Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda bulunan Şehitler Abidesi'nde her yıl iftar veren AK Parti İstanbul İl Başkanlığı bu yıl yaklaşık 2 bin kişiyi ağırladı. İftar yemeğine AK Parti Çanakkale Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ, AK Partili İstanbul İlçe Belediye Başkanları, 15 Temmuz Şehit ve Gazi yakınları ile vatandaşlar katıldı.

İftar yemeğinde AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, "Çanakkale bizim için sadece zaferlerden bir zafer değil. Şehit ve gazi ailelerimizle birlikte şehitlikleri dolaşırken aslında Çanakkale'nin zaferden öte bir ruh olduğunu ifade edebilirim. O ruh her şeyden önce o ruhun içerisinde kardeşliğimiz var. O ruhun içerisinde bizim birlik ve beraberliğimiz var. O ruhun içerisinde bizim medeniyet değerlerimiz var. Tek vatan diyoruz. Tek bayrak diyoruz. Tek millet diyoruz. Tek devlet diyoruz" diye konuştu. İftar programı duanın ardından akşam namazının kılınmasının ardından sona buldu.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, ramazan ayının her gününün kıymetli, yapılan her iftarın da bir o kadar özel ve kıymetli olduğunu söyledi. Cumhuriyetin ön sözünün yazıldığı, milli şuurun başkenti olan Çanakkale'de, Şehitler Abidesi'nde iftar yaptıklarını ifade eden Turan şöyle konuştu; Bugünkü bu iftarımız o nedenle çok daha kıymetli. İstanbul ve Çanakkale tarihin kardeş kıldığı iki kent. Bizim kardeşliğimiz hem coğrafya olarak, hem de tarih olarak çok farklı bir yerde. İstanbul'un fethi gündeme geldiği zaman aynı İstanbul'daki Anadolu ve Rumeli hisarlarında olduğu gibi Fatih Sultan Mehmet Çanakkale'nin merkezine ve tam karşısına kale yapıyor. O zamanki ismiyle Kale-i Sultaniye diyorlar Çanakkale'ye. Yani daha Çanakkale bile yokken ismi var. 'Sultanın kalesinin şehri' anlamında. 1915 savaşlarına baktığımızda da Osmanlı'nın başkenti olan İstanbul'a düşman askeri girerken savaş burada, Çanakkale'de yapılıyor. Dolayısıyla İstanbul ve Çanakkale'nin ayrı bir kardeşliği var. Bu kardeşliğin hatırına İstanbul ve Çanakkale teşkilatı birlikte iftar programı düzenledi. Bugün Abdullah Olçok'ların olduğu, Ömer Halisdemir'lerin olduğu ama egemenliğimize kastedenlere karşı da dimdik duran bir milletin evlatları olarak buradayız. Ömer Halisdemir nasıl 15 Temmuz'da görev yapmışsa Seyit Onbaşılar da Yahya Çavuşlar da aynı görevi yapmışlardır. O gün nasıl Mustafa Kemal 'Ben size ölmeyi emrediyorum' demişse, Cumhurbaşkanımızın 'Meydanlara çıkın' demesi aynı iradeyi ortaya koyuyor. Yani ülkemize yan bakanların adıdır bu topraklar.”


AK Parti İstanbul İl Başkanlığından Şehitler Abidesi’nde iftar
AK Parti İstanbul İl Başkanlığından Şehitler Abidesi’nde iftar
AK Parti İstanbul İl Başkanlığından Şehitler Abidesi’nde iftar
AK Parti İstanbul İl Başkanlığından Şehitler Abidesi’nde iftar


Kaynak: İHA