.

Bazen sebepsizce bir kişinin yanında, ya da gittiğiniz bir mekanda kendinizi çok huzurlu ya da oldukça gergin hissedebilirsiniz. Bunun somut nedenlerden oluşabilmesi mümkün olduğu gibi bazen de etrafınızda bulunan renklerin psikolojiniz üzerindeki etkilerinden kaynaklanır.
Yani etrafınızda ki insanları sadece davranışlarınız, bakışlarınız ve sözleriniz ile değil giyeceğiniz kıyafetlerin renkleri ile de etkileyebilir. Ya da ilk buluşmada hakkınızda oluşturacağı önyargılar ile ilgili olarak azda olsa yönlendirebilirsiniz.
Renklerin insan psikolojisi üzerinde ne kadar etkili olduğu bilinen bir gerçek. Peki, tercih ettiğiniz renkler partnerinize ne mesajlar veriyor?

Kırmızı
Parlak gökkuşağının en dışında oluşan kırmızı, aşk ve şehvet gibi güçlü duygularla örtüşse de kan, şiddet gibi tezatlıklarla da hatırlanabilir. Kırmızı insanların karar mekanizmasında oldukça etkilidir. Karar verme sürecini hızlandırır. Eğer ilk buluşmada partnerinizin sizden kaçarak uzaklaşmasını istemiyorsanız ve mutlaka kırmızı giymek zorundaysanız sıcak kırmızılardan ziyade soğuk kırmızıları tercih etmeniz bir avantaj olacaktır. Kırmızının iddiası ilk buluşma için fazla kaçabilir. Kısacası ateşli bir kırmızı ilk buluşma için baskın ve riskli olabilir.

Mavi
Sakinlik ve sükunet ile ünlenen mavi renk aynı zamanda sadakati de sembolize eder. Her ne kadar mekanlarda kullanılan mavi renk depresif duyguları tetiklemeye meyilli olsa da mavi giyen kişilerin toleranslı, anlayışlı ve fedakar olduğuna dair karşı tarafa mesajlar verir. İlk buluşmada mavi giymek karşı tarafta gayet olumlu izler bırakmanıza yardımcı olabilir.

Sarı
En uzaktan seçilebilen renk olmasıyla ünlenen sarı aynı zamanda da gözü en çok yoran renklerden biridir. Çok yoğun kullanımı agresyonu ( engellenme hissine karşı gösterilen tepki ) tetikleyebilir ancak makul ölçüde ve az kullanıldığında sıcaklık ve samimiyet hissettirir. Aynı zamanda kıskançlığın ve hilekârlığın rengi olarak da bilinir. İlk buluşmada sarı tercih edecekseniz aksesuarlarınızda bu rengi rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ama aşırıya kaçmamakta fayda var.

Siyah
Her ne kadar siyah karanlık tarafla ilişkilendirilse de dayanıklılık ve bilgelik gibi kavramları da çağrıştırır. Bu rengi tercih edenlerin dominant bir yapısı olduğu söylenebilir. Yalnızlıktan korkmaz kendilerine yetebileceklerini bilirler. Bir iş görüşmesine giderken klasik bir karar olduğu için tercih edilmesi tavsiye edilmese de ilk buluşmaya giderken siyah giymenin çok da olumsuz bir etkisi yok. Aksine karşı tarafa kötü sürprizlerle karşılaşma riskinin olmadığını, tahmin edilebilir bir insan olduğunuz mesajı vererek kendini güvende hissetmesini sağlamış olabilirsiniz. İlk buluşma için tercih edeceğiniz siyah renk klasik ama daha az riskli bir karar olacak iş elbiseden çok size kalacaktır.

Beyaz
Saflığın, temizliğin ve masumiyetin rengi beyaz bir ayna görevi görebilir. Genellikle nazik ve alçakgönüllü bir intiba bırakırken karşınızdaki kişinin kendinde sevdiği özellikleri sizde görmesine sebep olur. Aydınlığı seven, temiz kişilerin tercihi olan beyaz renk ilk buluşmalar için oldukça uygun bir seçim olacaktır. Tabi ki beyaz giymek her açıdan zordur. Uyumlu bir kombin yapmanız aynı zamanda kıyafetinizin kirlenmemesine fazlasıyla özen göstermelisiniz. Buda size tedirgin bir hava katabilir yani kendinize güveniyorsanız beyaz riskleri olsa da fena bir tercih değil.

Mor
Düşünsel faaliyetlerin artmasına katkıda bulunan mor renk asi ve kendine güvenen bir imaj verir. Mor renge düşkün olanlar genellikle maneviyatlarına çok düşkün, duygusal ve romantiktirler. Bunun yanında mor renk duygusal buhranlar yaşayanların da çokça tercih ettiği bir renktir. İlk buluşmada mor giymek karşı tarafa ne kadar hassas olduğunuzun mesajını verir, kırılgan bir yapınız olduğunu düşündürür. Bunun yanında gösterişli bir renk olduğundan çekiciliğinizi de arttıracaktır. Hem olumlu hem de olumsuz yönleri olabilecek olan mor renk karşınızdaki insanı etkileyebileceği gibi kafa da karıştırabilir.

Turuncu
Enerji, canlılık ve hayat rengi olan turuncu heyecan ve mutluluk verir. Dışa dönük olmanın avantajlarını kullanmanıza kolaylık sağlar. Karşı tarafa cesaret ve güven verir. Sıcak bir renk olmasında dolayı da ortamı yumuşatır ve ısıtır. İlk buluşmada turuncu giymek karşı tarafın güvenini kazanmanızı sağlar, aynı zamanda ortamdaki gerginliğin azalmasına yardımcı olacağından sohbetin kolay akmasına yardımcı olur. İyi bir modelde seçeceğiniz turuncu size avantaj sağlayabilir.

Yeşil
Doğanın rengi yeşil hayatı, doğurganlığı, gençliği ve dinginliği sembolize eder. Karşı tarafa huzur ve güven verir. Güçlü bir kişilik yapısını yansıtır. Yeşil sevenlerin fikirlerinden dönmeleri oldukça zordur. İlk buluşmada yeşil giymek sırt dayanabilecek güçlü bir yapınız olduğu mesajını verir. Zor zamanların üstesinden kolayca gelebilecek bir imaj yaratır. Fakat yeşil elbise seçiminde seçeceğiniz renk tonu ve modelin başarısı çok ince bir çizgi.

Kahverengi
Toprağın ve dostluğun rengidir. Samimi, yargılamayan, güçlü ve açık bir dostluk mesajı içerir. Genellikle kalabalık ortamları tercih eden, yalnızlıktan hoşlanmayan kişiler bu rengi tercih eder. İlk buluşmada kahverengi tercih etmek karşı tarafa dostane duyguların, dayanıklılığın, olgunluğun sinyallerini verir. Ama karşınızdaki insanı gerçekten etkilemek istiyorsanız siyah renkte olduğu gibi iş yine biraz size kalacaktır. Aslında bu etki koyu renklerin birçoğu için geçerlidir.

Pembe
Renklerin en romantiğidir. Hayalperestliği ve neşeyi yansıtır. İlk buluşmada pembe tercih etmek karşı tarafa kolay anlaşılabilir, duygusal ve narin biri olduğunuz mesajını verir. Bunun yanı sıra yeterince olgun görünmek istiyorsanız bunu pembe ile başaramayabilirsiniz. Daha çok sevimli ve içten biri olarak görüneceksiniz.