Bir iadeyi ziyaret yaşanan.. İlginç olan, il ve Merkez ilçe ile birlikte, Kurmay kadronun pozu ve sadece 11 kişilik hali..

Bir iadeyi ziyaret yaşanan.. İlginç olan, il ve Merkez ilçe ile birlikte, Kurmay kadronun pozu ve sadece 11 kişilik hali..
Haliyle, siyaset kamuoyundan yorum gecikmedi, basına yansıyan fotoğraflara ilişkin..
Hayli  sesli şekilde dillenen; “Aman haaa..  Davutoğlu duymasın…” vurgusu ile geliverdi..
Şöyle de denilebilir: Tedbirler kapsamında, katılımı az tuttuk.. Tamam da, yine vurgusu yapılan bir başka yorum: “Kaç kişilik ki asıl ekip..”
Kongre süreçlerini tamamlayamamış olduğu bilinen Gelecek Partisi, Çanakkale’de iadeyi ziyarete gelen CHP’ li Belediye Başkanını karşılıyor ve katılımcı sayı 11
Yine işitilen ve hayli de gülümseten bir başka yorum, basına da yansıyan fotoğraf karesine üzerine.
Çanakkale’nin siyasetçisi, iyi okur gözlediği fotoğrafı.. Misal, 11 kişilik karşılama heyetine ilişkin edilen bir söz; “San ki konuk, Teknik direktör…  Diğerleri de sahaya çıkmaya hazırlanan 11 kişilik kadro ve taktik alıyor..”
Bu arada, kaleci en uzun boylu olandır ilk 11 ‘de.. Öyle değil mi..!
Neyse ben, bu arada ziyaretten söz edeyim, biz gazetecileri ulaştırılan şekliyle..
Haber konusu ziyarete ilişkin kaleme alınan basın bülteninde,     “BAŞKAN GÖKHAN'DAN GELECEK PARTİSİNE ZİYARET…” başlığı geçiyordu.
Ardından da; ‘Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Gelecek Partisi Çanakkale İl Yönetimini ziyaret etti.’ Şeklinde ifade eşliğinde, ziyaret özetleniyordu.
Habere konu ziyaretin detayları şöyle kaleme alınıyordu bizlere ulaşan basın bilgi notunda;
“Ziyarete Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yeşim Karadağ, İl Başkanı Hüseyin Yıldırım, Merkez İlçe Başkanı Hamza Bucak, İl Kadın Kolları Başkanı Ebru Ertekin, Biga İlçe Başkanı Pelin Alkan Güçlü ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.” diye..
CHP’ li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'a yapılan saldırıyı kınadığını dile getiriyordu bu ziyarette.
Aslına bakılır ise, tabi ki bence;  iadeyi ziyaretin nedeni de net şekilde kendini gösteriyordu.
Sayın Başkan bir taş ile sanki iki kuş vurmuş oldu.. Hem iadeyi ziyaretini yaptı hem de geçmiş dileklerini sunmuş oldu.
Ne de olsa akıllı siyasetçi.. Hem ziyaret, hem de iyi niyet ve yaşanmışlığa gösterilen, verilen net tepki..
Sayın Başkan Gökhan; "Bu saldırı sadece Gelecek Partisine yapılmış bir saldırı değildir” vurgusu yapıyor ve ekliyordu ayrıca…
Şöyle ki ; “Türkiye demokrasisine yapılmış ve bizlere yapılmış bir saldırıdır, kendini demokrasiye adamış, bu ülkenin ileriye gitmesi için çalışan her kese yapılmış bir saldırıdır.
Faili ve failleri hak ettikleri en ağır cezayı çekmelidir.
Bu saldırı ile görüyoruz ki gerici kesimler bu ülkede aydın düşünceleri kaldıramamaktadır.
Bu saldırılar daha öncede denendi ancak sonuç bulamadılar.
Fakat bizler karar verdik, Genel Başkanlarımız nezdinde 'Genişletilmiş Parlamenter Meclis' çatısı altında buluşmak için birleşeceğiz, birlikte hareket edeceğiz, bu ülke bizim hepimizin. “ diyerek adeta ittifak tazeleten sözler ediyordu..(tabi ki bence..)
Başkan Gökhan; “Bu doğrultuda bu saldırıyı en ağır şekilde kınıyorum. Kongrelerini tamamlayan Gelecek Partisi İl yönetimini de bu gün ziyaret ederek kendilerine siyasi yaşantılarında başarılar diliyorum" ifadelerini kullanıyordu sözlerini devamında..

"SİYASETİN MATEMATİĞİ ARTIK DEĞİŞMİŞTİR"
Açıklama,  yani ziyarete ilişkin detayların geçtiği bilgi notunda, kullanılan ara baylık, yukarıdaki satırdaki şekilde idi.
Ve dahası ifadeler geliyordu; “Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve Kültür Turizm Politikaları Başkanı Yeşim Karadağ ise Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek; ‘Öncelikle demokrasi uğruna çalışan Genel Başkan Yardımcımız Selçuk Özdağ'a yapılan saldırıyı kınayan Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan beye çok teşekkür ediyorum. Kendisi her zaman demokrattı ve bir kez daha bu yönünü göstermiş oldu. Artık siyasetin matematiği değişmiştir. Eğer biz bu ülkenin çıkarları konusunda çalışıyorsak, gerektiği noktada da ortak bir noktada buluşmamız gerekiyor.Evet hukuk devletinin gerçek hukuk devleti olması için Geliştirilmiş Parlamenter sistemin getirilmesi taraftarıyız,hukuk ve adaletin tesis edilmesi için bu koşulların sağlanması gerekir ki ardından demokrasi mutlak gerçek anlamını bulacaktır.” " denilerek..
Sonra bir ara baylık da; "SİYASETİN DİLİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ DİYE YOLA ÇIKTIK"
Ziyaret sırasında, Gelecek Partisi Çanakkale İl Başkanı Hüseyin Yıldırım Başkan Gökhan'ın ziyaretinden dolayı memnuniyetini dile getirmiş ve şöyle demiş;
 "Öncelikle Çanakkale Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan beye ziyaretlerinden ve geçmiş olsun dileklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bizler siyasetin dilini değiştireceğiz diyerek yola çıktık ve şu an burada o adımların ne kadar doğru atıldığını görüyoruz.
Eğer derdimiz Çanakkale'ye hizmetse derdimiz Türki'ye ye hizmetse ortak paydada buluşmamız gerekiyor"
Bazı yorumlar bazı lakırdılar olduğu için, bu ziyaretten uzun uzun bahsettim.. Bir neden, bir başka gerekçe aranmasın.. Haydin kalın sağlıkla.. Hoşça kalın…