‘Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti’ suçuyla mücadele kapsamında, aralıksız olarak çalışmalarını sürdüren Çanakkale Jandarması, biri yabancı uyruklu 8 zehir tacirini kıskıvrak etti.

Şehre il dışından getirildiği tespit edilen ‘Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde’ leri piyasaya sürmeyi hedefleyen zehir tacirlerine deyim yerinde ise; ’Osmanlı Şamarı’ çeken Jandarma ekipleri, organize şekilde hareket eden şebekeyi çökertti.

İl Merkezi, Lapseki ve Ayvacık ilçesinde takibe alınan uyuşturucu sevkiyatında kullanıldığı belirlenen iki araç ekipler tarafından durduruldu.

Devreye hassas burunlu Narkotik köpeği Roket’ te girdi. Roket’ in hem araçlar da, hem de zanlıların ikamet adreslerinde hassas burnu devreye girince, özenle zulalanan uyuşturucu maddeler ele geçirildi.

--------------------------------  

ROKET KOKLADI,

ZULALARI PATLADI!…

--------------------------------

Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince uyuşturucu madde imal ve ticareti yapan şahıslara yönelik nefes kesen operasyon düzelendi.

Zehir tacirlerini Jandarma enseledi. Hassas burunlu Narkotik köpeği Roket, her koklayışı ile; ‘bingo’ dedirtti.

Zehir tacirleri, Çanakkale gençliğini kendilerine hedef kitle seçme ısrarını inatla sürdürüyor. Ne var ki her seferinde ya Polis ya da Jandarma ekiplerine sobeleniyor.

Yine öyle oldu. Jandarma ekipleri, şehre il dışından getirilen uyuşturucu maddelerin satılmasını engellemek ve zehir tacirlerinin yakalanması amacıyla iki ayrı ilçede, eş zamanlı operasyona imza attı.

Takvim yaprakları,  31 Ocak 2024’ü gösterir iken, ekipler başarı ile sonuçlanan operasyonu başlattı.

365 gün 6 saat görev başında olan Jandarma ekipleri, Merkez, Lapseki ve Ayvacık İlçelerinde eş zamanlı olarak, belirlenen hedeflere operasyon düzenledi.

Zehir sevkiyatında kullanılan biri Çanakkale, diğeri ise İzmir plakalı iki binek araç içinde seyir halindeki şüpheliler, rutin trafik uygulamasına girdikleri sansalar da, operasyonun hedefi olduklarını ancak yakalandıkları anda fark ettiler.

Alınan bilgiye göre, şüpheli şahısların araçlarında olduğu gibi, ikamet adreslerinde, özenle zulaladıkları uyuşturucu maddeleri,  hassas burunlu narkotik köpeği Roket tek tek belirledi. Her koklayışında, ekiplere ‘bingo’ dedirtti.

Araç ve ev aramalarında, 11 Gr metamfetamin, 1.565 Gr esrar maddesi, 3 Adet Uyuşturucu Madde kullanma aparatı, 1 adet öğütücü,  12 adet sentetik hap ile, uyuşturucu madde satışında kullanılan 1 adet hassas terazi ele geçirildi.

Zanlıların üst aramalarında 1 adet tabanca, 48 adet tabanca fişeği yanı sıra, araç ve ev aramalarında, 2 Adet Av Tüfeği kartuşu bulundu.

BİRİ YABANCI UYRUKLU, 8 ŞÜPHELİ KISKIVRAK

Zehir taciri S.F., H.A.P., H.A., E.Ö., E.G., S.K., Ö.Ö.  ile yabancı uyruklu S.E. isimli  toplam 8 şüpheli, rutin sandıkları trafik uygulaması sırasında sobelenince, neye uğradıklarını bilemedi.

‘Çanakkale Geçilmez’ gerçeğini, bire bir yaşayan zanlılar, kelepçelendikleri o sırada,  dona kaldılar.

 Cuma Deren