Seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği noktalardan birinde verdiği sözü, yerine getiren isme dönüşen AK Partili Belediye Başkanı Dr. Soyuak, “Bayrama kalmaz, kamelya tamam” diyerek, tekrar ziyaretlerine geldiği taksici esnafının yüzünü ayrı bir güldürdü.  

Tarih yazılan coğrafyada,  ‘CHP’ nin kalesi’ diye tanımlanan Gelibolu Belediyesini, AK Parti’ ye kazandıran,  bu başarısı ile adeta Çanakkale Siyaset tarihine geçen Dr. Soyuak,”Hizmetin en alasını, ilçemiz fazlasıyla hak ediyor” diyerek, ilçe halkına seslendi. ‘ilk günkü heyecanla, yola devam’ mesajı verdi.  

-------------------------------------

 İlk icraatı ile, taksici esnafını şok etti.

MART’TA ‘SÖZ ‘DEDİ,

NİSAN’DA ‘TAMAM’

---------------------------------------

Siyaseti ile ilk günden  ezberleri bozdu. Gelibolu’ nun AK Partili Belediye Başkanı Dr. Ali Kamil Soyuak, seçim meydanlarında verdiği her sözün ardında duracağını,  görevinin ilk gününde gösterdi.

Başkan Soyuak kelimenin tam anlamıyla Gelibolulu taksicileri çok şaşırttı..

Tarih yazılan Gelibolu’da, “Seçim vaadidir, unutulur” şeklindeki bilindik sözü, göreve başlar başlamaz tarha gömen isim olarak anılmaya başlayan Dr. Başkan Soyuak, ilçede günün konusuna dönüştü.

Evreşe belediye başkanı iken, belde halkına sunduğu ücretsiz hizmetleri ile tanınan,  Gelibolu’nun çiçeği burnundaki Belediye başkanı bu kez, ”Meydanda verilen söz, havada kalmaz. Eser olur, meydanda kalır” dercesine bir çıkışa imza attı.

Gelibolu’ nun Doktor başkanı Ali Kamil Soyuak, seçim çalışmaları sırasında 16 Mart’ta ziyaret ettiği otogardaki taksicilerin, dile getirdiği bir ihtiyaca, göreve gelince çözüm sözü vermişti.

Başkan sözünü uttu, göreve geldiği ilk günden, ilk ziyaret ettiği taksi durağında, “Kamelyanız bayrama kadar tamam” diyerek, esnafın yüzünü güldürdü.

Başkan Soyuak, “seçim vaadidir, unutulur” dönemine son verdi.  Seçim çalışmaları kapsamında, Gelibolu otogarındaki taksi durağını ziyaretinde, esnafın ihtiyaç olarak dile getirilen “bir kamelyamız olsa, güzel olur” talebini, “Göreve gelince, çözeriz, söz”  diyerek karşılamıştı.

Taksi durağı ziyaretinde, başkan adayı olarak kendilerine; “Allahın izni ile 1 Nisan’da belediye başkanıyız. Bu sorununuzu gidereceğiz” diyerek, kamelya taleplerine olumlu baktığını anlatan Gelibolulu taksiciler; “Bizlere verilen söz havada kalmadı.” diyerek yorumladı. 

Geçen 16 Mart’ta verilen söz, havada kalmamış oldu. 1 Nisan’da Dr. Ali Kamil Soyuak’un belediye başkanı olması ardından, taksiciye verilen söz ilk icraatı olarak kayıtlara geçti.

5 Nisan’da Mazbatasını alan Doktor Başkan Souyak’ı,  Belediye’ye gelişinde Gelibolulardan oluşan  kalabalık topluluk karşılamıştı..

Yüzlerce kişinin tebrik ziyaretini, yarıda kesip sözünün ardında durduğunu göstermek için taksici esnafın ziyaretine koşan Doktor başkanın, ilk günden halkın gönlünde taht kurduğu gözlendi.

Taksicilere verdiği sözü unutmayan, otogardaki durağa koşan  Dr.Soyua’ı karşılarında gören esnaf; “daha 3-4 saat önce mazbatasını almış başkanlık koltuğuna yeni oturmuş bir başkanı görmeyi hayal bile etmemiştik” diyerek, şaşkınlıklarını dile getirdi.

Gelibolu’nun Doktor başkanı Soyuak, ”söz verdiğim gibi daha 3 saat oldu mazbatayı alalı ve sizi unutmadım. Evet, nasıl bir şey istiyorsunuz” diye sorup, kamelya tarifi istedi.

Taksiciler “yazın oturabileceğimiz bir Kamelya olsun” yanıtı sundu, bunun üzerine başkan Soyuak, belediye başkan yardımcısına; “arkadaşların isteğini duyduk, Cumartesi ve Pazar dahil çalışmaları hemen başlayalım, Bayrama kadar bunu yetiştirirseniz çok memnum olurum” dedi.

Cuma Deren