Bursa’da hemşehrilerini yalnız bırakmayan Prof. Dr. Eyüp Avcı’nın takdir toplayan bu davranışı ve ilçesine yaptığı hizmetten dolayı Yenice Belediye Meclis üyelerinde alınan karar doğrultusunda Yeni Mahalle İlkokul Sokağın adı değiştirilerek Prof. Dr. Eyüp Avcı sokağı ismi verildi.

Yenice İlçesi Kalkım - Karaaydın Köyünde doğan  ve şu anda Balıkesir Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde Kardiyolog olarak görev yapan  Prof. Dr. Eyüp Avcı, ilçeden ve Çanakkale’den Balıkesir’e giden vatandaşlarla yakından ilgileniyor.  Özellikle memleketi Yenice ilçesinden Bursa’ya giden hastalarla yakından ilgilenen ve tedavilerinin yapılmasını sağlayan Prof. Dr. Eyüp Avcı, Yenicelilerin gönlünde de taht kurdu.   İlçeden giden hastalara göstermiş olduğu yakın ilgi ve özverili çalışmalarından dolayı İlçe vatandaşları ve belediye adına teşekkürleri sunmak amacı ile Yenice İlçesi  Yeni Mahalle İlkokul Sokağın adını Belediye Meclis kararı ile  değiştirilerek Prof. Dr. Eyüp Avcı’nın ismi verildi.

 Yenice Belediyesi tarafından yapılan bu jeste Prof. Dr. Eyüp Avcı da teşekkür etti.  Eyüp Avcı’nın ismini taşıyan sokağa isiminin verilmesi törenine  Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz,  İlçe Kaymakamı Musa Göktaş, Belediye Başkanı Veysel Acar, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri,  Prof .Dr. Eyüp Avcı ve ailesi, , Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Çetin, Susurluk Ticaret Borsası Başkanı Sefer Göçer, Balıkesir Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekim yardımcısı Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Tarık Yıldırım  , Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi Kardiyoloji uzmanı Doç. Dr. Zihni Aktaş, Balıkesir Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Tolga Hekim, iiçede faaliyet gösteren  oda başkanları, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Programda bir konuşma yapan Yenice Belediye Başkanı Veysel Acer, Prof. Dr. Eyüp Avcı’nın hizmetleri ve ilçeye verdiği desteklere değinerek sokağın isminin nasıl verildiği kararı ile ilgili de bilgilendirme yaptı. Törende bir konuşma yapan Prof. Dr. Eyüp Avcı ise verilen bu onurlu hareket için karar veren ve emeği geçenlere teşekkür etti. Yapılan konuşmanın ardından sokağın isminin yer aldığı tabela sokağın başına törenle yerleştirildi.

 

Burcu Erdal