Böyle dememin nedeni, en çarpıcı ifadeleri kullanacağını tahmin etitğim bazı isimlerin, suskunluğu. Hayırdır inşallah...!

Böyle dememin nedeni, en çarpıcı ifadeleri kullanacağını tahmin etitğim bazı isimlerin, suskunluğu. Hayırdır inşallah...!
Vardır tabii bir bildikleri, belki de konuyu sıoğutmak istiyorlar..Öylle ya, sonuçta hezimet ortada..
Çıkıp hesap sorulur ise yukarılardan; "Hayırdır ne iş..? Nasıl becerdiniz bu sonuca gelmeyi?"
Bu olasılığı akla getrip; Maazallah hesap nasıl verilir sonra.. konuyu sıcak tutup gündemi meşgul eder mi hiç akılı siyasetçi.
Olup bitenden sonrra, önelem ve perdeme konusunda nasıl olsa pek uzman bireleri..
Böyle ifadeler kullanmamaın nedeni, aslında 'Bir bilen' in , işitkitğim de yüzümü de glüümseten bu sözleri.
Dahası sözleri de var 'Bir bilen'in lakin, onları bir seferde dile getirmeyeyim.. Yarın bir gün laızım olacaklar yine., Yani; Farklı pencereden, farklı bakış açısı aralamaya yeteek o sözleri, ziyan etmeyeyim ben boş yere.. Sakla samanı, gelir zamanı misali...
'Bir bilen', aslında her konuda bilgili.. Siyasette, bilimde, insanlıkta, Çevrecilikte, sayayım mı daha..
Hayvan sevgisi bile bir başka 'Bir bilen'in.. 'Sessiz kullar, Rabbimin emaneti' diyerek, pek güzel laf kondurmaları var mesela..
Bu konuda, Hazreti Peygamberin de dedikleri çok anlamlı. Dileyen, merak eden şöyle bir google amcaya sorablir.. O kadar uzun boylu dreğil.. Bu konu, araştırmalık.. Bana bırakmayın, bi zahmet kendiniz araştırın. Misal; 'Peygamber efendimizin kedisi' diye yazın, ayrıntılar gelecek hemen..
 Siyasetten, bir anda haysanseverliğe nasıl geldim ben, arkadaş kendime şaşarıyorum vallahi şahsen ben..
Ne dilordduk,. neye geldik.. Siyasete kaldığım yerden devam edeyim..
Bir dönem kendi il başkanılğında, CHP' den istifa edip AK Parti' ye gçene, aslında Meclis başkanılğını kazanma şekli daha da çok eleştirilen, çünkü bu sayerde CHP' nin Meclis  iktidarını çökerten  Nejat başkana, ne laflar edildi günlmerdir.
 Dikkat çeken ifadeler çoktu, benim bahsedeceğim, Nejat bsaşkan ın il Başkanlığı döemnide, kendisi de MHP il Başkanı olan Hakan Pınar' ın değrelendirmesi.
Sol gösterip, Sağ kroşe çeken ve Kazanan Nejat Önder için, yine bir sağ'cının dedikleri ney di acaba? Merak ettiniz değil mi?
Kaç gündür aklımda, bahsedecektim, unutmuşum, aktaramadım denilenleri. Bu güne imiş meğer kısmet..
MHP kurmayı Pınar, ki siyasi tespitlerine hep ikkat etmişimdir, diyordu ki sosyal medyadan yorumunda;
"İlkesel olarak seçilmişlerin kendi Partilerinden istifa ederek bir başka Partide siyasete devam etmelerini hiç bir zaman doğru bulmadım."
Net ti bu söz, fakat sonrası vurgusu düşündürüyordu okundğunda.
Söze, 'Ancak' diye giriyor ve ekliyordu MHP Kurmayı Pınar;
" Ancak söz konusu; Darbe sevdalılarına sempati duyan Türk ve Türkiye Düşmanı bölücü unsurları, başta PKK’nın sivil uzantısı HDP olmak üzere bilimum zararlı haşeratı himaye eden, ATATÜRK istismarcısı  CHP olduğunda kabul edilebilir bir durum ortaya çıkmaktadır."
Buyurun buradan yakın misali.. Öhnder'i eleştirenlere en direk değil, bu ifadeleri ile direk yanıt geliyordu Pınar' dan,
Ve sonrası ifdaleri, onlar da çarpıcı idi ence.. Diyordu ki MHP' li Pınar;
"Zira üzülerek tekraren ifade etmek isterim ki, ATA’mızın iki emanetimden biri dediği Cumhuriyet Halk Partisi giderek Milli Güvenlik sorunu haline gelmeye başlamıştır."
Hoppala demeyin.. Bu da bir görüş ve tespit.. Siyaset bu, lütfen kızmayınız bence.. Okumak gerke, irdelemek te dili gelenleri..
Gençlik yıllarından bildiğim ve telefon rehberimde, 'Yakışıklı   Kurt' diye ekli olan,  gerçi halen de görünümünde gençliğinden eser taşıyan Hakan Pınar,   hayli açık yapıyordu değrelendirmesini.
" Umarım Nejat abinin istifası ve daha da önemlisi istifa gerekçeleri halihazırda Cumhuriyet Halk Partisinde siyaset yapmaya devam eden ve CHP’nin altı okundan biri olan Milliyetçilik İlkesine ve ATATÜRK’ün tam bağımsızlık kavramına hala muhabbet duyanlar için örnek teşkil eder."
Aslında değerlendirme diyerek yanlış başladım aktarmaya. Bir güzel, temmennide bulunmuş Hakan Pınar.
Yani, sanki; yıkıcı değil yapacı eleştiri getirmiş ve adeta yön göstermiş.. Ne diyelim, Çanakkale siyasetçisi böyledir, sözleri ile vurur kırar ama, yol da gösterir..
Yıllar önce, bir açılış olacak.. Bir dönemin CHP il Başkanı da olan, kıdemi hukukçu bir ağabey, açılışı yapacak isme, döemin Başbakanı sayın Recep tayyip Erdoğan'a, "Ôranın hukuken sorunları var, sayın Başbakana burayı açtırıp, suç ilşetmeyin" uyarısında bulunmuştu.. Ve açılış ertelenmişti.. Hatırlıyorum da, bn o yıllar, Doğan Gruundayım, konudan bahsedince, Hürriyet yazarlarımızdan Ferai Tnıç konuyu pekg üzel kaleme almıştı..
Çanakkale siyasetçisinin bu farkından pek güzel ifadler ile, övgüyle söz etmişti.. Hey gidi heyy.. Tavır  ve üslub önemli tabi.. Kibarlık ve centilmenlik gibi..
Kalın sağlıcakla..  Aman ha; maske, mesafe ve temizilğe de dikkat..Koptuk gidiyoruz garii....