AK Partili Kepez Belediye Başkan Adayı Cüneyt Aksu, Siyasete mola verdi.  7 Düvele mezar olan Çanakkale Boğazına kıyı Türkiye’nin en büyük beldesi Kepez’den seslendi:

 “DÜN OLDUĞU GİBİ, BU GÜN DE, YARINDA” diyerek, “Akif'in dizelerinde dediği gibi 'Ah o yirminci asır yok mu, o mahlûk-i asil, Ne kadar gözdesi mevcûd ise hakkıyle sefil, Kustu Mehmetçiğin aylarca durup karşısına; Döktü karnındaki esrârı hayâsızcasına.’

Bu gün, Vatan sınırını canı pahasına koruyan tüm Mehmetçiğimizin ve bu ülkenin her bir evladının işte bu ruh ile hareket ettiğini biliyoruz. İliklerimize kadar yer etmiş, Çanakkale Ruhu ile yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

-----------------------------------

Propagandayı bıraktı, tarifsiz coşkuyu gururla yaşadı

AKSU, NOKTA’ YI ATTI;

“KUTSAL RUH, HEP VAR OLMALI”

-----------------------------------

Türkiye, yeni haftaya, Destansı Zaferi kutlayarak başladı. Ülkenin dört bir köşesinde ve dış temsilciliklerde, 109 yıl önce kazanılan eşsiz Zaferin coşkusu yaşandı.

18 Mart 1915’ de, 7 Düvele geçilmez kılınan Zaferin adresi Çanakkale’de,  ‘Şehitleri Anma ve 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıl dönümünün, gurur verici mutluluğu ayrı bir yaşandı.

Türkiye’nin en büyük beldesi Kepez’ in sahil bandında, deniz Savaşları sırasında düşman saldırıcı sonucu ağır yara alıp sulara gömülen, Mesudiye Zırhlısı’ nın batığına sadece bir kaç yüzmetre mesafedeki Kepez sokaklarında, 109 yıl evvel oluşan Çanakkale Ruhu,  adeta yeniden vücut buldu.

AK Parti Kepez Belediye Başkan Adayı Cüneyt Aksu Kepez'de düzenlenen 18 Mart Çanakkale Zaferi Anma Programına katılıp, siyasete Zafer molası veren isimlerden oldu.

Aksu, Belediye Meclis Üyesi Adayları, Partililer ve vatandaşlar ile birlikte, Deniz Zaferi’nin coşkusunu yaşadı.  

Duygularını dile getirir iken:  "Dün olduğu gibi bu günde 18 Mart Ruhunu iliklerimize kadar yaşıyoruz.“ vurgusuna imza atan AK Partili Belediye başkan adayı Aksu;

“Akif'in dizelerinde dediği gibi 'Ah o yirminci asır yok mu, o mahlûk-i asil, Ne kadar gözdesi mevcûd ise hakkıyle sefil, Kustu Mehmetçiğin aylarca durup karşısına; Döktü karnındaki esrârı hayâsızcasına. Vatan sınırı canı pahasına koruyan tüm Mehmetçiğimizin ve bu ülkenin her bir evladının işte bu ruh ile hareket ettiğini biliyoruz.” dedi.

 

 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’ nin önemine değinen Aksu; “Cumhuriyetin önsözü Şehitler coğrafyamızda yazıldı. Bizlere bu toprakları vatan kılan başka Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnet ile anıyorum. Ruhları şad mekanları cennet olsun" diye konuştu.

Cuma Deren