbaşkanım ben Helal etmiyorum." diyerek, sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan' ın, geçtiğimiz günlerde istediği ve siyaset kamuoyunun gündemine oturan  Helallik konusunda hayli çarpıcı sözler ediyordu.
Peki ya kim di o isim...? O isim, iktidar partinin eski Lapseki ilçe Başkanlarından Mehmet Kocabıyık.. 
Kocabıyık bir yana, bir de, bir süre öncesine kadar AK Parti saflarında yer bulan bazı isimlerin, kulvar değiştirip, siyaseti yeni kurulan partilerde icra meselesi var..
Normal düşününce, bunda  bir şey yok elbet.. Kimse ölene kadar partili kalacak değil.. Siyaset tarihinde, buna verilecek o kadar çok örnek var ki, saymaya, sıralamaya kalksak, sayfalar yetmez yazmaya..
O isimlerden bazıları, şimdilerin yeni siyasi partilerinin ya il başkaları, ya da parti kurmay kadrolarında yer alanları..
Örnek diye,  ilk olarak akla gelen bazı isimlerden bir kaçı.. Mesela;  AK Partinin eski il başkanlarından olan Yeşim Karadağ.. İl Başkanlığından ayrılma süreci ve ayrıldığı günün önemi, gündem olmuştu.. Hani 8 Mart’ ta gerçekleşen ayrılış..
Sayın Karadağ, eski partisine muhaliflerden. Ancak, ılıman tavırları var dememek yanlış olur. Bir de, Karadağ ile ayrılıp, onunla birlikte parti değiştiren, görev aldığı partinin il Başkanı olarak atan Yiğit Akkoyun var. Hayli çarpıcı ifadeler ile, bir dönem Gençlik Kolları Başkanlığı yaptığı partisine ve geçmişe laf eden isim..
Bu isim, Sosyal medyadan yenilmez yutulmaz sözler ediyor, karşılık olacak yanıtları, Yine o gözlediklerim;  yani yine sadece birkaç AK Partili veriyor..
GELELİM, HELALLİK KONUSUNDA EDİLEN SÖZE;
‘HAKKIMI HELAL ETMİYORUM…’ DİYEN ESKİ BAŞKANA…
Lapseki’ den ses veren, Reis’ e Hakkını helal etmediğini yazarak dile getiren eski ilçe Başkanı Kocabıyık, TAM OLARAK ŞUNLARI KALEME ALIYORDU SOSYAL MEDYA HESABINDA.
O yazıya dökülen sözleri, şahsen yorumlamayacağım, zaten ne haddime.. Yorumlaması gerekenler var iken, bana ne ki… 
AK Parti eski Lapseki ilçe Başkanı sayın Kocabıyık, şu ifadeleri kaleme alıyordu;
“Sayın Cumhurbaşkanımız bizden helallik istiyor!!!  Edelim edelim ama, 1993 yılından beri esnaflık yapıyorum 28 yıldır devletime vergimi, bağkurumu ve yanımda çalıştırdığım işçilerin sigorta primlerini ödüyorum.
Ve bu güne kadar devletten hiç yardım talep etmedim ve almadım. 14 aylık pandemi sürecinde hiç bir devlet yetkilisi ya da görevlisi bizi ziyaret etmedi ve aramadı, durumunuz nasıl, iş yapabiliyor musunuz, bir ihtiyacınız var mı, devlet olarak size nasıl yardımcı olabiliriz demedi.
Ev kıranı, iş yeri kiranı, vergini, sigortalarını, işçi maaşlarını, elektrik , su, doğalgaz faturalarını ödeyebiliyor musun demedi.
Evinin ve çocuklarının ihtiyaçlarını alabiliyor musun demedi.  Ya taksit yaptırdığımız SSK ve vergi borçlarımızın ödemelerini bile ertelemedi 29 Nisan bizi kapattınız 30 Nisan SGK borç taksitlerini ödettiniz,  Şimdi zor durumda kalan mağdur olan esnafımız hakkını helal etsin!
Ya biz Devleti baba olarak bilir hiç baş kaldırmayız,  ama babamız bu zor günde hatırımızı bile sormadı.
Ama biz hakkımızı Helâl edelim! Nasıl edelim? " diye sorduktan ve bazı sözleri ardından şöyle diyordu:
" Hiç Kusura bakmayın Sayın Cumhurbaşkanım ben Helal etmiyorum.”
Bayram günü, bir anda gündem olan sözler böyle idi.  Sanırım bir tek biz gazeteciler dikkat kesildik bu çarpıcı ifadelerin yer bulduğu, hayli çarpıcı bu çıkışa..
Şehrin gündemini ve siyasete dair gelişmeleri takip etmek, bazen öyle sıkıcı hal alıyor ki, aklıma bu anlarda; “Ne olurdu başka iş yapsaydın da, gazeteci olmasaydın…”  demek geliveriyor…
Bu arada, aklıma gelen bir söz daha var da, diyeyim mi, demeyeyim mi, bilemedim ben şimdi.
Kurmayların sustuğu, bir avuç partilinin muhaliflere yanıt verdiği siyasette, bu aralar hakikaten garip şeyler oluyor..
Mesela; Bayram öncesi gazetelere verilen Bayram tebrikleri içinde, İktidar Partinin, AK Parti’nin, Çanakkalelilerin Ramazan Bayramı’nı kutlayan bir ilanı yoktu.. Hadi gel de, bu durumu da garipseme..