Kurulduğu günden bu yana Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde çeşitli kademelerde görev alan, kurduğu gözlemevi ile Türkiyede ve dünyada bir ilki başararak  Çanakkale semalarını gök bilimcilerine açan, sayısız makalesi, bilimsel kitapları ile Astrofiziğe katkıda bulunan Prof. Dr. Osman Demircan hayatını kaybetti. Prof. Dr. Demircan’ın vefatı  Çanakkale’yi yasa boğdu.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Astrofizik Araştırma Merkezi (ÇAAM) ve Ulupınar Gözlemevi Kurucu Müdürü, Prof. Dr. Osman Demircan 74 yaşında hayata veda etti. ÇOMÜ'de 17 yıl boyunca rektör yardımcılığı da olmak üzere birçok önemli görevde bulunan, Türkiye'nin önemli bilim insanlarından Osman Demircan, emeklilik döneminde sosyal sorumluluk projeleri üstlenerek, Suluca Bilim Kampının kuruculuğunu yaptı. Yeni Kuşak Köy Enstitüler Derneği Çanakkale Şubesi ve Mavi Bilye Doğada Eğitim Gezginleri yürüyüş grubunun kurucu başkanlığını yürütmüştü.  Boğaz Medya bünyesinde de ‘Bilim Dünyası’ programı ile bilimi geniş kitlelerle tanıştırmıştı.

Son dönemde sağlık sorunlarıyla uğraşan ve önemli ameliyatlar geçiren Prof. Dr. Osman Demircan'ın vefatı üniversite camiası başta olmak üzere Çanakkale'yi adeta yasa boğdu. Osman Demircan, yarın (29 Kasım Çarşamba) Mecidiye Camii'nde öğlen namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Musaköy Mezarlığı'nda toprağa verilecek.  ÇOMÜ internet sitesinde yer verilen taziye mesajında, "Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesine Rektör Yardımcısı olarak hizmet vermiş olan, Fen Edebiyat Fakültesi Uzay Bilimleri ve Teknolojileri Bölümü emekli öğretim üyesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Astrofizik Araştırma Merkezi (ÇAAM) ve Ulupınar Gözlemevi Kurucu Müdürü Prof. Dr. Osman Demircan vefat etmiştir. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz" denildi.

Haber Merkezi