Çanakkale’ nin en büyük ilçesi Biga’ da, Fen lisesi ihtiyacının giderilmesi için kolları sıvayan İktidarın kurmayı Milletvekili Av. Turan, “Duymuştuk ki Bigalı gençler, Fen lisesinde okumak için Çan, Çanakkale ve Gelibolu’ ya gidiyorlarmış. Vatandaşımız istedi bize de yapmak nasip oldu” diyerek, ilçenin büyük ihtiyacını gidermek üzere temele harç koyduklarını söyledi.
 
AK Parti Grup başkanvekili, Av. Turan, Biga’ dan ses verdi;
“AY YILDIZLI BAYRAĞIMA ANT OLSUN;
DEVLETİN BEKASI, MİLLETİN BERABERLİĞİ İÇİN DAHA ÇOK İŞ YAPACAĞIZ”
 
Milletvekili Turan; “Bu bayrağın altında bu ülkenin birliği için, beraberliği için, öyle bir çalışacağız ki; makamlar gelir geçer. Partiler gelir geçer ama, bu devletin bekası için bu milletin beraberliği için daha çok iş yağacağız” dedi.
Çanakkale Valisi  Orhan Tavlı, 4 katlı inşa edilecek,  700’ü aşkın öğrencinin öğrenim göreceği Fen lisesinde, 24 derslik yanı sıra laboratuarlar bulunacağını anlattı.
Oruç ayı olmasına karşın, Çanakkale’ yi yatırıma doyuracak adımların peşinde olduklarını belirten AK Parti Grup başkanvekili Av. Turan ise, “Her şey Çanakkale için” dedi ve ekledi; “Türk milletinin evlatları için ne kadar çalışsak, ne kadar gayret etsek, hangi yatırımı yaparsak yapalım, borcumuzu ödemiş olamayız”
 
GENCİMİZ TAHSİL YAPSIN, DÜNYANIN BİR UCUNA DA GİTSE,
BİR AYAĞI HEP ÇANAKKALESİNDE OLSUN…
 
En modern şartlarda eğitim alacak gençlerin, Biga Fen liseni bitirdikten sonra dünyaya açılabileceğine değinen Milletvekili Av. Turan;   
“Tüm amacımız Şehitler coğrafyasına en iyi hizmeti getirmek. Fen lisesinde okuyan gencimiz,  alsın diplomasını gitsin. Büyük şehirlere gitsin Avrupa’ya, Amerika’ya gitsin. Ama bir ayağı burada olmak üzere, Çanakkale’ye dönmek üzere hareket etsin” dedi.
 
 
Vekil Turan, Fen Lisesi temel atma töreninde konuştu.
 “NEKADAR HİZMET EDERSEK EDELİM, MİLLETİMİZE BORCUMUZU ÖDEMİŞ OLAMAYIZ”

AK Parti Grup başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, Biga’ da yaptığı konuşması ile adeta, Oruç bozdurmayacak tek içileni de açıkladı.Milletvekili Av. Turan, Biga’ nın en büyük ihtiyaçları arasında gelen Fen lisesini inşa etmek için, Engelsizlik ilkesi taşıyacak dev binanın temelini attıkları ilçede, Oruçlu ağzıyla hizmet andı içti.
 
AY YILDIZLI ŞANLI BAYRAĞI GÖSTERDİ VE; “Bu bayrağın altında bu ülkenin birliği için, beraberliği için, öyle bir çalışacağız ki; makamlar gelir geçer. Partiler gelir geçer ama, bu devletin bekası için bu milletin beraberliği için daha çok iş yağacağız” diye and içti.
.
Biga'da, İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım A.Ş. tarafından yaptırılacak fen lisesinin temeli düzenlenen törenle atıldı.
 İstiklal mahallesi Şehir Parkı yanındaki alanda düzenlenen törene  AK Parti Grup Başkanvekili ve  Çanakkale  Milletvekili Av.  Bülent Turan, Çanakkale Valisi  Orhan Tavlı,  Biga Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, CHP’ li Biga Belediye Başkanı  İsmail Işık,  AK Parti  Çanakkale İl Başkanı  Yeşim Karadağ, İÇDAŞ Genel Müdürü  Bülent Engin,  Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü  Osman Özkan,  AK Parti Biga İlçe Başkanı  Ahmet Şahin, muhtarlar ve yüzlerce vatandaş katıldı.
 Biga’ da 4 katlı inşa edilip, 700’ ü aşkın öğrencinin eğitim göreceği, içinde modern imkanları barındıracak Fen lisesi temel atma töreninde konuşan Vali Tavlı, İÇDAŞ’ın sosyal sorumluluk projeleri ile eğitim, kültür, sanat ve spor alanlarında yaptığı çalışmalarla örnek bir şirket olduğunu söyledi.
 
