Görevine başlayanlardan biri de Bayramiç Belediye Başkanı Hasan Cem Atılgan  ve Gökçeada Belediye Başkanı Bülent Ecevit Atalay oldu.

Geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirilen seçimlerin ardından  itiraz süreleri de de olunca başkanlığı kesinleşen İlçe Belediye Başkanları Mazbatalarını aldılar. Mazbatasını alan isimlerden biri de  Bayramiç ilçesinin yeni Belediye Başkanı   CHP'li Hasan Cem Atılgan  oldu. Geçtiğimiz döne AK Partiden bayrağı devralan ve İlçede başarılı bir dönemi geride bırakan Mert Uygun, bu dönem Belediye Başkanı olmadı.  Belediye Başkanlık yarışına giren  Hasan Cem Atılgan ilçenin yeni Belediye Başkanı oldu.

Az bir oy farkı ile Başkan seçiler Hasan Cem Atılgan, Bayramiç Adliyesi’ne giderek, mazbatasını aldı. Daha sonra  Başkan Hasan Cem Atılgan,  beraberinde belediye meclis üyeleri, il genel meclisi üyeleri ve partililer ile birlikte Bayramiç Belediyesi'ne gitti. Burada Başkan Atılgan'ı önceki dönem Belediye Başkanı Mert Uygun ve belediye personeli karşıladı. Ardından kurban kesimi ve yapılan duaların ardından devir teslim törenine geçildi.   Makamına çıkan Başkan Atılgan, görevi Mert Uygun'dan devraldı. Görevini teslim eden teslim eden Mert Uygun, “Bugün tam bir yıl önce kurduğum hayali yaşıyorum. Güzel bir seçim dönemi geçirdik ve bu makamı, Bayramiç’i en iyi şekilde yöneteceğine inandığım bir yol arkadaşıma bırakıyorum” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Hasan Cem Atılgan ise, “Mert Başkan yaptığı hizmetlerle çıtayı çok yüksek bir yere bıraktı. Biz de Bayramiç halkı için en iyisini, en güzelini yapmaya devam edeceğiz” dedi. Yapılan çiçek takdiminin ardından devir teslim töreni son buldu.

Mazbatasını Aldı Çiçek Göndereceklere Bağış Yapın Dedi

Çıkarıldığı Mahkeme Sonrasında  aday olmama kararı alan Ünal Çetin’in adaylığının açıklanmaması Gökçeada’da İYİ Parti aday çıkaramadı. AK Parti CHP arasında geçen  seçimin galibi CHP’nin adayı   Bülent Ecevit Atalay oldu. Gökçeada İlçe Seçim Kurulundan Mazbatasını alan Atalay, beraberindeki partililerle birlikte Gökçeada Belediyesine yürüdü ve burada düzenlenen törenle görevini Başkan Vekili Ercan İpek’ten devraldı.  çiçek ve çelenk kabul etmediğini de dile getiren ve .i.ek göndermek yerine   Gökçeada Spor Kulübüne bağış yapılabileceğini belirtti. Bülent Ecevit Atalay, devir teslim sonrası yaptığı açıklamada “Değerli dostlarım, Tebrik mesajlarınız için yürekten teşekkür ederim. Tarafıma tebrik amacıyla çiçek göndermeyi düşünen hemşerilerimden ricamdır. Çiçek göndermek yerine, Gökçeada Spor Kulübüne yapacağınız bağış dekontu bizleri çok daha mutlu edecektir.  Hep birlikte dayanışmamızı büyütmeye devam edeceğiz” dedi.

 

Şerife Erdem