Altın Yıllar Yaşam Merkezinde 19 Mart 2024 Salı günü düzenlenen Yaşlılar Haftası etkinliğine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve eşi Hale Gökhan ile merkez katılımcıları ve eğitmenleri katılım gösterdi. Etkinlikte ilk olarak merkezin çok amaçlı etkinlik salonuna Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın isminin verilmesi nedeni ile açılış töreni düzenlendi. Başkan Gökhan ve Eşi Hale Gökhan kurdeleyi çözerek Ülgür Gökhan salonunun açılışını gerçekleştirdi. Ardından açılış konuşmaları ile devam eden etkinlikte söz alan Başkan Gökhan merkez katılımcılarının Yaşlılar Haftasını kutladı. Başkan Gökhan; “Çalışma hayatından ayrılmış ya da yaşının ilerlemesi nedeni ile çevresi daralmaya başlayan insanların sosyalleşme için bir mekana ihtiyacı oluyor. Eskiden sosyal yaşam daha kolaydı. Komşularımıza daha çok gider gelirdik. Kapıların önünde oturulurdu. Ama şimdi apartmanlarda kimse kimseyi tanımıyor. Ya da yaşlılarımız çocuklarıyla torunlarıyla oturur, en azından onlarla sosyalleşme şansı bulurdu. Şimdi bunlar da çok azaldı. Biz de dedik ki; bir merkez açalım ve yaşlılarımız gelsinler, sosyalleşsinler, birbirleriyle dertlerini neşelerini paylaşsınlar” dedi.

Kıdemli kentlerin bir arada olmasının önemli olduğunu vurgulayan Başkan Gökhan; “İnsanın en önemli organı beynidir. Beynimiz sağlıklı olduğu sürece bütün vücudumuza hükmeder. Bunun en önemli örneklerinden biri de Stephen Hawking. Parmağının ucunu oynatamıyordu ama beyni çalıştığı için üretiyordu. Sizler de Allah'a şükür sağlıklısınız. Sizler aynı zamanda yılların tecrübesine sahipsiniz. Sizlerin evde yatmasının ne size ne de insanlara bir faydası olur. Buradaki bir dostumuz torunu ile satranç oynayabilmek için burada satranç öğrenmiş. Başka bir dostumuz buraya gelip bilgisayar kullanmayı öğrenmiş. Yani buradaki hedefimiz şu, eğer beynimiz sağlıklıysa üretmeye devam edeceğiz. İlla yük taşıyacak ağır bir iş yapacak durumumuz yok ama hem tecrübenizi iletmek hem de üretim yapabilmeniz açısından bu merkez çok önemli. Burada sosyalleşmek, bir arada olmak barışı getirir. Dün akşam Haluk Levent konserinde on binlerce kişi bir aradaydı. Orada hep birlikte konserden ortak bir keyif aldık. Yanındaki kişiyi tanımıyorsun, bilmiyorsun ama o an birlikte keyifli bir zaman geçiriyorsun. İşte bu kentte barış içerisinde yaşamanın keyfini alıyorsun. Buradan da dayanışma ile birlikte barış ortaya çıkıyor. Ben 22 yıldır Belediye Başkanlığı yapıyorum. Görevim süresince bu kentte yaptığımız her şeyde sizlerin kaynağını kullandım. Sizlerin vergilerinizden gelen kaynakları kullanarak bu yatırımları yaptık. Bu kaynakları çarçur etmeden kullanmaya özen gösterdim” dedi.

Konuşmaların ardından Çanakkale Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Canan Ergun, merkeze verdiği destekler nedeni ile Başkan Gökhan ve Hale Gökhan'a plaket takdiminde bulunurken, merkez katılımcıları da kendi yaptıkları el emeği ürünleri başkan Gökhan'a hediye etti. Plaket ve hediye takdiminin ardından hep birlikte Yaşlılar Haftası pastası kesildi. Yaşlılar Haftası etkinliği, merkez yemekhanesinde düzenlenen buluşma ile devam etti. Müzik dinletisi eşliğinde merkez katılımcıları ile bir araya gelerek keyifli bir çay sohbeti gerçekleştiren Başkan Gökhan, etkinlik sonunda katılımcıların danslarına eşlik etti. 

 

Haber Merkezi