Vali Tavlı, “Engelsizlik ilkesi ile yapılan 4 katlı 24 derslikli modern laboratuvarları ile donatılacak ve 700'ün üzerinde çocuğumuzun eğitim göreceği bu fen lisesi dışında inşaatı tamamlanmış İÇDAŞ tarafından Biga'mıza kazandırılan bir ana okul da önümüzdeki yıl hizmete girerek eğitim öğretim hayatına başlayacaktır" dedi,
 
NE YAPARSAK YAPALIM, NE KADAR ÇALIŞIRSAK ÇALIŞALIM, MİLLETE BORCUMUZU ÖDEMİŞ OLAMAYIZ…
 Türende konuşan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale milletvekili Av. Bülent Turan, Biga’ dan, Türkiye’ ye de mesaj veren sözlerle konuştu.
 Milletvekili Av. Turan’ ın, dikkat çeken o konuşması; ”Kıymetli Bigalılar bugün çok kıymetli bir adım için bir aradayız. Bizler bir önceki seçimde Biga’ya geldiğimizde, Biga’nın ilçe başkanı başta olmak üzere tüm STK’ lar dediler ki; ‘Biga’mızda bir çok şey var ama, Fen Lisesi  ihtiyacımız var.Evlatlarımız Fen Lisesi için Çan’a gidiyorlar, Çanakkale’ye gidiyorlar, Gelibolu’ya gidiyorlar ama,  Biga gibi bir ilçede nüfusu büyük olan bir ilçe de, Fen Lisesi ihtiyacımız var’

O zaman yetkililerle yaptığımız görüşmelerde, tartıştık konuştuk. Ama geldiğimiz yer de Fen Lisesi Biga’nın hakkıdır diye o zaman ısrar ettik ve Fen lisemizin temeli için imza atılmıştı. Ancak teknik altyapının teknolojik imkanların daha iyi olması öğrencilerimizin daha iyi şartlarda eğitim alması en büyük derdimiz dedik. O günden sonrada yeni bir binayla ilgili takibe başladık. Milli Eğitim Müdürümüz, Valimiz, Bakanlığımız hep beraber bu konuya el attılar ve bölgemizin en önemli yatırımcı kuruluşlarından olan İÇDAŞ başta olmak üzere bu sürece omuz verdiler bu gün temel atma imkanına kavuşmuş olduk. İnşallah bir sonraki seneye öğrencilerimiz bu gördüğümüz mekanda çok daha güzel alt yapısı olan teknolojik imkanları olan çok farklı bir okulu inşa edip burada okumaya başlayacaklar, her zaman söylüyorum. Türk milletinin bu evlatlarına ne kadar çalışsa ne kadar gayret etsek hangi yatırımı yaparsak yapalım, borcumuzu ödemiş olmayız”
 
GÜNDEME İLİŞKİN SÖZLER, BİGA’ DAN… 
AK Parti Kurmayı, Milletvekili Av. Turan, Fen lisesi temel atma töreninde yaptığı konuşmasında, Türkiye ve dünya gündemine ilişkin de dikkat çeken sözlerle konuştu. Milletvekili Av. Turan; “ Etrafınıza bakın diğer ülkelere bakın kavganın huzursuzluğun baş gösterdiği bir dünyada her şeye rağmen söylüyorum, ülkemizde ki beraberliğimiz, huzurumuz istikrarımız yatırımlarımızın devamı en büyük farklılığımız bunu koruyup kollayacağız.Her şeye rağmen söylüyorum. Bu bayrağın altında bu ülkenin birliği için beraberliği için öyle bir çalışacağız ki, makamlar gelir geçer. Partiler gelir geçer ama, bu devletin bekası için bu milletin beraberliği için daha çok iş yağacağız.
 
Bakın ilçelerimize beldelerimize geldiğimiz de yetişemez hale geldik kaldırımlar yeni yollar, okullar, hastaneler gururla takip ediyoruz. Ama hepsinin toplamı  bir şehidimizin kanı kadar yapmayacaktır. O yüzden bu şehitlerin evlatları olarak, daha çok çalışmayı daha çok üretmeyi yorulmadan sıkılmadan yol yürümeyi görev biliyorsunuz. Mübarek bir aydayız. Ramazan bizim için zekattır, oruçtur, namazdır ve paylaşmaktır. Fakiri garibanı  derdini  omuzlamaktır. Her türlü yardımı devlet yapmaz, bakacağız etrafımıza bu camianın bu toplumun, bu açılışları yaparken ki endişesi haklı heyecanı ayını şekilde toplumun her derdinde olması lazım okul bir derdimiz çözeceğiz, hastane bir derdimiz çözeceğiz ama en önemlisi tarihimizden gelen milletimizden gelen bir geleneğimiz var. Komşuluk gibi hastaların tedavisinde yardımcı olmak gibi bu bu toplumda var sadece, başka yerde yok adam yere düşer yanında geçer bakmazlar ama bu millet başka bir millet bu millet aziz bir millet derdimiz sabah sekiz akşam beş değil daha çok çalışacağız daha çok üreteceğiz özellikle ramazan ayının bereketini  tüm toplumumuza kuşatması  için gayret edeceğiz. Çok kıymetli Bigalılar eğitimle ilgili derdimiz olduğunu her zaman söylüyorum. Eğitim bizim için vazgeçilmez ana başlıklarımızdan bir tanesi  bir ay önce geldiğimizde Biga’mızın Anadolu İmam Hatip Lisesinin temelini attık. Bu gün ise Fen Lisesinin temelini  atıyoruz. Bizim gençlerimiz imkan bulduğunda çok farklı imkanlar zorlayana insanlar öyle işler yapalım ki bu fen lisesinde okuyan gencimiz alsın okuldan sonra diplomasını gitsin büyük şehirlere gitsin Avrupa’ya Amerika’ya ama bir ayağı burada olmak üzere Çanakkale’ye dönmek üzere hareket etsin”

Haber: Cuma Deren