Yetti artık bu tavırları,  nereye kadar sabır?

Yetti artık bu tavırları,  nereye kadar sabır?
Komşu yine işkembeyi kübradan tavrı ile sahneye çıkma hesabında. İyi de, nasıl?
Yunanistan’ ın,  navtex ilanına kalkışmasına güzel ve hayli okkalı bir yanıt geldi.  Soluk almadan okudum denilenleri.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Yaşanabilecek her türlü olumsuzluğun müsebbibi Yunanistan’dır” diyordu önce, sonra da ekliyordu üzerine basa basa.. 
- “Her şeyden önce Yunanistan’ın bölgede böyle bir navtex ilanına hakkı yoktur. Yapılan bu açıklama bölgede bulunan tüm gemilerin kıyı ve seyir emniyetini tehlikeye atan bir şımarıklıktır”
Dahası denilenler de vardı, şöyle ki;  “Uluslararası hukuka, iyi niyete, komşuluk ilişkilerine aykırı bu tutumuyla Yunanistan kendi kendini içinden çıkamayacağı bir kaosun içine atmıştır”
Sahi, insanın aklını zorluyorlar. Sirtaki öncesi UZO’ yu mu fazla kaçırıyorlar şeklinde bir soru akıllara düşmüyor değil..
Komşunun ‘Şımarıklık’ diyerek özetlediği çıkışı için sayın Cumhurbaşkanı ayrıca; “Bundan sonra bölgede yaşanabilecek her olumsuzluğun tek müsebbibi Yunanistan, tek zarar gören de yine bu ülkenin kendisi olacaktır” tespitinde bunuyordu.
Akdeniz’ i daha ne kadar ısındırıp, kaynatmaya uğraşacaklar bilinmez lakin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kararlığı açık şekilde ortada.. 
Başkent gündemine öz atar iken dün, meslektaşım İHA muhabiri Derya Yetim’ in kaleme aldığı habere dikkat kesildim. Abonesi oluğumuz İHA’ nın, birzlere servis ettiği bültende yer bulan bu haber, inanıyorum ki sizlerin de hayli ilgisini çekecek.  
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yunanistan’ın bölgede böyle bir navtex ilanına hakkı yoktur. Bundan sonra bölgede yaşanabilecek her olumsuzluğun tek müsebbibi Yunanistan, tek zarar gören de yine bu ülkenin kendisi olacaktır” vurgusu yaptı dün.
Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, navtex ilan ettiğini duyuran Yunanistan’a tepkisi hayli açık ifadelerle geldi.
 Bundan sonra olabilecek her türlü olumsuzluğun müsebbibinin Yunanistan olacağının altını çizip, Birleşmiş Milletlere deklare edilen kıta sahanlığı sınırları içinde Oruç Reis gemisi tarafından yürütülen sismik araştırmalarla ilgili navtex adı verilen seyir duyurusunun süresinin 27 Ağustos’a kadar uzatıldığını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan,
“Nokta mı, virgül mü?” dedi önce.. Sonra da;  “Buraya ben şimdi bir virgül koyarım, çünkü bundan sonrası da bunun. Türkiye’nin uluslararası denizcilik örgütü kurallarına uygun şekilde yürüttüğü bu faaliyetlere karşılık Yunanistan yetkisiz şekilde ve şımarıkça bir eda ile kendi navtex mesajını yayınlamıştır. Her şeyden önce Yunanistan’ın bölgede böyle bir navtex ilanına hakkı yoktur.
Yapılan bu açıklama bölgede bulunan tüm gemilerin kıyı ve seyir emniyetini tehlikeye atan bir şımarıklıktır.” diye de ekledi.
Avrupa’ nın şımarık çocuğu diye anılan komşunun, artık kulağı çekilecek hale geldiği kesin… Fakat, kulak çekmekle uslanacak gibi de değiller bu ara.. Yalan mı!
Osmanlı Tokadının çekilmesini mi istiyorlar acaba diye de düşünmüyor değil insan..
 Sayın Cumhurbaşkanı; “Uluslararası hukuka, iyi niyete, komşuluk ilişkilerine aykırı bu tutumuyla Yunanistan kendi kendini içinden çıkamayacağı bir kaosun içine atmıştır.” tespitinde de bulundu dün
Ayrıca; “Bundan sonra bölgede yaşanabilecek her olumsuzluğun tek müsebbibi Yunanistan, tek zarar gören de yine bu ülkenin kendisi olacaktır.” Vurgusu eşliğinde, hayli çarpıcı bir tespit daha geliyordu Reis’ten..
YUNANİSTAN’I, TÜRK DONANMASI’ NIN ÖNÜNE ATANAR..!!!
“Yunanistan’ı Türk donanmasının önüne atanların yarın yaşanacak bir sıkıntıda asla ortada görünmeyeceklerini bizim kadar Yunanlı komşularımızın da bilmesinde fayda var.” şeklindeki sözler, bence de haife alınmalı ya, neyse. Komşu kendi bilir. Bizden söylemesi.
PEKİ YA NE OLACAK ŞİMDİ!!!
Sanırım bu sorunun en güzel yanıtı, işte tam da bu sözler.
Cumhurbaşkanı Erdoğan; “ Türkiye ne Oruç Reis gemimizin, ne ona refakat eden donanma unsurlarımızın faaliyetlerinden en küçük bir geri adım atmayacaktır.
Tam tersine bu bölgede hakkını ve hukukunu koruma konusunda çok daha kararlı hareket edilecektir.
 Bundan sonrasını düşünecek ve ortaya çıkacak sonuçlara katlanacaklar navtex ilan ettiğimiz bölgede karşımıza çıkacak olanlardır”
 Hayli net yani olacaklar.. “Bizden söylemesi…” der gibiyiz, değil mi?