Aile Haftası dolayısı ile Çanakkale Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde ’Aile istikbalimizdir’ sloganıyla yürüyüş gerçekleştirildi.

Yürüyüşe Çanakkale Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Ömüt, Kurum Yöneticilerinin yanı sıra Çanakkale Koruma Altındaki Çocukların Kurum ve Kuruluşlarını Güçlendirme Derneği yönetici ve üyeleri, farklı sivil toplum kuruluşları da katıldı.  Kordon boyunda gerçekleştirilen yürüyüşe katılan aileler ve çocuklar, Ailenin istikbaline dikkat çekti. Yürüyüş sonunda bir açıklama yapan Çanakkale Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Ömüt "Bakanlığımız, aile yapısının ve değerlerinin korunması, güçlendirilmesi ve gelecek nesillere sağlıklı biçimde aktarılmasını sağlamak üzere faaliyetleri yürütmektedir .Bugün tarihli 2024-06 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile Bakanlığımız koordinasyonunda ‘Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı’ (2024-2028) Bakanlığımız resmi İnternet adresinden yayınlanacaktır. Eylem Planın etkin olarak etkin olarak uygulanması ve izlenmesi için Koordinasyon kurulu kurulmuş ilgili kamu kurum kuruluşlarının temsilcileri ile uzmanlarda oluşan çalışma grupları oluşturulması planlanmıştır. Bu gruplara diğer kamu kurum ve kuruluşları ile  Üniversitelerimizin kadın ve aile çalışma merkezleri, uluslararası kuruluşlar, sivil toplum kuruluşlar ve özel sektör temsilcileri davet edilebilecektir. İlimizde yürütülecek her türlü faaliyette yardım ve desteklerinizi bekliyor şimdiden herkese teşekkürlerimizi sunuyorum" dedi.

Ailenin Temeli Güçlü Olursa Toplumun da Temeli Güçlü Olur

 Çanakkale Koruma Altındaki Çocukların Kurum ve Kuruluşlarının Güçlendirme Derneği Başkanı İlknur Sezer yaptığı değerlendirmede "Aile toplumun temeli aile güçlü olursa toplum da güçlü olur. Milli ve manevi değerlerimizin kuşaklara aktarılması konusunda gerçekten de aile çok önemli bir köprü. Bizler de bu anlamda aileyi çok önemli kurum olarak görüyoruz. Ailede huzur olursa toplumda da huzur olur. Ailelerimizin korunması için hem Bakanlık, hem Valilik olarak hem de paydaş kurumlar ve sivil toplum kuruluşları olarak elimizden gelen her türlü desteği sağlayacağız" dedi.

Şerife Erdem