Ana muhalefet CHP’ de, kaybedilen Cumhurbaşkanlığı seçimi akşamında, Türkiye’ ye ilk değişim çağrısı yapan Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, yeniden aday olmayacağı sinyalini aylar evvelinden vermiş, değişimin yerelde önünü ilk açan isim olarak Çanakkale siyaset tarihine geçmişti.CHP Bayramiç ilçe örgütü, yeniden aday olmayacağı kesinlik kazanan Uygun’ un bu kararı sonrasında, ön seçim yapıp Hasan Cem Atılgan’ı aday belirlemişti. Genel Merkez bu karar gereği, Bayramiç örgütünün dediğini yerine getirdi.

Ayvacık ve Çan’ da Değişim yaşanmadı. Bozcaada’ nın mevcut Belediye Başkanı yeniden aday olmayınca, yerine yeni bir ismi Genel Merkez verdi.  Yahya Göztepe’ nin adaylığını onadı.

-------------------------------------

İSİMLERİ AÇIKLANDI,

RESMİYET KAZANDILAR

CHP’de Bazı Belediye Başkan Adayları Belli Oldu

-------------------------------------

Yerel seçimler öncesi adaylar yavaş yavaş yerini alırken CHP Çanakkale’de  12 belediye için yarışacak adaylardan bazıları  belli oldu.  Mevcut Başkanlar yerini korurken bazı beldelerde de yeni adaylar yarışacak.

Millet ittifakının dağılması ile  bu seçimde tek basına seçimlere girecek olan Cumhuriyet Halk Partisi’nde 5 Belde ve 7 ilçe belediye başkanı adayı belli oldu.

Genel Merkezde gerçekleştirilen Parti Meclis toplantısının ardından açıklanan aday listesinde Mevcut Belediye Başkanları yerini korudu. 

İlçe Belediye Başkanlarından Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram, Çan Belediye Başkan Vekili olarak görev yapan Harun Arslan, Lapseki’nin Çardak Belde Başkanı olan Metin Semerci, Umurbey Belediye Başkanı Erdal Doğan yerlerini koruyan isimler arasındaydı.

Bu dönem aday olmayacağını açıklayan Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun’un yerine ise Hasan Cem Atılgan aday gösterilirken, Bozcaada’da Hakan Can Yılmaz’ın yerine ise Yahya Göztepe aday olarak gösterildi. 

Öte yandan Ezine İrfan Ulusoy, Lapseki Hasan Kart ve Yenice ilçesinde  Olcay Balcı aday olarak gösterdi. Diğer beldelerde ise Çan Terzialan beldesine Yusuf Kurt, Biga Karabiga beldesine Semih Kırbaç, Gelibolu Evreşe  beldesine Özkan İnce aday olarak gösterildi.

Aday gösterilen Ayvacık Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Mesut Bayram,  sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda   “Cumhuriyet Halk Partimizin bu gün toplanan Parti Meclisinin aldığı karar sonucunda önümüzdeki dönem Belediye Başkanlığı adaylığım tarafıma tebliğ edilmiştir. Partimiz ve Ayvacık halkımız adına hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Çan Belediye Başkanı Bülent Öz’ün yargı süreci nedeni ile Belediye Başkan Vekilliğini yürüten Harun Arslan da Genel Merkez tarafından aday olarak gösterildi.

Arslan  sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında: “Şehrimize ve halkımıza hizmet aşkı ile perçinlenen mücadelemiz; partimizin teveccühü neticesinde Çan Belediyesi Başkan Adaylığı ile takdir görmüştür. Partimiz ve Çan halkı adına hayırlı olsun; Allah utandırmasın. Asıl şimdi başlıyoruz!” ifadelerini kullandı.

Merkez İlçe ve Bazı Beldeler Merakla Bekleniyor

Öte yandan 4 adayın yer aldığı Çanakkale Merkez İlçe Belediye Başkanlığı için meraklı bekleyiş devam ediyor. Merkezin yanı sıra Gelibolu, Eceabat, Gökçeada ve Biga  için meraklı bekleyiş devam ediyor.   Eski Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Belediye Meclis üyesi Erdal Gezen, Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay ve Turizmci Mehmet Öngen’ in  oluşturduğu Güçlü adaylar için  merkezden gelecek haber bekleniyor.

Cuma Deren