TABİ, BİRİLERİ DE PEK SUSKUN…

Önce bir vatandaş diyeceğim.. Pek güzel ifadeler ile; “Kıtaların Hakimi Osmanlı Cihan Devletimiz Soy kırımı, Dil Kıyımı, Din kıyımı, Mezheb kıyımı yapsaydı bin yılda Türk’ ten başka Irk,Türkçe’den başka dil, İslam’dan başka Din, Camiden başka Mabed ve Ehli Sünnet’ ten  başka Mezheb mi kalırdı!” diye soruyordu..
Nurkan Şanda’ dan bu hatırlatma.. Bir çoğumuzun tanıdığı bir isim sayın şanda..
“Soykırım iddiasındaki soysuzlara duyurulur!” diye de eklediği hatırlatmada geçen ifadeleri kaleme alanın ‘Şevki Yılmaz’ olduğunu da vurguluyordu sayın Şanda.
Bilim dünyasından da güzel ve bir o kadar dokundurmalar geliyordu ABD Başkanı’nın açıklamalı üzerine.
Bir başka virüs ve virüslü düşünceye ilişkin konuşan bir Profesördü.. Hepimizin, ismini ezber ettiği kişi.. Prof. Dr. sayın Şener..!
Bu kez, alışa gelmiş söylemleri yoktu söz ettiğim paylaşımında geçen.. Korona demiyordu lakin, daha da beter bir virüsten söz ediyordu sanki sayın hoca..
ABD için dünyanın başına gelmiş en büyük virüs denildiğini hep işitmişizdir ya.. Öyle soşkırımların adı olmuştur ki tarihte geçen, Vietnam mı desek, Japonya mı? Ya da, genlerinde Türk geni olduğunu bildiğimiz Kızılderililer mi?
Neyse, kendimce yorumları bırakıp, döneyim Alper hocanın sıraladığı maddelere;
“1. O şehirin adı... Beşyüz altmış sekiz yıldır...İSTANBUL
2. O dediğiniz olaylar “Millet-i Sadıka”nın... SADAKATSİZLİK yapması sonrası NEFSİ MÜDAFAAd ır...
Bakınız NUTUK…
Peki bunu diyenler ne yapmış? Çok geriye gitmeye gerek yok... KİMYASAL SİLAH ararken koca bir coğrafyayı yaktı yıktı...
Halen benzer bahaneler ile hemen güneyimizi istikrarsızlaştırarak milyonlarca insanı yerinden yurdundan etti...
Daha dünde Avrupa’nın göbeğinde Yugoslavya gibi bir ülkeyi 20 yıl süren kanlı süreçte yedi ayrı egemen bölgeye böldü...
 
Dedikleri gibi hayvanlar ile insanlar arasında pek çok fark var ama en belirgini- hayvanlar hiç bir zaman içlerindeki en aptal ve zayıfını sürü lideri yapmaz !”
Anlayana, pek güzel sözler bunlar ya, neyse.. Bilim dünyasından daha ne okkalı laflar vardı Biden’ ı hedef alan..
Anlasalardı sözle gelenin, tarihle de ispatlandığını bilirlerdi ya birileri, hadi ona da bir neyse diyeyim..
Yarın bir gün, yine 1915, bu kez de 24-25 Nisan deyip, Gelibolu’ ya gömülen işgalcilerin de soykırıma uğradığını savunur ise birileri, hiç şaşırmayalım bence.
Hele hele; Türk vatanını bölüp parçalamaya gelmiş 7 Düvel’ in, 18 Mart’ ta denize gömüldüğünü de soykırım olarak savunur ise birileri, yine şaşmayalım bence..
Birileri, Türk yurduna, vatan toprağına göz diker ise; biz sadece 1915 Çanakkale Geçilmez, bir de Gelibolu 1915 diyelim, onlar anlar gerisini.. Haksız mıyım…!
Seve seve, itina ile, Türk yurduna göz dikenler, yine bir yerlere gömülür vesselam.. Denmedi denmesin…
Hoşça kalın diyemeyeceğim, çünkü hiç hoş kalmıyorsunuz.. Kime sorsam, ya temaslı, ya şüpheli.. Bitsin artık şu virüs kapma uğraşınız kardeşim. Biraz daha dikkat, ne olur..
Takın şu maskeyi, koyun mesafeyi.. Elleri de unutmayın, şöyle bol sabunlu su ile, ya da dezenfekte için kolonya, olmadı alkol..