Ramazanın gelmesiyle birlikte balık satışlarının daha da düşmesi balıkhanedeki balıkçıları memnun etmedi.
Kentte uzun süredir balıkçılık yapan Fırat Tayden bu sezon balık fiyatlarının sürekli değişkenlik göstereceğini dile getirerek,  “Ramazanın başlaması ile birlikte ilk günlerde yüzde 30  oranında düşüş yaşamıştı. Hafta içerisinde de devam eden balık fiyatlarındaki  düşüş yüzde 50'ye ulaştı. Tayden , “Sardalyeyi 15-20 liradan satıyorduk. Şuanda 10 liradan satıyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde 5 liraya kadar düşeceğini tahmin ediyoruz. Balıkhanede satışlar olmadığı için bazı arkadaşlarımız kepenk kapattı. Bu durum ramazan sonuna kadar devam edecek gibi gözüküyor. Çanakkale’de balık çeşidinin bol olmasına rağmen satış olmaması balıkhanedeki balıkçıların kepenk kapatmasına sebep oluyor” dedi.
Tezgâhlarda bulunan balıklarda ramazanın ilk günlerinden itibaren sert  düşüşlerin yaşandığı aktaran Numan Mutay, "Ramazanın gelmesi ile birlikte fiyatlarda aşağıya doğru dalgalanma  oldu. Tezgâhlarda değişiklikler olmaya başladı. Bazı balıklar çok sert düşüş gördü. Çanakkale’de balık fiyatları en düşük sevilerini görüyor ve çeşit çok olmasına rağmen ramazan dolayısıyla satışlar durgun. Bayramdan sonra vatandaşların balığa yöneleceğini düşünüyoruz. Bu durum düzelmezse eğer kepenk kapatacağız. 15 Nisan-15 Mayıs arasında avcılık yasaktı buna rağmen diğer avcılık yöntemleriyle balıklarımızı tuttuk bu sene denizlerimiz balık bakımından çok bereketli balık konusunda sıkıntımız yok” şeklinde konuştu.
Balık halinde, sardalye 10, karagöz 30, mezgit 35, levrek 30, yeşil istavrit 25, izmarit 15, karides 30, kupa 20 liradan satılıyor. 
                                                                                                                          
                                                                                                                                                              DUYGU DOĞAN
 


Kaynak: Haber Merkezi