.

DİKKAT ÇEKEN ANLATIMLAR İSE GÜNDEMİN MESELELERİNE..
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ ın açtığı başlıklar beni de ilgilendiriyordu. Haliyle dikkat kesildim denilenlere.
Önce tamamen duygusal mesele diyeyim, asgari ücret ile başlayayım. Sonuçta, ben de asgari ücretliyim..
 “İnşallah jestimizi yaparız da..”
Önce bu anlatım ve Reis’ den gelen şu vurgu;  ‘Jest kapıda.’  Haydi hayırlısı. Milyonlarca insanımız kararı bekliyor sonuçta.
Sayın  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: (Asgari ücret) “İnşallah jestimizi yaparız da burada yapmayalım daha. “ diyordu ben gibi herkesin kulak kabarttığı açıklamasında.
Ardından da; “Şu anda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız yaptıkları çalışmaları döner dönmez bize bir getirsinler.
Bakalım son geldikleri nokta nedir, onu da bir kendilerinden görelim.
İnşallah, tarafları memnun edecek bir adımı atarız.” diyordu.
Bu net ifadeler gösteriyor ki, 2020’ de işçide yüzer gülecek maaş konusunda. 
 2020 için, yine toplumu ilgilendiren bir başta açıklama geliyordu sayın Cumhurbaşkanı’ndan.
Başkan Erdoğan;  “2020 içinde inşallah tek haneliye gidiyoruz.” diyor ve ekliyordu..
“ Tek haneliye gidiş zaten olumlu gelişmelerin alametidir. Türkiye şu anda zaten faiz ve enflasyondaki gelişmeleri ile bu toparlanmaların neticelerini almaya başladı.
İnşallah 2020 yatırımlarda da Türkiye’nin sıçrama yılı olacak”  diye..
Dünyanın kulak kabarttığı, gelişmelerini yakından takip ettiği bir konuya dair de sözleri geliyordu Başkan Erdoğan’ ın. Türkiye’nin savunma sistemine ilişkin, yani S-400 ‘ ler, F-35’ ler üzerine.
Reis; "S-400 olsun, F-35’lerle ilgili adımlar olsun, bunlar bitmiş işler. Biz bu işi bitirmişiz. Bunu kaç kere söyledik. Şimdi bir de utanmadan sıkılmadan Türk Akım ile ilgili ‘buna yaptırım uygularız’ diyorlar.
Bu, tam manasıyla haklarımıza tecavüzdür. Bütün bunlara karşı tabii ki bizim de yaptırımlarımız olacaktır” sözlerini eder iken başta da belirttim ya, tüm dünyanın kulak kesilmesini sağladı bence.
Başkan ayrıca, Ana muhalefet CHP’ ye ilişkin sözleriyle de,  bence siyaset kamuoyunu pür dikkat kestirdi.
Dikkat çekiciydi ifadeleri. Diyordu ki;“Yani bunun 6 okunun içindeki milliyetçiliğe, halkçılığa falan bakmayın. Onların hepsi hikaye.”
Bu anlatıma, muhtemeldir ki CHP sessiz kalmayacak. Lakin, başka bir cümlesi daha vardı sayın Cumhurbaşkanı’nın. Şöyle ki;
“Hiçbir zaman onlar bunun gereğini yerine getirmediler, getiremezler. Bu işler öyle lafla olmuyor. Karikatürize edilmiş olan oklarla olmuyor”
Bu arada, son günlerin üzerine yorumlar yapılan bir diğer gelişmesine ilişkin ifadeleri de bence fazlasıyla kayda değerdi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Katar Emirinin annesinin ülkemizden gayrimenkul satın almasına mani yasal olarak herhangi bir şey söz konusu mu?
Yani bunu herhangi bir yerden George, Hans vesaire gelip almaya kalksa herhalde kimsenin sesi çıkmaz.
Katar Emirinin annesi böyle bir alım yaptığı zaman niye rahatsız oluyorlar?” sorusunu yöneltiyor ve ekliyordu;
“Kaldı ki aynı şekilde Katar Emiri’ nin kendisinin zaten bizde aldığı yerler var” diye..
Düne damga vuran, flaş başlıklar açtıran değerlendirmelerin dahası da vardı. Lakin, en çarpıcı ve en dikkatimizi çekeceğini düşündüklerimden bahsedeyim istedim.
