Evde kendi Nemlendiricinizi yapabileceğinizi biliyor muydunuz!

Evde kendi Nemlendiricinizi yapabileceğinizi biliyor muydunuz! Bazılarımız içeriğindeki kötü mazlemelerden dolayı evde nemlendirici yapmayı tercih ecebiliyor. Bakalım bu tarifi deneyebilecek miyiz? Lütfen unutmayın alerjiniz olan bi malzeme içeriyorsa lütfen denemeyin!

Kuru ciltler için nemlendirici krem tarifi
Kuru bir cilde sahip olan kişiler, genellikle yaz aylarında ve aşırı soğuklarda çatlayan yüzlerden ve ellerden şikayet ederler. Kuru bir cilt daha fazla kırışık anlamına gelir.
5 tatlı kaşığı badem yağı
4-5 tatlı kaşığı lanonin
1.5 çay kaşığı bal
3 çay kaşığı kadar kakao yağı
Bir tane E vitamini kapsülü
Badem yağı, kakao yağı ve lanonin bir kapta ısıtılır. Daha sonra ateşten alınıp henüz sıcakken içerisine diğer malzemeler katılır. Bütün bu karışım bir şişenin içerisine koyularak iyice karıştırılır. Bu nemlendirici kremi buzdolabında saklayıp günlük olarak kullanabilirsiniz.

Normal ciltler için nemlendirici krem tarifi
4 tatlı kaşığı gül suyu
2 çay kaşığı kadar bal
2 çay kaşığı kadar lanonin
2 çay kaşığı kadar susam yağı
Gül suyunu, çiçek balını ve lononini cam bir kaba koyarak ısıtın ve daha sonra içine susam yağını ekleyerek karıştırıp ısıtmaya devam edin. Daha sonra kaynayan bu karışımı bir kavanozun içine ılımasını bekleyin. İyice ılıdıktan sonra buzdolabına koyup bekletin. Özellikle geceleri kullanılan bu nemlendirici 2 ay süresince kullanılabilmektedir.

Yağlı ciltlere nemlendirici tarifi
Her ne kadar yağlı ciltler parlak bir görünüme sahip olsalar da doğal bir nemlendirici yüzün PH seviyesini dengeleyecektir.
1 yemek kaşığı süt kaymağı
2 tatlı kaşığı kadar domates suyu
1 tane yumurta sarısı
3 yemek kaşığı kadar yoğurt
Bir yemek kaşığı kadar bal
1 tatlı kaşığı sirke
Bütün malzemeler bir kaba konularak benmari yöntemi uygulanarak ısıtılır. Benmari yöntemi yarısına kadar su doldurulmuş büyük bir kabın içine daha küçük bir kap koyarak suyun kaynaması sayesinde küçük kap içindeki malzemenin eritilmesi veya ısıtılması işlemidir. Isıtılan malzemeler bir kavanoza konularak günlük olarak kullanılır.