Katılmamanın nedenini, ‘Davet yok..!” diyerek açıklayan oldu.



Katılmamanın nedenini, ‘Davet yok..!” diyerek açıklayan oldu. Hadi onu bir nebze anladık, gerekçe var.. Mantıklı ya da mantıksız..
Peki ya Bayramiç’teki katılımsızlığın sebebi acaba ne..!!! Vallahi merak etmedim değil..
Cumhuriyet Bayramı’nı kutladığımız o gün, törenlere katılmamak nedir Allah aşkına.. Davet yok diyerek küsülür mü hiç En Büyük Bayrama..!!!
Bu konunun üzerine neler denilebilir de, insan olan susuyor.. Susmak bazen daha güzel bir tavır demişti bir bilen.. İyi ki bir bilenim var, çoğu kez fikrini aldığım bir bilen.. İyi ki varsın be bir bilen…
Tam bir haber konusu bahsettiğim mevzu.. Lakin, haber yapıp, konuya yönelik görüş alabileceklerimin de zihnini bulandırmak istemedim. Öyle ya, çocuk muyuz , küsülür mü hiç bayrama.. Hemi de, En Büyük Bayrama..
Gazeteci arkadaşlarımdan, En Büyük bayrama katılmayan isme nedenini soranlar olmuş.. Yanıt da gelmiş elbet.. PROTOKOL TÖRENİNE NEDEN KATILMADIĞINI AÇIKLAMIŞ MESELA BİR İSİM…
 “Protokol adabına uyulmadığı için törene katılmadım” şeklinde bir söz de etmiş kendileri..
Ana muhalefet CHP’ nin Çanakkale il Başkanı sayın Ural demiş aktardığım bu sözü..
Bu arada, Bayramiç’te de bir katılmayan varmış törenlere. İktidar Partinin ilçe Başkanı.
 Bayramiç‘ de yayın yapan bir basın kuruluşunun haberinde geçiyordu bu konuya ilişkin kaleme alınanlar. Okuduğumda yazılanları, hayret etmedim değil… 
29 Ekim’ de ise  Cumhuriyet Bayramının 97. Yıldönümü nedeni ile yinen tören düzenlenen adres Cumhuriyet meydanı oldu.
28 Ekim’ de çelenk sunum töreni yapılmıştı önce…
29 Ekim’de de yine Cumhuriyet Meydanında tebrik töreni gerçekleştirilmişti, bu tebrik törenine Cumhuriyet Halk Partililer Katılmamıştı. Bu da, Hayret iki..
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Metin Ümit Ural 29 Ekim ‘de Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen tebrik törenine neden katılmadıkları ile ilgili açıklama yapıyordu bunu soran gazetecilere yönelikti sözleri.
Ural açıklamasında; “Cumhuriyet Bayramı töreninin 28 Ekim’ de yapılan törenine katıldıklarını, ancak 29 Ekim günü yapılacak olan tören ile ilgili kendisine hiçbir davet gelmediğini anlatıyordu ve diyordu ki;
 “28 Ekim’de böyle bir davet almadım, Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale İl Başkanı olarak bana böyle bir davet ulaştırılmadı. İYİ Parti Çanakkale İl Başkanı Selahattin Yıldızlar benimle yaptığı konuşmada kendisine, 29 Ekim’ de yapılacak olan tören ile ilgili davetin iletildiğini söyledi.
Yani ben 29Ekim’de tören olacağını İyi Parti Çanakkale İl Başkanı Selahattin Yıldızlar’ dan duymuş oldum. “
Şaşırmamak elde değil.. Denilenler şu soruyu akla getirdi bende;
‘CHP unutulmuş da, İYİ Parti mi hatırlanmış sahi.. ‘
Başkan Ural’ ın dahası sözlerinde; “Tabii İYİ Parti İl Başkanı Selahattin Yıldızlar’ dan aldığım bilgi ile davet olmadan bu törene katılmak doğru olmazdı.
Ardından CHP İl ve Merkez İlçe telefon ettim ve İl Sekreteri aranarak 29 Ekimde Cumhuriyet Meydanında tören yapılacağı söylenmiş.
Bu özel bir protokol ise Cumhuriyete sahip çıkanlar, Atatürk’e sahip çıkanlar bu işi kurallarına göre yapmalılar.
Özelikle 28 Ekimde yapılan çelenk sunma töreninde sadece çelenk sunulması, günün anlam ve önemini belirten en ufak bir konuşma yapılmaması ve hatta sayın protokolün CHP olarak orda olmamıza rağmen bizlerin önünden geçerken bayramını kutlamaları gerekirdi ama maalesef kutlamadılar.” şeklinde bir sitemi daha vardı ki, ‘Bence’ pes dedirten türdendi kullanılan ifade..
Küsülür mü  hiç kutlamadılar deyip de, Bayrama.. Dilim varmıyor, başka bir söz geliyor aklıma da, Bayramın nedenine ilişkin küsülen üzerine de, neyse..  
 CHP’ li Başkan; “Bu hatalar devam ettiği için, Cumhuriyete ve Atatürk’e yapay sahip çıkıldığı için özelliklede 29 Ekimde yapılacak olan törene, bizzat davet almadığım için Cumhuriyet Meydanındaki törene katılmadığımı söylemek istiyorum.”  sözlerini de etmiş, sorulanlar üzerine..
Yahu, davet edilmedim diyerek En Büyük Bayrama küsülür mü hiç diyeceğim, dimin ucuna kadar geliyor, diyemiyorum neden ise..!!!
Bu arada Bayramiç’teki katılımsızlıktan da söz etmemek olmaz şimdi.. Konuyu anlatır haberi yayımlayan Gazeteyi okudum, özetle kaleme alınanlar, yalan yok pik dikkat çekiciydi..
CHP Bayramiç İlçe Başkanı Emin Fidan söylüyordu; “AK Parti İlçe Başkanını da su özel günde aramızda görmek isterdik..”  diye..
Dahası sözleri merak buyuranlar, bence bahsettiğim gazete haberini okuyabilirler.. ‘Bayramiç Haber…’
Merkezde CHP , İlçede AK Partili sayın Başkanlar, sahi küsülür mü hiç En Büyük Bayrama..