2 Nisan Orizm Farkındalık Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen konserde otizmli öğrencilerin piyano resitali büyük beğeni topladı.

Nedime Hanım Konağı Sahnesi'nde gerçekleşen konsere ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, ÇOMÜ Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Türkmen ve vatandaşlar katıldı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Müzik ve Sahne Sanatları Faültesi'nin katkıları ve Otizm ve Müzik Yaz Okulu öğrencileri tarafından piyano eşliğinde sunulan müzik dinletisi dinleyenlerin kulakların pasını sildi.  Didem Çetinkaya, Emel Funda Türkmen, Ayşegül Göklen Yılmaz tarafından hazırlanan konserde öğrencilerin sunmuş olduğu solo performanslar dinleyicilerden büyük alkış topladı.

Dünya Otizm Farkındalık Günü

Dünya Otizm Farkındalık Günü, Birleşmiş Milletler üyesi ülkeler tarafından her yılın 2 Nisan günü, dünya genelindeki otistik spektrum bozukluğuna sahip insanlarla ilgili farkındalık oluşturma amacıyla belirlenen özel bir gündür. Katar'ın Birleşmiş Milletler Temsilcisi Moza bint Nasır'ın önerisiyle Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun 62/139 sayılı kararıyla tanımlanmış, 1 Kasım 2007'de tüm üyelerin desteğiyle kurulda kabul edilmiş ve 18 Aralık 2007 itibarıyla uygulanmaya başlanmıştır.

Burcu Erdal