Bu bir sloganmış.. öyle dedi bir bilen…

Bu bir sloganmış.. öyle dedi bir bilen…
Normal zamanda izlemezdim, TV kanallarını zap’ lar iken bir alt yazıya ve program adına odaklandım. ‘En sıra dışı’.
Meraklandım haliyle, kaldım o kanalda ve başladım izlemeye. Aslında çok dikkat kesildim edilen ifadelere. Hem de haylice..
CHP eski Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, Ülke TV’ deTurgay Güler’ in konuğuydu.
Aman Allahım, o ne sözler..!!!
Turgay Güler, Mehmet Sevigen ‘  i, ‘En Sıradışı’ isimi programda konuk ediyordu,  hakikaten sıra dışı idi dile gelen tüm sözler. Belki de bana göre, benim analiz ve anlama düzeyime göre bana sıra dışı geldi edilen sözler.
Ne yalan söyleyeyim, pür dikkat ve nefessiz dinledim sayın Sevigen’i..
Ne imalar, ne laf çarptırmalar.. Ne tespitler ve dahası.. Anlatması zor olacak.. Kesinlikle dinlemek gerek yani internet arşivinden tıklayıp, programı izlemek ve üstelik ben gibi dikkatlice..
CHP’ nin eski kurmaylarından Sevigen’ in “Sol bitecek..” şeklindeki ön görüsü, gerçekleşecek CHP kurultayı üzerine geliyordu ki, dediklerini birebir paylaşırsam mevzuu bütünüyle anlaşılır. Lakin, bunu yapar isem, bütünüyle programda edilen sözlerin deşifresini aktarmak gerekir. Bu da hayli zor.. Çünkü bana ayrılan sayfa yetmez dile gelenleri aktarmaya..Komple gazeteyi kapatmam gerek, çarpıcı sözleri bütünüyle aktarmam için.
İyisi mi, tıklayıverin söz konusu programın arşivini, birebir dinleyin.. Ufku değiştirecek ne ifadeler işitecek kulaklarınız ve ne düşüncelere sürüklenecek zihinleriniz..
San ki, subliminal bir reklamdayım şuan..Fakat net söyleyebilirim;  CHP’ nin eski Kurmayı Sevigen’ in kurduğu cümleler, bütünüyle, acayip etkiledi bendenizi.
Eminim ki, sizler de dinleseniz denilenleri, ayrı ruh halinde olacaksınız.
Geçmişten hatırlatmalar, Müslüman’ a uygulanan zulümden tutun da, Libya’da Büyük Önder Atatürk’ ün sayesinde dalgalandırılan Şanlı Bayrak ve bu gün yeniden Şanlı Bayrağın dalgalandırıldığı o coğrafya.. Vallahi tüylerim ürperdi hep.. Ne laflar, ne dokundurmalar..
Bu arada, İktidarın icraatını savunduğu için partisinden ihraç meselesi üzerine, dedikleri vardı birde Sevigen’ in…
Muhalefet etmek için değil, doğruyu göstermek için kullandığını savunduğu  ifadelerinden söz ediyordu usta siyasetçi.. Denilenleri can kulağı ile dinleyince, %100 hak vermemek mümkün değil idi sayın Sevigen’ e.
Yakın bir tarihe planlanan CHP kurultayına yönelik de öyle sözler ediyordu ki, son ayların meselesi Covit-19 ‘dan hareketle, yaş ortalaması risk gurubundaki CHP’ lileri bekleyen ölümcül büyük tehlikeye ayrı bir dikkat çekiyordu sayın Sevigen..
Balkanlardaki Türklere yönelik zulümden tutunda, yakın tarihten örneklerle özet geçiyordu CHP’nin siyasetleri üzerine.. .Yakın tarihten idi sunulan örnekler.. İnsanın aklına geliyordu o kötü günler.. Sırp’ın Türk’e öfkesi vesaire..
Diyebilirim ki, soy çeyrek asırdır izlediğim en baba siyaset programıydı ‘En sıra dışı’
Sıra dışı sözlerle, sıra dışı tespitler ve sıra dışı gerçekler.. Vallahi, etkilenmemek elde değil bazı isimler üzerine gelen örneklerden..
Misal, “Siz daha yeni partilisiniz, nereden bileceksiniz ki bizim çektiğimiz zorlukları..” şeklinde gelen şok vurgu..
Hali hazırda yapılmak istenen, yapılan ve yapılmaya devam edilenler.. Daha da dahası..
Şok eden, şaşırtan.. Ve hatta; ‘Aklın yolu bir…’ dedirten çok ama çok ifadeler…
Şaşırdım kaldım.. Ne sözler o sözler..!!! Ne de ustalıkla dile gelen örnekler ve dahası  hatırlatmalar..
Savunulan görüşün, dip noktaları ve gelinen son durum gibi,ne baba örnekler..
Yağlayıp, balladığımı düşünenler elbet çıkacak bu yazdıklarım için. Bence, bir tıklayıverin o programın arşiv görüntülerini, izleyin dikkatlice, sonra görüşelim..
Bu teklifim, yağlayıp bağladığımı düşünenlere yönelik elbet.. Bu son kuracağım cümle de onlara gelsin o vakit;”İzleyin ve de dinleyin dikkatlice ve yüzünüz kızarmayacak ise şayet görüşelim..”
Yeni ay Temmuz. Deniz ayı.. Tatil ayı, sıcakların başladığı ay.. Temmuz da bir başkadır hayat, öyle değil mi..?
Herkesin gönlünce, mutlu olacağı ve ‘bir başkadır Temmuz’ diyerek güzel anılar biriktireceği ay olsun hepimize gelen bu Temmuz.. Haydin hoşça kalın..