Manevi Başkent Çanakkale, bundan böyle Tarımın da Başkenti olma yolunda.. Hayırlı ve de uğurlu olsun..!!!

Manevi Başkent Çanakkale, bundan böyle Tarımın da Başkenti olma yolunda.. Hayırlı ve de uğurlu olsun..!!!
Bu hedefi açıklayan isim, AK Parti Kurmayı sayın Turan oldu.
Çanakkale Milletvekili ve partisinin Grup Başkan vekili Av. Bülent Turan’ ın ortaya serdiği bu hedef, ne yalan söyleyeyim ayrı bir güzel gelişme.
Aslında şöyle de diyebilirim: Dünya Şehriyiz Tamam. Dünya güzeliyiz o ‘ na da ayrı bir Tamam.
Çanakkale denilince, yurdun dört bir yanında akan sular duruyor. Çünkü, her bir Türk insanının kökünden izler taşıyor Çanakkale. Çanakkale için ne düşünülse, ne planlansa ve ne hizmet gelse, içimiz ayrı bir ürperir vesselam.
Sayın vekil; “TARIMIN DA BAŞKENTİ OLMA YOLUNDA DEV PROJE” der iken, kesinlikle şaka yapmıyor..
Büyük harfler ile bahsedecek olur isem şayet bu denilenlerin detaylarından; şöyle denilmesi pek te doğru olacak..
“ÇANAKKALE’DE JEOTERMAL ENERJİ İLE ISITMALI TARIMA DAYALI SERA İHTİSAS OSB KURULUYOR…” hadi inşallah ve de Maşallah..
AK Parti kurmayı sayın Turan’ ın, basın ofisi veriyordu detaylıca bilgileri.. Açıklama yazılı, haliyle net idi kaleme alınanlar.
İyisi mi geldiği şekliyle aktarmaya çalışayım denilenleri..
Şöyle ki; “AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale’de yapılacak Jeotermal Enerji ile Isıtmalı Tarıma Dayalı Sera İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.” Diye gelen çarpıcı bilgi..
“Üretim bir ülkenin kalkınmasındaki en önemli mihenk taşıdır.” Diyordu sayın vekil ve ekliyordu hayli açık sözler ile;
“TDİOSB’ler tarım potansiyelini artıran önemli vizyon projelerimizden. Bunlardan biri de Çanakkale Ayvacık’ta yapılacak.”
 
İktidar kurmayı Çanakkale Milletvekili Av. Turan’ ın dahası dedikleri de vardı açıklamasında geçen.
Çalışmalarına başlanılan Jeotermal Enerji ile Isıtmalı Tarıma Dayalı Sera İhtisas OSB projesi hakkında bilgi aktarır iken sayın vekil hayli net cümle kuruyordu.
Diyordu ki; “Çanakkale ilimizde jeotermal kaynakların daha çok seracılıkta değerlendirilmesi amacıyla 2 bin 600 kişinin istihdam edileceği, yıllık 60 bin ton domatesin üretileceği, 750 milyon liranın üzerinde yatırımın yapılacağı Jeotermal Enerji İle Isıtmalı Tarıma Dayalı Sera İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması ile ilgili çalışmalar başladı.
Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından tarih ve turizm kenti Ayvacık ilçemizin Tuzla bölgesinde hayata geçirilecek proje, Çanakkale’mizi kısa sürede bir sera üssüne dönüştürecek, şehrimizin tarım potansiyelini artıracak. Faaliyete geçtiğinde şehrimiz tarım ihracatında önemli bir ivme yakalayacak, tüketicimiz daha uygun fiyatlı tarım ürünlerine ulaşmış olacak. Tarım ve Orman Bakanımız, Valimiz, Ticaret Odası ve Ticaret Borsası başta olmak üzere süreçte emeği geçen herkese hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyoruz. Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu’yla birlikte Çanakkale’mizin her alanda marka olması yolunda çalışmaya devam edeceğiz.”
Medeniyetlere beşiklik etmiş, her bir köşesinde binlerce yıl öncesinin izlerini taşıyan Çanakkale, yer altı zenginlikleri ile tam bir hazine..
Jeotermal de bunlardan sadece biri.. Medeniyetlere beşiklik yaptığı dönemden izler günümüze kadar geliyor, mesela dönemin insanlarının içinde yattığı Lahitler..
Açıyor bakıyorsunuz ki, paha biçilemez eserler var içinde.. Bir dönem hatırlıyorum da, inşat çalışması sırasında, Lapsenkos yani, Lapseki ‘de Dalyan yakınlarında bir Lahit bulunmuştu.. İçinde yatan tan kemikler kalmıştı geriye, birde başında paha biçilmez TAÇ…
Zeytin, Defne yaprağı altın şekilde işlenmiş o TAÇ’ ta, ne başarılı bir çalışma göze çarpıyordu aslında.. Atın işlenmiş, bu günü teknolojisine dahi kafa tutuyordu yani..
Ölçü biriminden bahsedecek olur isem, kendimce; “Bir sigara kutusunun içinde, sigaraların sarıldığı yanmaz kağıt vardır ya, gümüş renginde.. İşte o kağıdın inceliğinden de ince idi, Lahitte yer alan Altın Zeytin ve Defne yaprağının izlerini taşıyan eser..”
Diyeceksiniz ki ne alaka şimdi..!!!
Alaka şu, Altın işçiliğinin de başkentiymiş Çanakkale.. Tarihten izler bunu gösteriyor bence..
Bu şehre gelecek her hizmet, yapılacak her yatırım, gelecek bin yıllarda, bu günün Türkiye’ sinden izler sunacak gelecek kuşaklara kısacası..
At hizmete imzanı, taşı geleceğe Şehrini.. Ne diyeyim başka,  Allah güç kuvvet versin, hizmet için uğraşanlara..