1. Dünya savaşında bir kahramanlık destanının yazıldığı Çanakkale şehitlerine atıfta bulunarak yazdıkları, Milli Mücadelenin kurtuluş reçetesini güçlendirmişti. Anadolu’nun düşman işgalinden kurtulması için verdiği mücadele ve eşsiz istiklal Marşı ile gönüllere taht kuran Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 87. Yıldönümünde Çanakkale’de törenle anıldı.  Milli şair, çocukluğunun bir bölümünün geçtiği Bayramiç’te bulunan Mehmet Akif Ersoy Müze Evinde düzenlenen törenle anıldı.  Törene  İlçe Kaymakamı Alper Taş,  Belediye Başkan Vekili Hasan Cem Atılgan, İlçe Milli Eğitim Müdürü, daire müdürleri öğretmen, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Mehmet Akif Ersoy Müze Evinin önünde gerçekleştirilen anma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan programın sunumu gerçekleştirildi.  Gösterilerin ardından okullar arası yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile  program sona erdi.

İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy vefatının 87. yıl dönümü dolayısı ile bir mesaj yayınlayan Bayramiç İlçe Kaymakamı  Alper Taş “İstiklal ve istikbal mücadelemizin amacını, ruhunu, milli birlik ve beraberliğimiz ile bağımsızlık istek ve azmini dile getiren İstiklal Marşımızın Şairi, Bayramiçli hemşehrimiz Mehmet Akif Ersoy’un doğumu ve vefatı olan 20-27 Aralık, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığının müşterek çıkarttığı yönetmelikle Mehmet Akif Ersoy' u Anma Haftası olarak ilan edilmiştir. Bu vesile ile ‘Allah bu Millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın!’ diyen Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle, saygıyla yad ediyoruz. İstiklâl Marşımızın büyük şairi Mehmet Akif, İstiklâl Savaşında Türk milletinin ne için savaştığını, hangi duygularla vatanını koruduğunu bu şiirinde çok açık bir şekilde ortaya koymuştur. Bu nedenle İstiklâl Marşımız tarihimizi, milli karakterimizi, milli mücadelenin heyecanını ve duygularını içinde taşıyan, edebiyatımızın seçkin bir örneği olarak kabul edilmektedir. İstiklal Marşı bu tarihi şahlanışın, onur ve gurur mücadelesinin parlak bir anıtıdır. Tarihinin her döneminde bağımsızlığına ve vatanına yönelen tehditlere birlik ve beraberliğinden ödün vermeden karşı koyan aziz milletimiz, Akif'in İstiklal Marşı ile ortaya koyduğu değerlerimize her zaman sahip çıkacak; ortak sesimiz, ortak vicdanımız olan İstiklal Marşımız, milletimizin ortak sesi ve ortak vicdanı olmaya devam edecektir. İstiklal Marşı’mızın yazarı, Milli Şairimiz, hemşehrimiz Mehmet Akif Ersoy’un, ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ temennisini yineleyerek bu anlamlı gün vesilesiyle, o destanı savaş meydanlarında yazan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi ve bu destanı kâğıda döken vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle yâd ediyorum” dedi.

Şerife Erdem