Tarih ve Turizmin yanı sıra son yıllarda tarımsal alanda da gelişme gösteren ve coğrafi işaretli ürünleri ile tarıma katkı veren Geyikli Beldesinde Ziraat Fakültesine bağlı Tarımsal ve Hayvansal Araştırma ve Uygulama Biriminin kurulması için ÇOMÜ Geyikli Belediyesi işbirliği ve yer teslim protokolü imzalandı.

 Son yıllarda tarımsal çalışmalarla da göz dolduran Geyikli Belediyesine Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi de yatırım yapacak. Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu’nun girişimleri ile beldenin üniversite hayali gerçeğe dönüşüyor. Tarih ve Turizmin yanı sıra son yıllarda tarımsal alanda da gelişme gösteren ve coğrafi işaretli ürünleri ile tarıma katkı veren Geyikli Beldesinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi de bölüm açma kararı aldı. Yapılan ikili görüşmelerin ardından  yerler belirlendi ve  Ziraat Fakültesine bağlı Tarımsal ve Hayvansal Araştırma ve Uygulama Biriminin Geyikli Beldesine taşınması kararı alındı. Yer teslimi ve çalışmaların ardından  Bölümün taşınmasına ilişkin protokol düzenlenen törenle imzalandı.

Protokol İmzalandı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlük makamında gerçekleşen imza törenine, Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu ve beraberindeki heyet,  Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkaslan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Dinçay Köksal, Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Mustafa İlker Gülcemal, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Şeker katıldı. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu ile Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu tarafından imzalanan protokol ile eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal katkı faaliyetlerinin daha hızlı, etkin ve ekonomik şekilde hayata geçirilmesi aynı zamanda bölgenin sosyo-ekonomik gelişimine doğrudan katkı sunması hedeflemektedir.

Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu yaptığı açıklamada “Ziraat Fakültemizi heyecanla yapım işini takip edip başaracağız. Beldemiz çok önemli bir üniversite bölümü kazanacak. Gençlerimize iş imkanı sağlanacak esnafımız coşacak. Şimdiden Geyiklimize hayırlı olsun” dedi.

 

Şerife Erdem