Cumhuriyet Halk Partisi Adalet yürüyüşünün ardından şimdi de 26-30 Ağustos tarihleri arasında Çanakkale'de Adalet Kurultayı yapmaya hazırlanıyor. CHP'nin yapmayı planladığı kurultayı eleştiren AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Babacanoğlu, yaptığı  bir basın açıklamsında CHP'lilere çağrıda bulundu. Babacanoğlu, CHP'lilere 'Kurultayı Çanakkale'de yapmayın Kahramanların kemiklerini sızlatırsınız' çağrısı yaptı. 
AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Babacanoğlu bir basın açıklaması düzenleyerek CHP'nin Çanakkale'de yapması planladığı Adalet Kurultayını eleştirdi.  CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Bülent Tezcan yaptığı bir açıklamada adaleti tartışacağı ve adaletle ilgili yol haritasını çıkaracağı bir kurultayın 26-30 Ağustos tarihleri arasında Çanakkale'de  yapılacağı bu kurultayın isminin de Adalet Kurultayı olacağı açıklaması üzerine bir basın açıklaması yapan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Babacanoğlu, CHP'lilere yüklendi. CHP'nin Çanakkale'de düzenleyecek olan Adalet Kurultayının Milli Mücadele Kahramanlarının ve Atatürk’ün kemiklerini sızlatacağını söyleyen Babacanoğlu "Milli Mücadelenin zaferle  taçlandırıldığı 30 Ağustos Tarihinde milli olmayan unsurlarla kol kola giren  CHP nin Çanakkale de Adalet Kurultayı  yapacak olması Milli Mücadele Kahramanlarının ve Atatürk’ün kemiklerini sızlatacaktır. Devleti ele geçirip dış güçlere pazarlamaya çalışan FETÖ,PKK ,DEAŞ'a karşı yürütülen operasyonları yargılama ve tutuklamaları bir türlü kabul edemeyen CHP, uzun Adalet yürüyüşünden sonra yaptığı açıklamada ‘Ohal kalksın’ ‘ kontrollü darbe bitsin’ sözde ‘ gazeteciler serbest bırakılsın’ ‘Anayasa Referandumu yok sayılsın’  gibi  önerilerde bulunmuş ve  Adalet yürüyüşünün amacını ortaya koymuştur. Bununla da yetinmeyerek Devletimizi uluslararası mahkemelere şikayet etmiştir" dedi. 
Kötü Kiracı Gibi Oturmayın
Babacanoğlu konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı "Şimdi de Adalet Kurultayıyla bu düşüncelerini Milli Mücadelenin destanının yazıldığı bu topraklarda tekrar etmek istemektedir.Bu sözler bu topraklarda söylenecek sözler değildir. Şimdi CHP'liler açıkça söylüyorum. Bu tür açıklamaların yapılacağı yer buralar değildir.  Bu düşünceleri burda kaullanmanın Milli Mücadele kahramanların kemiklerini sızlatır. Bunlardan vazgeçin. Ayrıca bu ülkede  kötü bir kiracı gibi oturmamalısınız. Bu toprakları işgale gelen insanlara devleti şikayet etmekten vazgeçmelidir" dedi. 
Katılımın Az Olmasının Nedeni  Alternatifin Olmamasıdır 
Basında delegeler oylamaya katılmadığına yönelik çıkan haberlerdeki iddiaları da değerlendiren Babacanoğlu, katılımın az olmasının sebebi mevcut listeye karşılık alternetif bir liste olmamasından kaynaklandığını söyledi. Babacanoşlu "Merkez İlçe Başkanlığı olarak delege seçimlerimizi ilk defa açtığımız mahalle bürolarında, basına verdiğimiz ilan ve delegelerimize attığımız mesajların ardından seçimlerimizi gerçekleştirdik ve bitirdik. Şimdi  Kongre zamanı. Kongrenin ne zaman yapılacağı ise Genel Merkezin verdiği karar sonrası belli olacak. İlk defa Mahallede yaptığımız seçimlerde üyelerimizin ayağına gitmemize rağmen, istediğimiz oranda delegelerimiz seçimlere iştirak etmediler. Daha yüksek bir rakamın olmasını gönül arzu ederdi. Bunun sebebinin de delege listesi olarak, alternatif bir listenin çıkmayışının etkili olduğunu düşünüyorum. Çünkü geçtiğimiz delege seçimlerinde hep bir alternatif liste olma ihtimali vardı. Bugün de böyle bir ihtimal yok. Çünkü biz delege seçimlerinde kucaklayıcı, bütünleyici bir  delege listesini yapmamızın çok büyük bir payı olduğunu düşünüyorum. Şimdi artık kongre zamanı, Bu zamanda AK Partide siyaset yapmak isteyen herkese kapılarımız sonuna kadar açık" dedi.
 


Kaynak: Haber Merkezi