Bir günlüğüne müzeyi devralan çocuklar, planlama yaptı, yönetti, restore, kayıt, güvenlik ve  müze gezileri ile ilgili başarılı bir günü geride bıraktı.

Açıldığı 2018 yılından beri bir çok çalışmaya imza atarak ilkleri gerçekleştiren, müzecilik anlamında başarılı işler yapan Troya Müzesi yönetimi bu kez de  müzeyi çocuklara emanet etti.  Müzecilik hakkında bilgiler vermek, tarihi ve eserleri gelecek nesillere aktarmak ve eserlerin nasıl korunduğunu aktarmak amacı ile gerçekleştirilen etkinlikte müze bir günlüğüne  çocuklara emanet edildi. Müzenin güvenliğinden  Müdüriyete kadar her bölümde yer alan çocuklar bir günlüğüne müzeyi yönetti. Müzenin Sosyal medya hesabının yönetimini devralan Salih de bu anları tek tek fotoğraflayarak Müze’nin sosyal medya hesaplarında şu sözlerle paylaştı “Merhaba ben Salih, biz bugün çocuklar olarak Troya Müzesi’ni ele geçirdik. Gün boyunca müze müdürü, restoratör, rehber, arkeolog, mağaza görevlisi gibi tüm müze görevlerini biz yürüteceğiz. Ben ise müzenin sosyal medya hesabını yürütüyorum. Ve bu benim ilk paylaşımım. Umarım beğenirsiniz” ifadelerine yer verildi.

Müzecilik anlamında bir çok başarılı çalışmalara imza atan Troya Müzesinde bir günlük mesaisini başarı ile dolduran çocuklar, hem öğrendi hem de yerinde görme fırsatı buldu. Farklı etkinliklere imza atan Troya Müzesi yönetimi ise çocuklara hem rehber oldu hem de başarılı yönetimlerine destek oldular.

Burcu Erdal