Türkiye’ de dualar zinciri oluşturandı İzmir depremi..

Türkiye’ de dualar zinciri oluşturandı İzmir depremi.. Enkaz altında çaresiz kalan çocuklar, yetişkinler ve dahası evcil hayvanlar.. Her bir canı kurtarmak adına günlerdir sürüyor hummalı çalışma.. Geceler gündüz oldu adeta, Bayraklı’ da Bornova’ da..
Depreme yenik düşüp yıkılan çöken binalarda can pazarı sürüyor günlerdir.. Her bir kurtuluş, umudun adı olmuştu İzmir’de..
Öyle bir haber geldi ki dün sabahın erken saatlerinde, Türkiye hep birlikte “Şükürler olsun..” dedi bir ağızdan..Hiç tanımadıkları bir çocuk çıktı yerle bir olmuş apartmanın en alt katından.. Ne ailesini tanıyorduk Elif’in, ne de kendini. Hiç birimizin tanımadığıydı minik Elif..Saçanı daha okşamadığımızdı  da, mucize kurtuluşu ile her birimizin canı oldu minik Elif..  
Televizyonlar canlı yayında çalışmaları anbean gösterir iken kurtuldu minik bedeni, yüzlerce ton beton yığının altından.. Manşetler atıldı;  ‘İzmir depreminde 65 saat sonra Elif bebek sağ çıkarıldı..’ şekinde..
Adı Mucizeye dönüştü bir anda, umut oldu Elif.. Hey Maşallah..!!!
İzmir’i salyan, 6,6 büyüklüğündeki depremin sonrasında günlerdir sahada görev yapan meslektaşlarım Samet Doğru - Abdullah Çibir - Hakan Gönül ‘ ün haberinde yer buluyordu detaylar..
 Abonesi olduğumuz İHA’nın bülteninde yer alan bu hberi, ne yalan söyleyeyim gözlerim yaşlı okudum.. Kurtarıldığı anları TV’ deki canlı yayınlarda izleyen tüm Türkiye gibi.. Duygulandım herkesler gibi..
Küçücük bedeni, günlerdir annesinden ayrı, buz gibi beton yığınları arasında, karanlıkta üstelik… Su yok, yiyecek ok.. Her şeyden önce, anne babasından ve kardeşlerinden ayrı idi Elif.. Tek başına, zifiri karanlık enkazın içinde..
Umudun adına dönüşen Elif’ten söz etti dün Tüm Türkiye.. Televizyonlarda,  internet haber sitelerinde, yaşamın olduğu her yerde, dilden dile…
Bahsettiğim haberde; “ İzmir’de meydana gelen deprem felaketinin 65’inci saatinde 3 yaşındaki Elif bebek enkazın altından sağ çıkarıldı.” Şeklinde anlatılıyordu mucize kurtuluş..
Özetti dile gelenler, abartısızdı üstelik.. Minicik bedeni ile yüzlerce ton beton yığınının altında, 65 saat yapa yalnız bekleyendi oysa Elif.. Abartılı sözleri her kesten çok hak ediyordu  bence..
 İzmir’in Seferihisar ilçesinde meydana gelen 6,6 şiddetindeki depremde 65. saat geride kalmış iken, Bayraklı’ dan geliyordu dün müjde..
Bayraklı ilçesinde bulunan Doğanlar Apartmanı'nda, adeta iğne ile kuyu kazan arama kurtarma ekipleri Perinçek ailesinin enkaz altındaki son ferdi olan 3 yaşındaki Elif bebeğe  ulaştılar.. Elf yaşıyordu, Elif bir anda yüzleri güldürüyordu..
Önce anne babasını diyeceğim lakin, arama kurtarma ekipleri başta enkaz bölgesindeki herkesin sevinci oldu aynı zamanda hepimiz gibi,  minik Elif..
Depremin 23. saatinde enkaz altından çıkartılan Ege Üniversitesinde öğretim görevlisi olan Doç. Dr. Seher Perinçek ve 3 çocuğunun ardından içeride kalan ailenin son ferdi ve en miniği Elif bebeğe 65 saat sonra ulaşıldı dün İzmir’de.. Bunun adı kesinlikle mucize.. Ve dualarımız kabul oldu da diyebiliriz Milletçe..
Günlerdir sürüyor titizlikle arama kurtarma.. Doğanlar apartmanın enkazında daha bir titizdi ekipler. Çünkü minik bir bedeni arıyorlardı.. Üzerine basılan her yığıntının altında olabilir ve yaşıyor ise şayet, zarar görebilirdi Elif...
Balerin ve baletler gibiydoi ekipler.. Parmak uçlarına basmaya daha korkar oldular bir vakit.. Yaşam belirtisini hissetmişti çünkü hassas burunlu K-9’ lar.. Sustu herkes.. Sessizlik sıfır.. Çıt yok.. Yaprak dahi kıpırdamıyordu adeta o anlarda..
Ve minicik bedene ulaştılar nihayet can kurtaranlar.. Ekipler ilk müdahaleyi olay yerinde gerçekleştirdi. Ailesinin ve çalışmalarda yer alan tüm personelin de mutluluk gözyaşları döktüğü bu anarda, Elif bebek, minicik parmakları ile poz verdi önce objektiflere.. Minikti elleri, soğuktan olsa gerek, bembeyazdı. Ruhu gibi ak paktı yani elleri..
 Üşümüştü bedeni.. Fakat kurtarılış haberi öyle ısıttı ki tüm Türkiye’de yürekleri.. Sen çok yaşa emi Elif.. Maşallah sana..
Anne Seher Perinçek’e Elif’in yaşadığı haberini veren dayı Oğuz Dereli de gözyaşlarıyla duygularını paylaştı o anlarda. Elif’in sağlığı yerinde olduğunu ve hiçbir zaman umudumuzu kaybetmediklerini belirtiyordu dayısı Dereli.
Doğanlar Apartmanı’nda Elif bebekle birlikte sağ çıkartılanların sayısı 15’ yükseldi bu arada.. Aynı enkazdan 14 kişinin cansız bedenine ulaşıldı geçtiğimiz süre zarfında..
Yeni mucizeler yaşarız inşallah Türkiyem.. Enkazdan sağ salim çıkacak yeni isimler, yeni umutlar olsun Milletimize...