Bugün öğlen saatlerinde başlayan ve etkili olan sağanak yağışta yine dereler taştı, kanalizasyonlar tıkandı yollar adeta göle döndü. Adeta olağanüstü halin yaşandığı Çanakkale’de Belediye ekipleri yetersiz kaldı, Valilikten art arda uyarılar geldi.  Kanalizasyonun tıkanması nedeni ile Troya caddesi ve Çanakkale’nin bazı sokaklarında yollar göle döndü. Araçlar ve özellikle motorlar geçmekte güçlük çekti.

Kalabaklı’yı Yine Sel Aldı

Geçtiğimiz haftalarda yaşanan şiddetli yağışlarda adeta felaketi yaşayan Kalabaklı köyünde önlemler alınmadığı için aynı felaket yeniden yaşandı. Zaman zaman şiddetini arttıran yağışlar kırsal alanlarda taşan derelerle adeta sokaklar dere yatağına döndü.  Kalabaklı köyünde yine taşan dere  baskınlara neden oldu. Merkeze bağlı Kalabaklı köyü yoğun yağış nedeni ile  adeta afet merkezine dönüştü. Valilikten yapılan duyuruda oluşan sel nedeni ile köy yolunun kapatıldığı duyuruldu.  Açıklamada "Kalabaklı Grup Köy Yolu Yoğun Yağmur Yağışından Dolayı Trafiğe Kapatılmıştır. Kalabaklı grup köy yolu yoğun yağmur yağışından dolayı trafiğe kapatılmıştır. Sürücülerimizin alternatif güzergah yollarını kullanmaları, yol üzerindeki trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri önemle rica olunur” ifadeleri yer aldı.

 

Valilikten Art Arda Uyarılar  Geldi

Yaşanan  şiddetli yağış nedeni ile oluşan olumsuzluklara karşılık ekipler yetersiz kaldı. Yoğun yağışlar nedeni ile oluşan olumsuz duruma karşı ekipler yoğun çaba sarf etse de özellikle Çanakkale’de tıkanan bazı bölgedeki kanalizasyonları açmaya ekipler yetişemedi.  Troya caddesi ve bazı bölgelerde yollar göle döndü. Vatandaşlar evlerine ulaşmakta güçlük çekti. Yaşanan bu duruma karşılık Çanakkale Valiliğinden ard arda uyarılar geldi.  Valilikten Çanakkale Merkez için yapılan açıklamada ise “Çanakkale İl genelinde beklenen olumsuz hava koşullarından dolayı 15 Aralık 2023 Cuma Günü Saat: 19.00’dan başlayarak 16 Aralık 2023 Cumartesi günü saat: 14.00’e kadar motosiklet, scooter, elektrikli scooter ve motokuryelerin trafiğe çıkması tedbiren yasaklanmıştır” ifadelerine yer verildi.

 

Cuma Deren