BUNUN ADI VİCDANSIZLIK DİYECEĞİM, LAKİN HAYLİ HAFİF KALACAK..!!!


Elleri kırılası insafsız ve de vicdansızları Jandarma sobelemiş. Ne diyeyim buna şükür…
Cezaları hapis olmalı ya neyse..
Masum sokak yaşayanlarına bu bir değil, iki edğil.. Nasıl bir ruh hali ise artık, zerre zararı dokunmayan kedi köpekleri resmen vahşet uygulanıyor cennet yurdumda.
Günahı da takan yok ayrıca…
Koskocaman bir fotoğraf ile içimizi acıtan konuya değineceğim bugün.. Görü bakın, uzana yadım eli olmasa idi şayet, bu canda canından olacaktı kesin..
Nasıl bir vicdansızlık tır ki böylesi bir masum canı almaya kalkmış. Elleriniz kırılsın desek ne olacak ki!! Elleri düzelir, yine yüreğinde can alma niyeti olanlar, tekrar ederler bu vicdansız eylemlerini.
“Sokak köpeklerinin toplu zehirlenmesi olayı.”  Denilerek açılan dosyadan söz edeyim kısaca.. Jandarmamız sobelemiş katil elleri..    
Biga Sokak Hayvanlarını Koruma Dernek Başkanı tarafından,  Biga İlçesi İdris koru mahallesinde sokak köpeklerinin kimliği belirsiz kişiler tarafından zehirlendiği bilgisi elde edildikten sonra harekete geçen Jandarma, sonucu alkışlatan bir operasyonu gerçekleştirdi.. Olmasalardı onlar, sokakta başka canları da alacaktı vicdansızlar..  Ağzım dolu dolu tebrik ediyorum Jandarmamızı..  
Türkiye’ de pek çok hayvan severi çileden çıkartan o acı haber, ben gibi sokak yaşayanlarına  hayranların da yüreğini yaktı günlerdir..
Gelelik en azından yüreğimize su serpen gelişmeye..  Jandarma,  kısaca özetliyordu yaşanılanı, enselenenleri anlatıyordu bizlere ulaşan basın bilgi notunda.
Şöyle geliyordu satırlar; “Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, Biga İlçe Jandarma Komutanlığı Asayiş ve JASAT timleri tarafından yapılan incelemeler sonucunda; (2) şahsın tavuk eti parçalarını zirai ilaç ile harmanlayarak sokak köpeklerine verdikleri tespit edilmiştir.”
Sonra da yüzümü azda olsa gülümseten neticeye geliniyordu. Yakalananlar ve suçlarını itiraf edenlerden bahisle.
Öncesinde, iç yakan eylemin ayrıntıları diyeceğim. Bakın neye yol açmış o vicdansızlar..
Jandarma, şu ifadeler ile aktarıyordu yaşanılanları;
“ Tavuk parçalarından yiyen (15) sokak köpeği ölmüş, (3) sahipli köpek ise tedavilerinin ardından sahibine teslim edilmiş olup, şüpheli şahıslar Biga İlçe J.K.lığı ve JASAT timleri tarafından yakalanmış hakkında adli ve idari işleme başlanmıştır.”
Bu bence Müjdeli bir haber. Ya faali meçhul kalsaydı giden bunca can..
Ve o birileri, tekrarlasalar idi bu insanlık dışı eylemlerini!!!
Daha yeni vakalar olsa ve içimiz bir kez daha yansa idi!!!
Şükürler olsun ki, enselenmiş o vicdansızlar..
Sayfada yer bulan şu fotoğrafa iyi bakın lütfen..! Kim ne ister ki böyle bir candan?
Ne denilebilir ki şimdi bu yaratıklara. Allahınızdan bulun dan başka!
Şehrin pek çok adresinde, üstelik yine pek çok kez benzeri türden davranışlar ile can alanları düşündükçe insan, daha neler diyesi geliyor da, hadi suç işlemeyeyim. Günaha da girmemeyim..
İl Jandarma Komutanlığı Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, ayakta alkışlanmayı hak etmiş bence.. Buyurun, tüm hayvan severler, hep birlikte alkışlayalım bu timi.. Olur mu…!!!