Komşu bunu ve dahasını yaptı hep.. Lavrion eğitim kampı mesela..

Komşu bunu ve dahasını yaptı hep.. Lavrion eğitim kampı mesela..
ÇOMÜ' nün ilk yıllarıydı, onlarca öğrenci sırra kadem basmıştı.. O dönem demişlmerdi ki birileri, "Polis çocuklarınızı göz altına aldı, sonra...!"
Dahası, açlık grevleri yapılmıştı, çocukları sırra kadem basan ailelerce..
Sonra bir haber kaleme almıştım.. Lavrion'a gittiği kesinlik kazanan Üniversiteli öğrenciler için..
Yunan kucak açmıştı birilerine , militan yetiştirmek, canlı bomba eğitimi olsunlar diye, terör örgütünce sınırları içinde kamp kurulmasına müsaade etmişti o yıllarda..
Yine aynı komşu, bölücü başı İtalya'dan bir şekilde çıktıktan sonra, kendisi kucak açmış ve de koruyan eylem ve gösterilere müsaade etmişti.. Hatta, eylemleri yönetenler, lehte sahip çıkanlar, komşunun istihbarat subaylarından biri olmuştu.
Nereden mi biliyorum ben tüm bunları? , o istihbarat subayı bir keresinde Gökçeada' ya gelmiş, bize kendini Yunanlı İnsan Hakları Derneği Başkanı olarak tanıtmış, aynı kişi o yılın yaz aylarında, Milliyet gazetesine manşet olmuştu.
O ve bir dönem Gökçeada’ ya beraberlerinde gelenler. Bölücü başını Beka vadisinde ziyaret ediyor, tokalaşıyorlardı sıkı fıkı halde..
Sonrası, benim arşivimde kalan Gökçeada fotoğrafları..  O karelerde gördüğüm o istihbaratçı, bir baktık yıllar sonra, kendi ülkesinde bölücü başı için lehte eylemleri yönetiyordu.
Sonrası yıllar geldi, komşu yine aynı hamam aynı tasta..
Misal, önceki gün; Dışişleri Sözcüsü Aksoy: “Yunanistan’ın FETÖ üyeleri için güvenli bir liman haline geldiği gözlenmektedir” ifadesi ile, bu kez de yasadışı bir diğer terör örgütünü kucaklayanlardan bahsediyordu açıklamalarında.
Yani sözün kısası, komşu aynı hamam, aynı tasta.. Yalan mı..!
Başkent gündemine göz atıyordum ki, sözcü Aksoy' un benim hayli dikkat kesildiğim açıklamalarından, sizlere de bahsedeyim istedim..
Abonesi olduğmuuz İHA' nın Ankaralı muhabirlerinden Musa Erdoğan yazıyordu ayrıntıları.
Haberin ilk cümlesi; -Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, “Yunanistan’ın FETÖ üyeleri için güvenli bir liman haline geldiği gözlenmektedir” dedi. - şeklinde geliyordu..
Sonrası aktarılanlar diyeyim ve haberden söz edeyim...
Haberde; Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Yunanistan’da FETÖ propagandası yapılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yunanistan’da gerçekleşen çevrimiçi bir etkinlikte ve bir televizyon kanalındaki programda eli kanlı terör örgütü FETÖ’nün aleni propagandası yapılmıştır. FETÖ elebaşının video mesajının da yayınlandığı bu terör propagandası, basın ve ifade özgürlüğüyle hiçbir surette açıklanamayacak vahim bir gelişmedir. FETÖ, ülkemizde 251 kişinin ölümünden ve 2 binden fazla kişinin yaralanmasından sorumlu darbeci bir uluslararası terör örgütüdür” dedi.
Şeklinde hayli net ve hayli sert dlle gelenler, tam da böyle  özetleniyordu..
FETÖ’nün faaliyet gösterdiği ülkeler için de büyük bir tehdit kaynağı olduğunu belirtiyordu sayın sözcü.
Ayrıca, açık açık ediyordu sözünü; “Türkiye bu suç örgütüne karşı mücadelede tüm ülkelerden işbirliği beklemektedir.
Hal böyleyken, Yunanistan’ın FETÖ üyeleri için güvenli bir liman haline geldiği gözlenmektedir. FETÖ mensupları bu ülkede serbestçe dolaşabilmekte, FETÖ iltisaklı sözde STK’lar Yunanistan’daki firari FETÖ mensupları için yardım faaliyeti yürütebilmektedir. Yunanistan’da FETÖ’nün yanısıra PKK/PYD/YPG, DHKP-C terör örgütleri de faaliyetlerini sürdürmektedir.
Yunanistan’ı FETÖ üyelerinin iadesi ve mal varlıklarının dondurulması taleplerimizi karşılamaya; FETÖ’nün propaganda, finansman ve eleman devşirme faaliyetlerine engel olmaya ve ülkesindeki terör örgütlerinin faaliyetlerine son vermeye davet ediyoruz” der iken..