UNUTMADAN, BİR DE ÇARPICI VURGU; “BİRİLERİ ÖLÜR İSE Mİ ALINACAK EN SIKI TEDBİRLER?”

Yeni Kordon’da gün geçmiyor ki vukuat yaşanmasın.
Bıçaklamalarda şimdi de belden çekilen silah ve yine bir bıçaklama vakası eklendi.
Bölge sakinleri, gece yarılarına dek ‘nara’ sesi dinlemekten usandıklarını dile getire dursun, yaz sıcağında şöyle bir deniz havası, şöyle bir kordan yürüyüşü yapalım diyenler, yaşanılanlardan dolayı evlerine bin pişman döner olduklarını vurguluyorlar.
Ulu orta alkol tüketen grupların, fındıkkabuğunu doldurmaz nedenlerle karıştıkları kavgalar öyle sıklaştı ki, önceki gece kavgaya tutuşan gençlerin önce silah çektiği, sonra bıçakla adam yaraladığı öğrenildi..
Bu bilgiler, akla soru getiriyor elbette; “Çanakkale’de neler oluyor? Hani biz huzurun kenti idik?diye.
Aslına bakarsanız, daha ne sorular işitti kulaklarımız. Gece yarısı eğlenmek, gülmek, sohbet etmek için uzuncu vakit yürüyüşlerin adresine dönüşen Yeni Kordon’da, açıkta alkol alıp, sınırı aşanların rahat tavırları ve bu anlarda da etraftan işitilecek şekilde sinkaflı ifadeleri karşısında biri uyardı mı o topluluğu, buyurun size kavga ve bıçaklanma nedeni..!
İddialar böyle. Olayın görgü tanıkları değil belki bu iddiaları dile getirenler. Hepsi de, bir başka ağızdan gelen ve haliyle işitilen dedikodular. Öyle ya da böyle, Şehir insanı bunları konuşur oldu günülerdir.
“Korkar olduk..” diyorlar, huzurun şehrinde kordan çıkmaya..
Gelelim Yeni Kordon manzaralı evlerin yaşayanlarına. Hemen hemen hepsi gerçekleşen bıçaklamalı kavgalardan dolayı hayli öfkeli hayli rahatsız.
Alkol alıp, kavga çıkaranlardan dolayı huzur kalmadı bizde diyor her biri..
Dikkat çeken şikayetlerden birinde, şu sözleri işitti kulaklarımız: “Sahilde alkol alanlar, bir süre sonra ihtiyaç gideme haline kapılıyor, sonra ulu orta yapıyorlar.”
Nasıl yani? diye soru akla getirir bu şikayetleri açarım lakin, bu da benim işim değil..
“Mekanlar yerine, al iki birayı çık sahile..” durumunun yol açtığı ileri sürülen kavgalarda, bir can kaybı yaşandığında, harekete geçileceğini savunan vatandaşlara bu noktada hak vermemek, bence de elde değil.
Bir can gittikten sonra mı sona erer bu artışa geçen bıçaklı ve de silah çekilen kavgalar bilinmez fakat, Yeni Kordon sakinlerine böyle düşünüyorlar diye hak vermemek, sahiden de olmaz.
Biz gazeteciler, bir noktada aracıyız. Vatandaşın sesiyiz yani. Bıçaklı kavgalar artıyor, endişe de büyüyor ise, sık işitilen şikayetleri dile getirmek bizlerin görevi. Yani diyorum ki, kimse kusura bakmasın. Birlerinin ölmesi mi lazım, bu vukuatlar sonlansın diye?
Sabaha karşıydı. Hastanelik olan annem için Acil Servis önündeydim. Polis ekiplerinin de, Hastane çalışanlarının da, “Yine mi?” sorusuna nedendi Yeni Kordondaki bıçaklı kavga. Hatta bu kez silah çekilen kavga.
Verilmiş sadakaları varmış ölen olmadı. Belki de şimdilik..!!!
Dilim döndüğünce, Yeni Kordon’ un sıkça yaşanılanlarına değinmeye çalıştım. Ben den bu kadar. Umarım, birilerinin ölmesi beklenmez ve en katısından tedbirler alınır, daha da kimsenin canı yanmaz..
En çok işitilen iddia yüklü sözler arasında geçenlere bir örnek vereyim.
Yeni Kordon sakinleri; “Alkol giriyor devreye, kafalar güzelleşiyor.. Belki de başka başka keyif aldıran ürünler. Hani en yasaklılarından olanlar. Sentetik diye isimlendirilenler de tüketiliyor burada” iddiasında günlerdir..
Doğru mudur, değil midir bilemem, lakin “hepsi de var gibi” diye de dile gelen iddiaların ardı arkası da kesilmiyor günlerdir.
Sabahlara dek, bıçaklı kavgaya karışanlarla mesai dolduran Polisimizin de işi zor, Acil Servis çalışanlarının da..
 Temenni ederim, bir an önce en katısından tedbirler alınır, Çanakkale’nin Yeni kordonu, bıçaklı kavgaların adresi diye anılmaktan artık kurtulur.
Uzatmayayım. Kavgasız gürültüsüz ve de sağlık dolu günler dileğimle noktayı atayım. Haydin hoşça kalın..Sağlıkla kalın..