Mevcut Başkan Birol Arslan, 4 Aday Adayı arasından seçimin galibi olarak çıktı

Türkiye’nin en büyük Beldesi Kepez’ de, haftalardır ‘ön seçim’ çağrısına imza atan CHP’ li Belediye Başkanı Birol Arslan, Partisinin PM’ sinden çıkan karar ardından, 4 aday adayı ile yarıştı.

Başkan Arslan’ ın, sorular üzerine haftalardır dile getirdiği; ”ön seçimden zaferle çıkarım”  iddiası gerçek oldu.

HER SZANDIKTA, AÇIK ARA

CHP’ li 1092 üyesinin yaşadığı beldede, 881 partili sandığa koştu.  Yağmur ve dondurucu soğuğa rağmen katılımın hayli yüksek olduğu ön seçim için kurulan üç sandıkta oy kullanan CHP örgütü;  1 no’ lu sandıkta olduğu gibi, diğer sandıklarda da açık ara ‘Adayım Arslan’ dedi.

Ön Seçimin Galibi Birol Arslan Oldu

5 adayın yarıştığı Kepez Beldesinde kurulan ön seçim sandıklarında üyeler, Belediye BAŞKAN Adayı için oy kullandı. Bin 92 üyenin yer aldığı beldede 881 kişi oy kullandı.  Yağmur ve soğuk havaya  rağmen katılımın  yüksek olduğu  ön seçimde üyeler üç sandıkta oy kullandı. 298 oyun kullanıldığı 1 nolu sandıkta Muammer Barışkan 31, Erhan Bektaş 59, Emine Kardelen 1, Ülkü Şimşek Tutak 9  ve Birol Arslan 173 oy aldı.  2 nolu sandıkta ise Muammer Barışkan 30, Erhan Bektaş 52, Emine Kardelen 4, Ülkü Şimşek Tutak 19 ve Birol Arslan ise 205 oy aldı. Önseçimde kurulan 3 nolu sandıkta ise Muammer Barışkan 31, Erhan Bektaş 66, Emine Kardelen 3, Ülkü Şimşek Tutak 8 ve  Birol Arslan 186 oy aldı. Muammer Barışkan’ın toplamda 62, Erhan Bektaş’ın 125, Emine Kardelen’in 8, Ülkü Şimşek Tutak 17 ve Birol Arslan’ın 359 oy aldığı ön seçimin ardından Birol Arslan CHP’nin Kepez Belediye Başkan Adayı oldu. 

Eleştirilere Projelerimle  Cevap Vereceğim

Ön seçimin ardından  bir açıklama yapan Kepez Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Birol Arslan, eleştirilere asla cevap vermeyeceğini ve sadece perojelerini anlatacağını belirttiği açıklamasında  "2019’da ne yaptıysak 2024’te de herkesi kucaklayacağız. Yapılan eleştirilere, haksızlıklara asla cevap vermeyeceğim. Sadece projelerimi anlatıp ekibimi tanıtacağım. Hiçbir zaman gençleri birbirine düşürmeme adına, toplumu asla birbiriyle kutuplaştırmama adına yine kucaklamaya devam edeceğim; hiçbir şey değişmeyecek. 2019’da yola çıktığımda Kepez’de huzuru sağlayacağız, barışı getireceğiz demiştik ve gerçekten Kepez’de 5 yıl boyunca hiçbir parti ayrımı gözetmeksizin; dil, din, ırk, mezhep gözetmeksizin herkesi kucakladık. Kepez’de gerçekten 5 yıl boyunca tansiyon çok düşüktü. Yine aynı anlayışla bir 5 yıl daha yolumuza devam edeceğiz. Bu seçim atmosferinde de tüm rakiplerimi kucaklayacağım, onlara da başarılar dileyeceğim. Elbette ki takdiri halkımız verecektir. Ben bu noktada 31 Mart ile ilgili en küçük bir endişem olmadığını biliyorum. İnşallah 31 Mart akşamında da birlikteliği sağlayacağız."

Cuma Deren