Gün özel.. Gün, sene de bir gün de olsa, onlar hepimizin baş tacı.. Zor günde en yakın dost aynı zamanda..

Gün özel.. Gün, sene de bir gün de olsa, onlar hepimizin baş tacı.. Zor günde en yakın dost aynı zamanda..
Yıllar öncesine dönüyorum şimdi.. En Büyük Başbuğum’un sözleri ile güne ilişkin kısa bir anlatım yapayım önce.
Tarihe geçen sözler ve Atatürk’ümün ifadeleri;
“Polis asker kadar disiplinli, hukukçu kadar hukuk adamı, bir anne kadar şefkatli olmalıdır.
Polis, kanun adamıdır. Ona her zaman saygı göstermeli ve itaat edilmelidir.
Polise karışılmaz, vazifesini yaparken serbest bırakılmalıdır.
Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır.”
Şu son ifadenin güzelilğine bakarmısınız. Ne demiş Başbuğum; “Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır.”
Bu kadar net… Olay budur işte..
“TÜRK POLİSİNE” diyerek söze giren yüce Önder eklemiştir ayrıca;
“Dün sizin hali tavrınızda mertlik ve erkeklik yürüyüşünüzde intizam ve ciddiyet size olan haklı itimadı kuvvetlene herkesi memnun etti.
Çünkü herkes biliyor ki ve bilmelidir ki; Polis ve Jandarma kuvvetleri vatandaşlara huzur ve sükun temin eden Cumhuriyetin kanunlarına ve medeniyet düşmanlarına karşı kullandığı bir kalkandır.
Binaenaleyh Cumhuriyet kanunlarına memleketimizin huzur ve asayişine karşı gelebilecek ve vatandaşların hürriyetine tecavüz edebilecek her şerrin kafası behemahal bu kalkana çarpmalı ve parçalanmalıdır.
Reisi Cumhur Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK”
Kayseri’ den Çanakkale’ ye konuk ettiğim mesleki büyüğümün yazdıkları var bir de..”Polis Candır “ vurgusu yaparak.
Mesleki büyüğüm Mehmet Uzel,  Kayseri’den ses veriyordu bu güne özel  
“POLİS CANDIR” diyor ve ekliyordu;  “Türk Polis Teşkilatının 176.yıl dönümü, kuruluşundan bu güne kadar, ülkemizde huzur ve güvenliği sağlamayı, vatandaşımızın can ve mal güvenliği ile namusumuzu korumayı,  devletimizin bölünmez bütünlüğünü hedef alan tehdit ve tehlikelere karşı mücadele etmeyi kendisine vazife edinen,  gücünü kanunlardan,  desteğini de halktan alan geçmişi şanla ve şerefle dolu Türk Polis Teşkilatı’ nın 176. yıldönümünü hep birlikte kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.”
Nerede ise, her ay gündeme dair konulara ilişkin görüşlerini, duygu ve düşüncelerini kaleme alan Mehmet ağabey; “ Köklü bir geçmişe, tecrübe ve birikime sahip olan Türk Polis Teşkilatı, Kanunların uygulanmasını gözetmek, kamu düzeni ile vatandaşların huzur ve güven içinde yaşamalarını sağlamak amacıyla kutsi bir görev üstlenmiştir.” İfadesi ile, bu günün önemine de dikkat çekiyordu.
Dahası dedikleri de vardı elbet.. Diyordu ki mesela; “Zaman ve mekan mefhumu gözetmeksizin, dürüst ve özverili çalışma anlayışıyla üstlendiği her görevi yerine getiren emniyet mensupları, insan haklarına saygılı, vatandaşlarımıza karşı hoşgörülü, yüksek disiplin anlayışına sahip, güler yüzlü ve yardımsever olmasıyla da milletimizin gönlünde ayrı bir yere sahiptir.
Milletimizin huzur ve güven içerisinde hayatını sürdürebilmesi için polisimizin tek başına görevini yerine getirmesi yeterli değildir. Kamu düzeninin sağlanması, kanunların uygulanması, toplumda barışın ve güvenin sürdürülmesi bakımından vatandaşlarımıza da önemli görevler düşmektedir.
Polis Teşkilatımızın  176.kuruluş yılının kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Gününü halk tan ve kanunlardan alan Polis Teşkilatımız, milletin de karakteri gereği daima mazlumlarını, muhtaçların yanında, zorbaların ve hainlerin karşısında mücadelesini sürdürmüştür. Gece gündüz demeden tüm şartlar altında ülkemizin her köşesinde görevi sürdüren polis teşkilatımız asli görevlerinden birisi olan güvenlik teminini büyük bir başarıyla gerçekleştirmektedir..”
Polis görünce, bir çoğumuz genellikle Polis’imizin kullandığı o ifadeyi ya tekrarlar, ya da aklına getirir: “Asayiş berkemal…”
Kayseri’den ses veren Mehmet ağabey;  “KOCASİNAN’DA ASAYİŞ BERKEMAL” diyerek bir güzel mesaj aktarıyordu.. Son durumu da özetliyordu
Söze giriyor, Kayseri’den bahsediyordu yani.. ”Evet geçtiğimiz günlerde Kocasinan Emniyet Müdürü Osman Öztürk’ü ziyaret ettim..
600 e yakın personeli olan 4 karakol,  Osman Öztürk’e bağlı..
Çok modern bir bina içerisinde bulunan Kocasinan Emniyet Müdürlüğü çalışan memur arkadaşlar da işini bilen, suçluya dahi saygılı ve aynı zaman suçlu olan insanlarla çok güzel terapi kuran bir personele sahip olduklarını gördüm..
Gecenin ilerleyen saatleri, Müdür Osman Öztürk, ora senin bura benim İlçesindeki sokakları gezerken  karşılaştım..
Nerde olay varsa Müdür Osman Öztürk orada oluyor..” der iken..
 
Sonra da, konuk olduğu Emniyet müdürü ile arasında geçen sözlerden bahsediyordu.
Müdür Öztürk’ ün dedikleri diordu ve ekliyordu: : ”Müdür bey; ‘Benin için halkın huzuru çok önemli.. İlçenin huzuru ve asayişi 24 saat göre çalışıyoruz.
Halkın ve huzuru kaçırmak isteyenler göz açtırmayız..’ mesajını veriyordu.
Gözlemim o ki; Kocasinan halkı alınan tedbirlerden oldukça memnun.. Huzur her şeyin başı.. Bunu belirtelim..
Emniyet Teşkilatımızın kuruluşunun176.yıl dönümünü içtenlikle kutlarken, görevleri başında şehit olan polislerimizi rahmetle anıyor, tüm emniyet çalışanlarına görevlerinde başarı ve kolaylıklar dilerim.” şeklinde sözler ile noktayı da atıyordu.
-FOTO altı: Kocasinan Emniyet Müdürü Osman Öztürk, çalışmaları hakkında Mehmet Uzel’e bilgi verdi