.

Demek ki o söz doğruymuş. Her şey para imiş hayatta.. Korona virüsü bile, para ile hayat bulup yayılıyormuş..Vay anasını..
Çin’ de, banknot dolaşımını kısıtlayıp, ölümcül virüsün yayılmasını önlemeyi başaran yetkililer, en bilindik yöntemi hayata  geçirince, az da olsa panik havasını  engellemiş.. Bu b.ilgiyi, ben gibi muhtemelen sizlerde TV haberlerinden edindiniz.
Bulaşıcı hastalıkların elden paraya, paradan bir başka ele geçtiğini bilenleriz malum.. Keşke, Çin ‘ in yetkilileri sorsalardı da bu fikri bizzat bizler verseydik. Sormadılar.. Kendileri bilir..
Bu bilgiyi, ben ilkokul çağında iken öğrenmiştim. Eminim ki bir çoğumuzun da bu sayede hafızasını tazelettlm. Yani diyorum; bendenize bir teşekkür edin.
Bir anımsadım ve sizlere de anımsatmış oldum böylece, bu değerli bilgiyi.
Günümüzden söz edecek olur isem, Korona maazallah bizde gözükse, banknotları kısıtlama sorunumuz olmayacak. Çünkü: zaten piyasada yeterli düzeyde dolaşım yok. Kime sorsanız, para yok..!
Ekonomik sıkıntılardan söz edenlere bu anlamda diyeceğim, şükürler olsun bu halimize. Düşünsenize Çin gibi dolaşımda çok paramız olsa, herkesin hali vakti yerinde olsa ne yapardık..! Virüs yayılır da yayılırdı. Bu da bir şey. “Her şeyde bir hayır var..”, boşa dememiş atalar..
Bu arada;  demeden de edemeyeceğim. Varsayalım ki Korona bizde de gözüktü. Hatta yayılıyor. O vakit kimlerden uzak durmalıyız?
Yanıt hayli basit bence. Parası çok olanlardan uzak duracağız.. 
Çünkü, parası olanın parası, muhtemeldir ki elden ele gezecek, bir zenginden diğer zengine.. Mikrop da paraya dokunanlara bu sayede geçip yayılacak..
Peki ya, parası olanlar kim..? Kimlerden uzak durmalıyız..?
Buyurun işte, düşündükçe sorular çıkıyor. Sorular ürüyor, tıpkı yayılacak mikrop gibi..
Az önce yönelttiğim “Parası olanlar kim..!”  Sorusuna, son günlerde CHP İl Başkanlığı denilebilir mesela.
Böyle diyorum, çünkü CHP il Başkanı sayın Güneşhan; “para yok, ekonomi bozuk, krizler, ekonomik-siyaset-yargı krizi” diye sıralanıp dile getirilir iken önceki gün, eski parayla 2, 5 trilyona parti binası alındığını açıkladı.
Bu sözleri üzerine sayın Güneşhan’ ın, kamuoyunda peşi sıra yorumlar gecikmemiş. Öyle işittim.
Misal,  vatandaşın aklına gelip dilenen bir değerlendirme; “Halkta para yok, Halk partide para ne bolmuş..!” ifadesi eşliğinde geliyordu.
 Sahi, bu denli kara tablo çizip, ardından 2,5 milyona parti binası alındığını açıklamak da ne..?
Denilenleri işittiğimde, bendenizin de aklına türlü sorular gelmedi değil. Sorular ve eşliğinde conta yaktıracak değerlendirmelerim oldu, içten içe..
İyisi mi hiç oralara girmeyeyim. Ne var ki şunu da söylemeden edemeyeceğim.
Parası olanları dile getirmiş iken birazda olsa, “Kimlerden uzak durmalıyız..?” soruma, sanırım az da olsa cevap vermiş oldum..
Hani varsaydığımız virüs yayılımı, elden ele bulaşımı mevzusu diyerek ettiğim sözler vardı ya başlarda.  “Zenginlerle muhatap olmamamız gerekir.”  de diyordum ya, buyurun işte.. Size güzel bir tüyo..
Şükürler olsun, param yok denecek kadar az. En azından bu sayede, ne cebimde olası mikrop taşıma riski bulunan param oluyor,  ne de cebime sokacakken dokunacağım banknotlara ulaşabiliyorum.. Aslında şöyle demeliyim galiba; “her şeyde bir hayır var..”

BİNA BİRAZ ESKİ GİBİ AMMA..!
Olsun yıkılır yerine yenisi yapılır.. Nasıl olsa, kentsel dönüşüm de var..
Gerçi böyle diyorum da, kamuoyundan yükselen bazı sesleri, ben gibi muhtemelen ilgililerde duymuşlardır. Örneğin: “Bu paranın bir kısmı ile  yarım kalan yeşil binanın geri kalanı bitirilir, daha bir fiyakalı olurdu atılan adım..”
Detaylandırmayacağım. Anlayan anlamıştır ne denilmek istendiğini. Lafın tamamı meselesine de girmeyeceğim yani..
Kimsenin ağzı torba değil malum. Dikilmez bazı durumlarda ağızlar. “Ağzı olan konuşuyor..” diye de bir sözümüz olmasından hareketle, daha ne diyeyim ki ben..!
Uzatmayayım.. Bina hayli şık bir Lokasyonda. Manzarası muhteşem. Bulunduğu mevkii gereği de kimse laf söylemesin,  bence mükemmel ötesi muhteşem..!