İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz'un Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı konuşmada  “Seçim bölgem Çanakkale, güçlü bir tarım, sanayi ve ticaret lojistik kenti, bunların hepsi birbirinden değerli ve kıymetli özelliklerimiz. Çok yönlü ekonomik hareket gücümüzün ana kaynağı. Tüm potansiyele rağmen iktidar gündemimizin hiçbir zaman Çanakkale olmaması da ayrı bir üzücü durum. Türk ve yabancı yatırımcıların listelerde üst sırada yer aldığı bir kent olmamıza rağmen, vatandaş gibi yatırımcılar da kamu yatırımının öneminin ve Çanakkale'ye ulaşmayışının farkındalar. Bu yatırımlar için siyasi dışlama tercihi Çanakkale için, Marmara için, ülkemiz için bir zorunluluktur. Ertelenen, sümen altı edilen her kamu yatırımı kaçırılan bir fırsattır. İnsanlarımızın ‘Siz yatırımı yapın, biz rekabeti fazlasıyla öderiz’ dediği değerli bir kenttir” dedi.

Kaderine Terk Edilen Çanakkale’yi Yerinde Gördü

Genel Başkan Meral Akşener’in Çanakkale ziyaretine ilişkin de bir değerlendirme yapan Rıdvan Uz “Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, geçen hafta yani 24 Kasım tarihinde Çanakkale'mizi ziyaret etti. Çiftçisinden işçisine, sanayicisinden esnafına, hemşehrilerimizle bir araya gelerek sorunları yerinde dinledi. Umutsuz gençlerin, ürünü tarlada kalan çiftçinin, emekleri zayi olan üreticinin, önünü göremeyen sanayicinin, asgari ücretle ay ortasını getiremeyen işçinin, gelecek kaygısı yaşayan çocuklarının dertlerine ortak oldu. Plansızlığı, programsızlığı, dışlanmışlığı, ezcümle Çanakkale'nin kaderine terk edilişini yerinde gördü. Bundan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Kabul etsek de etmesek de  Çanakkale'deki durum budur. Fakat ayrı ve somut bir örnekle de anlatmak isterim: İktidarın bir köprü projesiyle Çanakkale'ye kazandırdığı 1915 Çanakkale Köprüsü var. Bununla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı daha geçen ay ‘16 milyon 425 bin araç için hazine garantisi verdik’ dedi. Yani bir yılda 16 milyon 425 bin aracın geçmesi gereken Çanakkale Köprüsü'nden bir yılda sadece 2 milyon 200 bin araç geçmiş. Yani bu ne demek: Garanti edilen her 8 araçtan sadece 1 tanesi köprüyü kullanmış. Bu 7 tanesinin külfetini de milletimizin, hazinenin sırtına yüklemişiz. Fakat daha büyük bir garabet var. Geçen aracın cinsi belirtilmediğinden hangi araç geçerse geçsin bir fiyat belirlenmiş. Araç taksilerde 15 Euro. Ama hazine garantisi bir araç için 15 Euro verirken köprüden geçiş ücreti 205 lira. Dolayısıyla yarısını da yine bu milletimizin, Çanakkale'nin sırtına yüklemiş durumdayız” dedi.

Çanakkale İYİ Belediyecilik İle Tanışacak

Mecliste Belediye Başkan Adayına da değinen Rıdvan Uz “Evet, Çanakkale'mize geçmişten bugüne kadar iktidarın ne kadar önem verdiğini görmüş durumdayız. Bunları ayrı ayrı anlatmaya çok niyetimiz de yok ama hoş artık milletin de iktidardan bir beklentisi yok. Bu yüzden tek beklenti, artık sandığın gelmesi yani yerel seçimlerde bu tercihlerini yapmasıdır. Çanakkale'yi de biz bu bağlamda ‘İYİ’ belediyecilikle tanıştırmak adına genç, dinamik ve güvendiğimiz, yurt dışına giden çocuklarımızın artık yurt içinde temsilcilerinin olduğunu gösterebilmek için genç bir kardeşimiz Burak Kunt'u da belediye başkan adayı gösterdik. Çanakkale'mize ve milletimize hayırlı olmasını diliyor” dedi.

Şerife Erdem