Türkiye gündemine bu aralar fazlasıyla dikkat kesilmemin nedeni, Çanakkale gündeminden uzaklaşmak istemem. Çünkü hayli sinir eden, bilerek gündeme oturtulmak istenen, yani suni konulardan artık bana resmen ‘guk’ geldi.
Misal; “Önce meseleyi gündeme taşıyıp, hiç beklenmeyen adımı atan” birileri, ardından İndirim kararı verip, puan toplanmasına neden olacaklara, bilinçli pas veriyorlar, planlı pencere açabiliyorlar.
Neyse, yorumlamayayım fazla. Sonuçta, o birileri de usandı artık, zırt pırt planlarını erkenden görüp, dile getirmemizden. Biraz soluk alsınlar kendileri.. 
2020 üzerine sözlerin geçtiği bir diğer çıkıştan söz ederek devam edeyim güne.
Sayın Cumhurbaşkanı’nın sözlerinde haberdar olmama neden bültende, yani abonesi olduğumuz İHA’ nın, biz abonelerine servis ettiği haberlerde geçen bir diğer başlık diyeyim şimdi de..
 Yani, Dışişleri Sözcüsü Aksoy’un, ABD'yi kınaması.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü sayın Hami Aksoy, “ABD Kongresi’ndeki olağan bir bütçe belirleme sürecinin dahi bir kez daha ABD’li siyasetçilerin kısa vadeli siyasi emellerine alet edilmesini kınıyoruz” demiş.
Mevzuu şu; ABD Kongresi’nde kabul edilen tahsisatlar yasa tasarıları hakkındaki bir soru üzerine gelen yanıtta gizli mevzuu dediğim.
Dışişleri Sözcüsü Aksoy, “2020 yılında ABD federal kurumlarına sağlanacak bütçe tahsisatlarını ilgilendiren yasa tasarılarının ülkemiz aleyhinde unsurlar içeren bazı yazımlarla birlikte ABD Temsilciler Meclisi ve Senatosu’nca kabulü, ABD Kongresi üyelerinin ikili ilişkilerimizi her ne yöntemle olursa olsun tahrip etme saikinin son ürünüdür. “ diyerek, knamı nedenimizi özetliyordu, benim mevzuu değdim konu için..
Dahası şöyle diyordu sayın sözcü; “ABD Kongresi’ndeki olağan bir bütçe belirleme sürecinin dahi bir kez daha ABD’li siyasetçilerin kısa vadeli siyasi emellerine alet edilmesini kınıyoruz.
ABD’li Kongre üyeleri, Türk düşmanı bazı meslektaşlarının ‘müttefiklik’ kavramının içini boşaltma gayretlerine alet olarak en başta kendi itibarlarını aşındırmakta ve güvenirliklerini yitirmektedir.
F-35 uçaklarının ülkemize transferini haksız yere engelleme, ayrıca Kıbrıs Adası’ndaki çözüm çabalarını ve Doğu Akdeniz’deki işbirliği olanaklarını baltalama gayretinde olan çevreler, girişimlerinin her şeyden önce ABD’nin kendi menfaatlerine zarar verdiğini ve bölgenin barış ile istikrarına hizmet etmediğini zamanla idrak edeceklerdir.” vurgusuyla.
Düşündükçe şehrimizin yerel meselelerini,  ne yazık ki zihnim hep arapsaçı. İyisi mi diyorum, Türkiye ve dünya meselelerine odaklanayım, en azından bu konularda edilen sözler hayli net, hayli okkalı.
Toplumun tamamını öyle ya da böyle ilgilendiren konular üzerine edilen sözlerden bahsedip, en azından mesleğimizin gereğini yapmış oluyorum. Yani muhabirlik..
En uzun geceye hazır mıyız bu arada? Tüm dünyada kış gündönümü bugün 21 Aralık.
Bu günün gecesi, en uzun gece olarak yaşanıyor. Güneş ışınlarının oğlak dönencesine dik geldiği bugünden sonra artık geceler kısalmaya başlayacak. Yani yılın en kısa günü, kış gün dönümü olarak 21 Aralık. Gecesi uzun, günü kısa..
Bir de unutmadan; bugünden itibaren gölge boyları uzamaya başlıyormuş. Yani; Gölgesi olanlar düşünsün.  Haydin şimdilik hoşça kalın..