Kurultayı öncesi, Anıtkabir Ziyaretinde bulunan CHP’ lilerin başını iki Çanakkaleli çekti.

Kurultayı öncesi, Anıtkabir Ziyaretinde bulunan CHP’ lilerin başını iki Çanakkaleli çekti.
Biri Partinin Genel başkan yardımcısı, diğeri kazandığı seçimler ile partisinin Kalesine çevirdiği  Şehrin merkez ilçe Belediye Başkanı.
Başkent Ankara ‘ da siyasetin nabzı hayli yükseldi hafta sonu. Dün başladı bu gün de sürecek yükseliş. Öyle gösteriyor çünkü, yaşanılanlar ve dile gelenler..
Hikaye çok anlatılacak. Lakin, biraz bahsedeceğim şu fotoğraf okuyalım..
Atatürk’ ün Huzuruna çıkan gurubun  en önünde iki Çanakkaleli vardı dün..
Aslanlı yolu da birlikte yan yana yürüyen iki Çanakkaleli…
Çanakkale siyaset kamuoyu, bir süredir aralarında buzlar olduğunu düşündüğü iki ismi, böyle görünce bilmiyorum ki ne düşündü..!
Düşünülenden de söz etmeye niteyim yok benim bu gün. Aklıma gelenleri aktaracağım hepsi bu..
Çanakkaleli, CHP Genel başkan yardımcı ve Milletvekili Av. Muharrem Erkek,  bence çok akıllıca davranmış. Yüzünü gizlememiş, sanki Ata gördüğünde tanısın diye..
Sayın Belediye Başkanı Ülgür Gökhan için, aynı yorumu yapamayacağım. Paşa, görse bile tanıyamaz halde idi çünkü. Yüzünde maske.. Kurallara tam uyulmuş halde..
Aslına bakar isek, huzura çıkan birçok CHP’ liyi, bu şartlarda tanıyamazdı  Paşa.. Hepsinin yüzünde maske.. Bir tek, CHP Genel başkan yardımcısı Av. Erkek tanınabilir durumda idi.. Huzura çıkan yolda yürür iken.. Mozele başında maske taktı mı, bilemiyorum. Lakin, yolunda ilerler iken Ata’nın, maskesizdi sayın Erkek..
Malum, salgın var. Ölümcül virüs…
 Virüse karşı, Üç önemli önlem.. “Maske, Sosyal Mesafe ve Hijyen..”
Siyasetçiler zaman geliyor, akşam yediği yemeği, sabah içtiğini unutuyor. Öyle yoğunlar ki..!
Maske de bu anlamda unutulmuş olabilir. Bu arada, Türkiye’nin kongrelere ilişkin listelerini hazırlayıp, şekillendiren bir isim hayli yorgun.. O isim sayın Erkek.. Gayet normal unutmuş olabileceği, takması gereken maskeyi..
Sakın ha, sanmayın ki bu duruma eleştiri getiriyorum.. Asla, üzerime ne vazife..!
Mesela, sayın Gökhan çoğu seferinde Çanakkale sokaklarında, sosyal mesafeye uyuyor,  bu anlarda maskesiz de dolaşabiliyor. Kimse yok ise yakınında niye taksın ki maske?
Başkentte, kongrede de Çanakkaleli damgası vardı diyebiliriz. Nsıl Anıtkabir’de en önde ise Çanakkale, kongre salonunda da en öndeydi. Nasıl mı? Nasıl olacak, genel başkan yardımcısı Çanakkaleli..!!!
Türk siyasetinde, ara ara Çanakkalelilerin damgası büyük oldu bildiğim. Lafı açılmış iken kulaklarını da çınlatalım..
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve Başbakan yardımcısı Av Mustafa Cumhur Ersümer mesela…
Mesela Çevre Bakanı ve dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanı merhum Demirel’ in, ‘baba’nın sağ kolu evladı gibi A. Hamdi Üçpınarlar..
Yllar gçeti, Çankakalelilerinh Başkentteki ağırlığı yine gündeme geldi.
Şimdilerin siasetinde, AK Parti Gurup başkanvekili sayın Turan gibi. Milletvekili Av. Bülent Turan, Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan’ın, ‘A ‘takımında hanidir.
Günümüz siyasetinde, Başkent siyasetine yön verip, damga vuran iki önemli ismin Çanakkaleli oluşu, siyaseten olduğu gibi,  birçok anlamda Çanakkale’nin marka değerini de arttırıyor.
Türkiye siyasetine yön veren isimler Çanakkaleli olunca, Çanakkale’nin varlı zaten bilinen değeri daha da artmaz mı hiç?
İyi ki Çanakkaleliyiz dememizin bir başka nedeni oluveren Çanakkaleli siyasetçilere, bence;  “hey maşallah” çekelim..